Berkecz Balázs blogja

A Lex Szemerey és Orbán öccse pörgeti fel a fideszesek pécsi üzletágát

2017. június 30. 13:13 - BerkeczBalazs

A minap a maffiaállam egyik kedvezményezett párosa, Matolcsy György unokatestvérei, a Szemerey-fivérek szerezték meg a Pécsi Sörfőzdét, míg néhány utcával odébb az Orbán-vejkó egyik haverja nevén indul be az ingatlanbiznisz. Csoda, hogy Orbán legkisebb öccse is Pécsett landolt? 

A Magyar Nemzet írta meg, hogy a Pécsi Sörfőzde Zrt. Matolcsy György jegybankelnök két unokatestvére, Szemerey Zoltán és Szemerey Tamás érdekeltségébe került. Sőt - mint arról a napi.hu beszámolt -, máris itt a Lex Szemerey: jövőre 200 ezer hektoliternyi főzött sörmennyiségre lehet érvényesíteni a jövedékiadó-kedvezményt. Azonban a hazai sörgyárak közül ez csak egy főzdének jelenthet valódi előnyt: a Szemerey család érdekeltségébe került Pécsi Sörfőzdének, ugyanis a kisüzemek messze elmaradnak, a három nagy sörgyár pedig többszörösen túlnőtt ezen a sörmennyiségen.

Pécsett máshol is nyomul az Orbán-klán: március 23-tól hatályos az a Pécs építési szabályzatát módosító rendelet, amely révén egy Tiborcz-közeli, jó fekvésű telken bővítette a fideszes többségű városvezetés a lehetőségeket, míg a közvetlen szomszédságban szűkítette a fejlesztési paramétereket. Mindezt a gazdag külföldi hallgatókkal megáldott orvosi kar környékén. 

Nem újkeletű a pletyka, miszerint Orbán legkisebb öccsét, az 1977-ben született Áront már beejtőernyőzték a pécsi egyetemre. Az információim szerint az orvosi kar Műveleti Medicina Tanszéke környékén ténykedő fontos rokon bizonyára jól jöhet az egyetem környékén történő gazdasági vonatkozású kérdések feltérképezésekor, de a jelek szerint néha pihen is kicsit, ugyanis a minap az egyik legkedveltebb egyetemvárosi étterem hűvös teraszán vacsorázott a Viktor nevű bátyjára arcra, orgánumra és testalkatra is nagyon hasonlító Orbán Áron.

lex_szemerey.png

De a mediterrán teraszok kellemes hangulatából térjünk vissza egy pillanatra a hazai rögvalóságba. Legyen világos mindenkinek, hogy Orbán maffiája úgy próbálja megszilárdítani és totálissá tenni a hatalmát, hogy az őt kiszolgáló katonáknak feudalista módon erős gazdasági pozíciókat ad.

Az Orbán-rezsim bukását követően vissza kell venni azokat a vagyonokat, melyeket az orbáni érdekkör jogszerűtlenül vagy joggal való visszaéléssel szerzett. Ilyenek azok a vagyonok is, melyeket Tiborcz István, Orbán Viktor veje strómanjain keresztül, akár több szereplő közbeiktatásával szerzett meg akár az államtól, akár a magyar emberektől ellopott közpénzekből, a túlárazott közbeszerzésekből. De az igazságtétel részét képezik a Mészáros Lőrinc, Garancsi István, a Matolcsy-rokonok és mások nevén tartott vagyontárgyak is.

Az Együtt szerint Orbán Viktor bukását követően Magyarország csak akkor léphet a békés, polgári gyarapodás útjára, ha tiszta vizet öntünk a pohárba, és megvalósítjuk az igazságtétel és demokratizálás programját. Erre tett javaslatot már 2016-ban az Együtt.

 

-----------------------------------
Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/
Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr612631115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása