Berkecz Balázs blogja

Bedől-e az Európai Néppárt a fideszes könyörgésnek?

2017. április 26. 15:16 - BerkeczBalazs

Az egykoron liberális Fidesz, ma illiberális és nácibb a Jobbiknál, miközben egykor Soros György pénzéből éltek, mára Soros nevével készítettek néphülyítő voodoo-bábút. Az egykor magukat nyugatosnak hazudó Orbánék most Brüsszelt szidják, míg korábban a ruszkik haza volt a szlogenjük, ma Putyin legnagyobb EU-s csicskásai. És még nincs vége a felsorolásnak. Kíváncsi vagyok, hogy az Európai Néppárt bedől-e a legújabb fideszes köpönyegforgatós, könyörgős akciónak.

koponyegforgatok.png(kép forrása: index.hu)

Miközben a közös uniós pénzünkből vastagon és feketén gazdagodó fideszesek az adófizetők milliárdjaiból nyomatják a hazug és kártékony "Állítsuk meg Brüsszelt" dumát, addig a Fidesz EP-képviselői becsokiztak, hogy az Európai Néppárt kirúgja őket a pártcsaládból, ezért levelet írtak a többi néppárti képviselőnek, amiben olyan mondatok szerepelnek, mint hogy az Európai Uniót jelentő "klub tagjai vagyunk, elfogadtuk a tagsággal járó kedvezményeket és terheket" (...) "Követünk el hibákat, nem vagyunk tökéletesek és készen állunk a kijavításukra. Ezért további nyílt és egyenes tárgyalásokra van szükség.

Vagyis most a fideszes EP-képviselők fordultak egyet a nyugati széllel, és az itthoni brüsszelezéssel szemben egy könyörgős hangvételű levélben írták le, hogy az eddigi habzószájú ellenkezéssel szemben simán vállalják az uniós terheket is, és készek kijavítani az elszabott ügyeiket. Ez a levél a bizonyíték arra, hogy már a fideszesek is tudják, hogy Orbán és pártja vállalhatalanná vált minden magára valamit is adó európai közszereplő számára. 

Miközben ezek a fideszes EP-képviselők most könyörögnek azért, hogy ne zárják ki őket a Néppártból, addig ugyan ezek az Orbán-klán szekerén ülő "hölgyek és urak" megélhetésből, kényelemből, megalkuvásból és ki tudja milyen önhitt önigazolással a nevüket adták valamihez, ami egyébiránt pontosan az aminek látszik: egy orbáni maffiaállam. 

Gondolom nem kell nagyon elmagyaráznom, hogy egy szavát sem hiszem el egyetlen fideszes politikusnak sem. Nem hiszem el, hogy valóban bánnák egyetlen tettüket, elkövetett hibájukat is. Nem tudom, hogy a habonyi gépezet által sokat szidott Merkelék mit lépnek a Néppártban a Fidesz kicsapása kapcsán, de azt hiszem, hogy ők is megismerhették már a köpönyegforgató Orbánt és bandáját.

Mi már ismerjük őket, a fideszes bűnözőknek nem a parlamentben, hanem a börtönben van a helye! Mi az Együttben elítéljük az erőszakot, de soha nem fogjuk elfelejteni a bűneiteket, és megőrizzük a bizonyítékokat mindaddig, amíg egy független ügyészség és bíróság végig nem tudja venni a mocskos ügyeiteket.

Nem vesztegethetünk el újabb négy évet! 2018 után demokratizálásra, jóléti fordulatra, oktatási szemléletváltásra és nyugatos politikára van szükség. Az Együtt minden békés, acsarkodás-mentes, a jövőt építő, magyar polgár pártja. Modern, szabad, nyugatos, demokratikus és jóléti Magyarországért dolgozunk.

Mi, az Együtt politikai közösségének tagjai a 2018-as győzelem érdekében az alábbiak szerint politizálunk:

  1. Magyarország demokratizálása: Az illiberális rezsim által lerakott alapzatra nem építhető szabad köztársaság. A ma uralkodó rendszer jogfosztással épült ki, ezért a választópolgároktól a régi rezsimmel mindenben szakító kormányváltásra és szakértő kormányzásra kell mandátumot kérnünk. Így a győzelem maga számolja fel a rezsim alkotmányos kereteit, az elnyomó tisztségviselőket megfosztja hivataluktól, és lehetőséget teremt egy új köztársaság alkotmányának konszenzusos megalkotására. A demokratizálásnak elengedhetetlen része a jogfosztottak igazságtétele és kárenyhítése, az ellopott közvagyon visszaszerzése, és a felelősök elszámoltatása.
  2. Az ország jövője – a tudás: Az alapszintű oktatástól a legfelső szintig szemléletváltásra van szükség. Hiszünk a tudás hatalmában. Magyarország csak akkor tud boldogulni, ha a felnövekvő nemzedékek megfelelő képzést kaptak. Több pénz, több szaktudás, kevesebb politika kell az oktatásba. A pedagógus-szakmai szervezeteket érdemben kell bevonni a felelős döntéshozatalba.
  3. Jóléti fordulat: Az egészségügyi ellátást, a szociális juttatásokat és a nyugdíj-rendszert a következő generációk támogatására is alkalmassá kell tennünk, különben néhány évtized alatt megszűnik a magyar középosztály és 8 millió szegény országa leszünk. Az egyenlőtlenségek csökkentése, a modernizáció és a polgárosodás újraindítása csak környezetileg tudatosabb, pénzügyileg fenntartható jóléti államban és versengő, szociális piacgazdaságban lehetséges.
  4. Nyugatos politika: A változás Magyarországon csak a nyugattal szövetségben álló politikával lehetséges. A keletre tekintő, onnan elnyomást és korrupciót eltanuló rezsimmel szemben a magyar nemzeti érdeket nyugati szövetségeseinkkel együttműködve kell érvényre juttatnunk. A befelé fordulás helyett nyitottságra van szükség, és önáltatás helyett a magyar válság bátor kezelésére. Ebben egy sikeres Európai Unió csak segíthet bennünket.
  5. A győzelem lehetséges. Tenni kell érte: Az Orbán-rezsim leváltásához szükséges választói koalíció megteremthető. Mi, az Együtt politikai közösségének tagjai a győzelemért dolgozunk, és ehhez keresünk szövetségeseket.
  6. A megújulás erői: Tudjuk, a politikában csalódottak bizalma csak akkor nyerhető el, ha személyi garanciát adunk nekik: a kormányváltás egyben megújulást is hoz. Kérjük, elfordulás helyett vegyenek részt a közélet megváltoztatásában! Új politikai kultúrát képviselünk: tettekkel harcolunk a korrupció ellen, szakértői kormány megalakítását tartjuk kívánatosnak, és új vezetőket ajánlunk a választópolgároknak, mert csak így érhető el a győzelem. A változást csak a megújulás erői kényszeríthetik ki Magyarországon.
  7. Az Együtt önálló listája a megújulásért: A változást remélő polgárok számára biztosítjuk, hogy közvetlenül szavazhassanak a megújulásra. Ezért az Együtt önálló listát állít 2018-ban, megszervezve és képviselve a megújulás erőit. A győzelemhez új szavazók kellenek, és a szavazótábort csak így, önálló listával lehet bővíteni.
  8. Verseny az ellenzéki jelöltek kiválasztásakor: A győzelem feltétele, hogy a választópolgárok beleszólhassanak a miniszterelnök-jelölt és a képviselő-jelöltek kiválasztásába. Előválasztás kell, mert lehetővé teszi, hogy a legrátermettebbeket tiszta versenyben válasszák ki a polgárok. Nem zárt ajtók mögött, politikai alkuk eredményeként kell egy-egy jelöltet megnevezni. Csak az lehet jelölt, aki valóban győzni és változatni akar 2018-ban, és aki semmilyen különalkut nem köt a rezsimmel.
  9. Közös ellenzéki fellépés a szabad és tisztességes választási rendszerért: Mindent elkövetünk annak érdekében, hogy a parlamenti ellenzék egységes fellépése révén az Országgyűlés mihamarabb változtasson a tisztességtelen és aránytalan választási szabályokon. Saját javaslatunkat már nyilvánosságra hoztuk a választási rendszer demokratikussá tételéről, és nyitottak vagyunk mások javaslatainak megvitatására is.

 

................................
Ha te is dolgoznál azért, hogy jobb hely legyen Magyarország, tegyük Együtt!
Vagy ha támogatnád a munkánkat.
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr6812456161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása