Berkecz Balázs blogja

A 100 millió AIDS-essel való riogatás atyja lesz az új emberminiszter?

2018. április 25. 15:55 - BerkeczBalazs

A Fidesz-közeli Figyelő információi szerint Kásler Miklós, Széchenyi-díjas magyar onkológus, egyetemi tanár, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója lehet Balog Zoltán utódja az EMMI élén. Az a Kásler Miklós, akire hivatkozva 100 millió AIDS-es nigériaival riogatott ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF szóvivője. Mocskos idők jönnek.

d_kos20180315133.jpgFotó: Koszticsák Szilárd / MTI

A Magyar Narancs Kásler-portréjában feudalista uralkodóként is említett onkológus nem sokat tétovázott, amikor baromságokkal kellett alátámasztani az általa kedvelt Orbán-kormány goebbels-i gyűlöletkampányát, ugyanis  ifj. Lomnici Zoltán Kozármislenyben elmondott hazug állításait - miszerint "Nigéria lakosságának több mint 80%-a, legalább 100 millió ember AIDS-es, vagyis a megerőszakolt svéd lányok közül 5-ből 4 elkapta a HIV-fertőzést, illetve az AIDS-et" - a Fidesz álcivil jogásza éppen rá, mint tudományos szaktekintélyre hivatkozva mondta (az ominózus rész 52 perc 30 mp-nél hallható az általam rögzített videóban). 

Ezt a hazug, náci szólamokat idéző propagandát cáfolta Dr. Eniola Ajayi, a Nigériai Szövetségi Köztársaság nagykövete a követség Facebook-oldalára kitett közleményében:

“Az Egészségügyi Világszervezet (WHO), illetve az UNAIDS 2016-os adatai szerint megközelítőleg 3,2 millió nigériai él HIV-fertőzéssel. Ez a szám Nigéria teljes lakosságának 1,7%-a, szemben a Kásler úr által említett 80%-al.”

“Teljességgel abszurdnak, meggondolatlannak, könnyelműnek és sértőnek ítéljük, hogy Kásler és Lomnici urak ellenőrizetlen adatokat használnak a magyar közvélemény Nigériáról alkotott képének befolyásolására, ezzel saját propagandacéljaikat szolgálva.

A leghatározottabb tiltakozásunkat fejezzük ki az országunkról és annak helyzetéről alkotott állásponttal kapcsolatban és követeljük, hogy Kásler és Lomnici urak vonják vissza az állításaikat.” 

Az onkológus Kásler szerint "a halálos betegségek jó 70-80%-át a tízparancsolat megtartásával el lehet kerülni". Nem tudom, hogy az onkológus a rákot a 20-30%-ba sorolja-e, de arra is kíváncsi vagyok, hogy szerinte milyen betegségeket okoz a fideszeseknél az, hogy a tízparancsolat hetedik és nyolcadik pontját rendre megszegik.

Azt még nem tudni, hogy amennyiben Kásler - ne adj' isten - az emberi erőforrások minisztere lesz, akkor például Hoppál Péter kulturális államtitkárt megtartja-e. Kásler számára talán még hízelgő is lehet, hogy az a pletyka terjed Pécsett, miszerint maga Hoppál utasította Vincze Balázst, a Zsolnay Kulturális Központ vezetőjét arra, hogy mondja le az Alföldi Róbert fémjelezte "Igenis, miniszterelnök úr!" című komédia Kodály Központba tervezett május 27-i előadását. Ezt az értesülést erősíti a Népszava írása is, amely szerint fideszes politikus mondathatta le az Alföldi-előadást.

Mocskos idők ezek, amikor olyanok kerülhetnek vezető pozícióba, akik tudományosként álcáznak ordas hazugságokat, akik hivatali pozíciójukkal visszaélve cenzúrázzák kulturális intézmények műsorait. És akkor most arról nem is írok, hogy az emberi tulajdonságok legalját tanúsítva még mennyi mindent loptak el a fideszes maffia tagjai.

Szerencsére vannak helyek, ahol még működnek a szabadság kis körei, ugyanis Szigetváron simán bevállalták a Pécsről kitiltott Alföldi-darabot, és május 27-én két előadást is tartanak. Szerencsére van igény a szabad kultúra fogyasztására is, mivel az "Igenis, miniszterelnök úr!" című válságkomédiára egy nap alatt minden jegy elfogyott.

Ezt írta egy kedves ismerős nekem a minap, akivel közösen dolgoztunk azon, hogy az Alföldi-előadás összejöjjön Szigetváron: “Gratulálok és örülök, hogy ilyen rövid idő alatt sikerüt megoldást találni, és ílymódon fricskát mutatni a túlbuzgó hatalmi gépezetnek. Juszt is lesz ‘kormányülés’ Baranyában.”

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr1713869640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása