Berkecz Balázs blogja

A pécsi közgyűlésen a kellemetlen kérdésekre kivezettetés a válasz

2018. március 14. 10:21 - BerkeczBalazs

Hatalmas a baj, ma olyan költségvetést fogad el Pécs fideszes többségű közgyűlése, ami lényegében megfojtja a várost, elúszhat 2,5 milliárd forint bruttó értékre becsült 27 db önkormányzati ingatlan is. Páva Zsolttól a kellemetlen kérdésekre kivezettetés a válasz. Viszont a március 19-i héten Pécsre érkezik a pénzügyi kérdések mágusa, Kósa Lajos.

pecs_kozgyules_kosa.png

Ma tárgyalja a Pécs városát csődközelbe vivő, Páva Zsolt vezette fideszes többségű közgyűlés az önkormányzat 2018 évi költségvetési rendeletét, de a sokmilliárd forintos költségvetési hiány okainak vizsgálatával megbízott, Hoppál Péter vezette tényfeltáró bizottság nem tett le még semmit az asztalra. Fel tudják egyáltalán mérni a dilettáns fideszes képviselők és az általuk megbízott bizottság, hogy milyen hatalmas kárt okoztak Pécsett? Erről kérdeztem Páva Zsoltot négy napja egy nyílt levélben, mivel nem jött válasz, ezért személyesen is megkérdeztem a pécsi közgyűlés ülésén. Választ nem kaptam, viszont a közterületfelügyelők kivezettettek az ülésről, és egészen a Városháza kijáratáig kísértek.

Részletek az alábbi videóban:

Hűtlen kezelés, hanyag kezelés, hivatali visszaélés és egy csomó más bűncselekmény valósulhatott meg Pécsett, amikor a pécsi önkormányzat nem uniós pénzből, hanem hitelből korszerűsítette a közvilágítást. A munkát a miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak a volt cégének, az Eliosnak adták. Az első kör 850 millió forintjába fájt a pécsi adófizetőknek. Ismeretlen tettes ellen tettem feljelentést, mivel az elkövetők pusztán Orbán strómanjának cégét kívánták helyzetbe hozni, így megteremtették a politikailag irányított közbeszerzés kereteit, amelynél nem a város gazdasági érdekeinek a képvislete, hanem bizonyos politikai szereplők és azok strómanjainak anyagi haszonszerzése volt a cél. Ez maga a korrupció. 

Bűncselekmény-gyanús az önkormányzat tömegközlekedési cégének, a Tüke Busz Zrt.-nek a járműcsereprogramja is, amely minden jel szerint az egyik legnagyobb korrupciós ügy Baranyában, amelyben ráadásul eredetileg egy holland város, Breda ügyészsége kezdett el nyomozni a Szabad Pécs értesülése szerint. A hazai szabad újságírás egyik utolsó hazai végvárában úgy tudják, hogy az ügyben baranyai közszereplők is érintettek lehetnek. A hollandok jogsegélykérelme miatt a Polt Péter vezette magyar ügyészség is elrendelte, vagy kénytelen volt elrendelni a nyomozást. A magyar hatóságok 2016 novembere óta nyomoznak, de egyelőre még egyetlen gyanúsítottja sincs az ügynek.

A pécsi problémahalmazt jelentő jéghegy csúcsán látszik még egy ügy: még 2017 februárjában számoltam be arról, hogy a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. többségi tulajdonosával folytatott körmönfont, fideszes oligarchák önös érdekei érdekei által zajló harcban az arrogáns, öntelt és dilettáns városvezetés elvesztette a kontrollt, melynek eredményeként Bachar Najari jelzálogjogot szerzett fontos pécsi önkormányzati ingatlanokra vonatkozóan. A Zsolnayra szemet vetett az Orbán-Tiborcz érdekkörhöz tartozó WHB Kft. Is, de végül az egész eltaktikázott sakkjátszma legnagyobb vesztese Pécs városa lett, amely így nem csak a vagyonát, hanem a pécsi gazdaságba befektetni szándékozók bizalmát is eljátszotta.

A Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. március 5-i közgyűlésén a korábbi gyakorlattól eltérően már nem Szabó Iván képviselte a pécsi önkormányzatot, és az a hír járja, hogy Páva Zsolt kiadta az útját Szabó Ivánnak. Ha ennek az oka az, hogy a pécsi Fidesz végre belátta, hogy milyen kárt okoztak Szabó Iván közreműködésével a vízműfoglalással és a Zsolnay körüli kavarással, akkor itt az ideje, hogy Páva Zsolt, Hoppál Péter és Csizi Péter és a többi fideszes is eltakarodjon a város éléről, ugyanis egyetemlegesen felelősek azért, hogy Pécs ma a legrosszabb gazdasági és társadalmi helyzetben lévő megyei jogú város. 

Utóbbi ügyben is levélben fordultam Páva Zsolt polgármesterhez azért, hogy választ kapjak a fenti, Szabó Iván távozásával kapcsolatos kérdésre. Eddi erre a kérdésemre sem kaptam választ, ezért arra bíztatom a pécsieket, hogy ők is kérdezzék meg tőle.

Bónusz hír, hogy a március 19-i héten Pécsre érkezik a pénzügyi kérdések mágusa, Kósa Lajos.

Pécs bajainak a megoldásához a legfontosabb lépés a kormányváltás, mert a pécsi bajokat alapvetően a mindent ellopó kapzsi, fideszes maffia okozta, ezért április 8-án mind a két pécsi választókerületben mindenki szavazzon a legesélyesebb ellenzéki képviselőjelöltre!

Az Együttnek van programja arra, hogy újra normális hellyé tegye Magyarországot, és benne Pécset és Baranyát is!

————————

Kiszámoltuk, mennyit loptak Orbánék 2010 óta:
https://ellopottorszag.egyuttpart.hu/

Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/

Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/ 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr6213737954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása