Berkecz Balázs blogja

Két nyilatkozat, amiből világos lesz: teljesen hülyének nézi a pécsieket a Fidesz

2017. november 10. 12:54 - BerkeczBalazs

Miközben Hoppál Péter pécsi önkormányzati tényfeltáró bizottsági elnök (sic!) szerint még mindig a szocialisták a felelősek a pávazsolti elmúlt nyolc év hibáiért, addig Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint Hoppálék nem kértek segítséget a kormányzattól.

hoppal_kovacs.png(képek forrása: youtube.com / facebook.com)

Mészáros Lőrinc Orbán-stróman újságja, Bánki Erik lovardájának partiarcaiként is ismert Dunántúli Napló munkatársai készítettek interjút Hoppál Péter fideszes országgyűlési képviselővel, az immár közel két hónapja működő pécsi "tényfeltáró bizottság" elnökével, amelynek feladata lenne Páva Zsolt vezette önkormányzat gazdálkodásában keletkező többmilliárdos költségvetési hiány okainak vizsgálata.

Hoppálék előre borítékolható orbáni logikával a következőkre jutottak 2 hónap alatt: "Az már most a napnál is világosabb, hogy a szocialista időszakban rekordadósság keletkezett Pécs városában, mely a polgári kormány által véghezvitt adósságkonszolidációt követően is érezteti negatív hatását." Ezen sorok elolvasása óta is azon gondolkodom, hogy ezen mondat elhangzásakor elröhögte-e magát Hoppál és Mészáros "független" újságírója... És persze epedve várom a riposztot a csokitolvajoktól.

Mindeközben a Pécsett göbbels-i sorosozással haknizó egykori Soros-ösztöndíjas Kovács Zoltán kormányszóvivő is nyilatkozott, ezúttal a mohácsi fideszes hírharangnak, a Mohácsi Újságnak. Innen vették át Mészáros propagandistái a bama.hu-ra a kormányszócső következő mondatát is: "Gazdálkodási kérdésekben a kormány nem szokott tanácsokat adni az önkormányzatoknak, hiszen léteznek erre vonatkozó szabályok, másrészt mindenkinek a saját felelőssége ezzel foglalkozni." De a hatalmas költségvetési zűr kapcsán is elmondta, hogy "Pécs közösségének és vezetőinek a feladata ezzel a kihívással szembesülni, de a kormány minden olyan segítséget meg fog adni, amire szükség van és amit a pécsiek kérnek. Ez bizalom alapján működik."

Azonban Kovács szerint a kormány csak konkrét dolgokkal foglalkozni, akkor tudnak segíteni, ha konkrét kérés, illetve kérdés érkezik hozzájuk az önkormányzattól és a Hoppál Péter által vezetett testülettől, de jelen pillanatban ilyen kérésről nincs tudomása.

Az is kiderült, hogy a kormányzat csak bizalmi alapon segít, de ezek szerint Pécsben nem bíznak, hiszen közel egy éve hagyják a saját levében főni a teljesen alkalmatlan fideszes többségű pécsi önkormányzatot.

A fenti nyilatkozatokból és a helyzetből két dolog következik: 

  1. Teljesen hülyének nézi a pécsieket a Fidesz.
  2. Már az előző pont miatt is rég elérkezett az idő arra, hogy elhúzzanak a város éléről a pécsi társadalmi és gazdasági csőd felelősei: Orbán Viktor, Páva Zsolt, Csizi Péter, Hoppál Péter, Bánki Erik, Hargitai János, Kővári János, Nagy Csaba és Tiffán Zsolt, valamint a pécsi közgyűlés minden tagja. 

Senki ne dőljön be az "aki megcsinálta a bajt, tegye is helyre" dumának, hiszen ha a kedves pécsiek közül bárkinek van vagy lenne egy saját cége, amelyet csődbe visz az általa megbízott ügyvezető, akkor hagyná-e hogy tovább herdálja a vagyont, vagy egy feljelentés mellett kitenné a szűrét, és keresne egy olyan új cégvezetőt, aki képes rendbe tenni a bajba sodort vállalkozást? Pécs egy hasonlóan elrontott "ügyvezetés" eredményeként vergődik és veszíti el minden vagyonát. Ne hagyjuk! Mondjon le azonnal Páva Zsolt és az egész pécsi közgyűlés, mondjon le Hoppál Péter és Csizi Péter is, hiszen ők is egyetemlegesen felelősek azért, hogy Pécs ma a legrosszabb gazdasági és társadalmi helyzetben lévő megyei jogú város. 

Az Együtt a kormányváltás után helyreállítja és átláthatóvá teszi a hazai önkormányzatiságot!

 

————————
Kiszámoltuk, mennyit loptak Orbánék 2010 óta:
https://ellopottorszag.egyuttpart.hu/

Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/

Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/  

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr1113229571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása