Berkecz Balázs blogja

Újra kifütyüljük a Putyin-csicska Orbánt, ezúttal Mohácson!

2017. április 23. 17:29 - BerkeczBalazs

Orbán Viktor nem vezetője Magyarországnak, hanem egy egyszerű diktátor, ezért az Együtt minden nyilvános szereplésén kifütyüli őt. Habár volt a rendőrségnek egy gyenge próbálkozása, mára eldőlt: április 25-én délelőtt lehet legközelebb kifütyülni a Putyin-csicskát Mohácson. 

putyin_csicska.png

(az eredeti kép forrása: Koszticsák Szilárd / MTI)

Április 20-án 14:36-kor jelentettem be a mohácsi rendőrkapitányságon, hogy az Együtt a mohácsi Pick Márk úton tervez félpályás útlezárás és füttykoncert formájában tiltakozni április 25-én, kedden délelőtt az elnyomó rezsim ellen, Orbán Viktor és kormányának politikája ellen.

Mivel Orbán Viktor nem vezetője Magyarországnak, hanem egy egyszerű diktátor, ezért az Együtt minden nyilvános szereplésén kifütyüli őt. A párt ezúttal a mohácsi Pick Márk úton tervez félpályás útlezárással egybekötött füttykoncerttel tiltakozni április 25-én kedden délelőtt az elnyomó rezsim ellen, Orbán Viktor és kormányának politikája ellen. 

Orbán Viktor évek óta nem adott interjút független újságírónak, nem áll szóba azokkal az emberekkel, akiknek panaszuk van, nem áll ki politikai vitára, ha teheti, kerüli a független újságírókat, de még a magyar állampolgárokat is. Orbán csak a sajátjaival találkozik, ezért az Együtt minden nyilvános szereplésén kifütyüli a miniszterelnököt. Ez az egy módunk van arra, hogy szembesítsük a valósággal, az emberek véleményével: elegünk van belőle és bandájából.

A mohácsi rendőrség munkatársa április 21-én, pénteken hívott az ügyben telefonon, és először a rendkívül gyér forgalmú Pick Márkról elnevezett ipari út helyett az 56-os főútra javasolta átszerveztetni velem a tüntetést, mivel szerintük magánút a Pick Márk út. Erre reagálva írásban jeleztem, hogy a gyülekezési jogról szóló 1989. évi III. törvény (Gytv.) 15. § szerint közterület: amindenki számára korlátozás nélkül igénybevehető terület, út, utca, tér, továbbá azt is jeleztem, hogy a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény 47. bek. 8. pontja szerint a közforgalom elől elzárt magánút csak a sorompóval, kapuval vagy más fizikai eszközzel lezárt, vagy „Mindkét irányból behajtani tilos” jelzőtáblával és a „magánút” feliratot tartalmazó kiegészítő táblával jelzett út, amely az ingatlan-nyilvántartásban magánútként van bejegyezve, vagyis a Pick Márk út általunk jelzett szakasza nem felel meg a magánút feltételeinek, így nem lehet közforgalom elől elzárt út, így a tüntetés sem tiltható meg. A mohácsi rendőrség kéviselője ezt követően azt ígérte, hogy másfél órán belül visszajelez, de ez nem történt meg a mai napon sem.

rendőrségnek a vonatkozó jogszabályok szerint 48 órán belül kell megvizsgálnia a bejelentést, és ezután határozatát 24 órán belül írásban kellett volna közölnie velem, vagyis a rendőrségnek legkésőbb április 23, vasárnap 14:36-ig kellett volna választ adnia. Mivel nem tiltották meg a rendezvényt, így érvényes bejelentésünk van: ezért április 25-én kedden 8:30–12:30 között félpályás útlezárással "tisztelgünk" Európa legkifütyültebb politikusa előtt az elnyomó rezsim ellen, Orbán Viktor és kormányának politikája ellen, ami mellé Putyin csicskája kap egy tisztességes füttykoncertet is.

Ha Orbán Viktor nem akar Budapesttől, Tbiliszin át Mohácsig minden nyilvános szereplése alkalomával füttykoncertet hallgatni, akkor tartson végre nyílt közmeghallgatást, ahol valós emberek valós kérdéseire válaszol. Amíg ezt nem teszi meg, kénytelenek vagyunk sípszóba sűríteni az üzenetünket, így fogunk tenni minden alkalommal, mikor nyilvánosan szerepel. 

Fütyüld ki te is! Minden egyes füttyszó szög a politikai koporsójába, miközben zene a mi füleinknek.

Gyere el te is, hogy hatalmas füttykoncert fogadja! Hívd el az ismerőseidet is!

Add tovább, hogy rengetegen legyünk. Most majd úgy ugrálhat, ahogy mi fütyülünk.

Orbán két éve Pécsett már kapott egy kóstolót abból, hogy mire számíthat akkor, ha Együtt várjuk, most megtapasztalhatja újra, hogy milyen az, ha nem csak fizetett tapsolók smúzolnak körülötte.

UPDATE: ITT A VIDEÓ A MAI MOHÁCSI HELYSZÍNI BEJÁRÁSRÓL

................................
Ha te is dolgoznál azért, hogy jobb hely legyen Magyarország, tegyük Együtt!
Vagy ha támogatnád a munkánkat.
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr112447983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása