Berkecz Balázs blogja

Jogerősen kétszázezres fájdalomdíjat kell fizetnie az ex-zsolnaysoknak, de ígéretéhez híven segít-e a pécsi önkormányzat?

2018. március 23. 16:35 - BerkeczBalazs

Pécsett 117 volt Zsolnay-dolgozót kötelezett jogerősen arra a bíróság, hogy fejenként átlagosan 200 ezer forint kártérítést kell fizetnie. Hol van most Páva Zsolt, aki az írta két éve a Ledinába átpaterolt ex-zsolnaysoknak, hogy biztosak lehetnek abban, hogy a város mellettük áll?

pavas.png

Tavaly április végén állapította meg a Zalaegerszegi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság, hogy jogellenesen mondott fel a pécsi Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. csaknem százhúsz egykori dolgozója 2016-ban. A mára jogerőssé vált bírósági ítélet szerint több mint 23 millió forintot kell fizetnie a Ledina Kerámiához átigazolt 117 volt dolgozónak a Zsolnay-gyár tulajdonosai felé. Ez az ítélet lett most jogerős másodfokon.

A Szabó Iván és Páva Zsolt duó által megvezetett egykori Zsolnay-dolgozók a napokban kaptak egy felszólítást a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt cégvezetőjének az aláírásával, amelyben jelzik nekik, hogy véfgrehajtási eljárást kezdeményeznek ellenük, amennyiben nem fizetnek időben. Ha végrehajtásra kerül sor, akkor másfél kétszeresébe is kerülhet ez a pórul járt ex-zsolnaysoknak.

A Szabad Pécs a napokban úgy értesült Zentai Istvántól, a Ledina Kerámiát vezető ügyvezetőtől, hogy a céget tulajdonló angliai székhelyű China Rose cégcsoport kifizeti a “ledinásokra” rótt, Zsolnaynak fizetendő 23 milliós büntetést, de egykori zsolnays dolgozóktól úgy tudom, hogy ez csak a még a Ledinánál munkaviszonnyal rendelkezőkre érvényes, aki mostanság talán hatvanan lehetnek csak.

Mindeközben már kereken egy éve, 2017 március 1 óta van NAV végrehajtás érvényben az ellen-Zsolnayként létrehozott Ledina Épületkerámia Kft. ellen, amiről az Átlátszónak így nyilatkozott Szabó Iván, Pécs város ügyvédje: "a közgyűlés hozott egy ilyen határozatot, hogy létrehozza a Ledina Kerámia Kft.-t annak érdekében, hogy a Zsolnay-kultuszt meg az embereket átmentse".

Gondolkodó emberben okkal merül fel a kérdés, hogy az egy éve NAV végrehajtás alatt álló Ledina Kerámia Kft miből fizeti ki a dolgozóira kirótt büntetést, ha az adótartozását sem tudja rendezni több mint egy éve?

Nem ismertek a cég 2017-es pénzügyi adatai, de 2016-ban mindössze 28 ezer forint árbevételt sikerült összehozniuk, amiből egyáltalán nem látszik, hogy miből tudnak bért fizetni, és ha folytatódik az a negatív spirál, amiben a Ledina van, akkor a Zsolnay-gyárból átvett dolgozók közel 200 millióra rúgó végkielégítését miből tudnák rendezni.

Ezen a ponton érdemes feleleveníteni Páva Zsolt 2016 június 7-én kelt levelét, amiben azt írta a Zsolnayból átveréssel kivezetett dolgozóknak, hogy a dolgozók biztosak lehetnek abban, hogy a város mellettük áll. De hol van most Páva Zsolt és a pécsi önkormányzat, amikor ekkora bajban van 117 ex-zsolnays és az ő családjaik? Hol van a fideszes dilettáns városvezetés és Szabó Iván ügyvéd most, amikor helyt kellene állni szerencsétlen, pórul járt, általuk megvezetett volt Zsolnay-dolgozók helyett?

pavalevelezsolnaydolgozoknak-e1483707944921.jpg

Arra bíztatok minden volt Zsolnay-dolgozót, hogy együtt, lehetőleg mindnyájan kopogjanak be a sajtó szeme láttára Páva Zsolthoz, és követeljék, hogy rendezze a számlát!

Remélem nem az lesz a válasz Páva Zsolttól, mint amit Deli Eszter kolléganője mondott Pécs gyalázatos társadalmigazdasági helyzete kapcsán csütörtökön, vagyis hogy "nem ezért vagyok itt".

Végül ne felejtsük el azt - amiről 2017 februárjában számoltam be -, hogy a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. többségi tulajdonosával folytatott körmönfont, fideszes oligarchák önös érdekei érdekei által zajló harcban az arrogáns, öntelt és dilettáns városvezetés elvesztette a kontrollt, melynek eredményeként Bachar Najari jelzálogjogot szerzett fontos pécsi önkormányzati ingatlanokra vonatkozóan. A Zsolnayra szemet vetett az Orbán-Tiborcz érdekkörhöz tartozó WHB Kft. is, így Paár Attila cége közel 200 milliót kaszált a bulin, de végül az egész eltaktikázott sakkjátszma legnagyobb vesztese Pécs városa lett, amely így nem csak a vagyonát, hanem a pécsi gazdaságba befektetni szándékozók bizalmát is eljátszotta.

Az Együttnek van programja arra, hogy újra normális hellyé tegye Magyarországot, és benne Pécset és Baranyát is!

————————

Kiszámoltuk, mennyit loptak Orbánék 2010 óta:
https://ellopottorszag.egyuttpart.hu/

Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/

Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/ 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr2813769070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása