Berkecz Balázs blogja

Tiffán és a költségvetés

2016. május 10. 10:21 - BerkeczBalazs

Orbán legmocskosabb szájú kedvenc borosgazdája azt állítja, hogy módosítót nyújtott be Magyarország 2017. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslathoz, de ez a módosító javaslat valamiért több, mint egy hete nem látszik az Országgyűlés honlapján. Ráadásul ez az állítólagos indítvány kizárólag annak a városkának kedvezne, amelyik Tiffánnak barátságból ingyen kisbuszt biztosít. Tiffánt a választókerületében lévő másik 173 település nem érdekli?

kemes.pngLázár, Orbán és Tiffán a baranyai Kémesen (kép forrása: fidesz.hu)

Tiffán és a Fidesz utolsó nyugat-baranyai végvára, Harkány az egy lakosra jutó fideszes botrányokban utcahosszal vezet. Harkányban volt már hitlerező alpolgármestersúlyos testi sértés és halmazati cselekményként nemi erőszak kísérletének vádjával elítélt úszásoktatóként is tevékenykedő ex-alpolgármester, kisbusz mutyi, TDM mutyi, fürdő mutyi, szemét-díj gebasz, de én még emlékszem arra is, hogy a Fidesz egyik harkányi önkormányzati képviselője szerint teljesen normális, hogy állítása szerint a kormány a Harkányi Gyógyfürdő fejlesztéséhez szánt 500 milliós támogatást a Fidesznek kedvező politikai feltételhez kötötte néhány évvel ezelőtt, sőt szerinte azoknak kell szégyenkezni, akik akkor nemet mondtak erre az ajánlatra.

A harkányi fideszes önkormányzati képviselő a 2014-es kampányban ennél tovább ment. Szórólapján saját maga rántotta le a leplet a kormányról: azért nem valósult meg mintegy félmilliárdos fejlesztés, mert a helyi gyógyfürdő felügyelőbizottságában 2014 októbere előtt nem fideszesek ültek többségben. 

Mára a helyzet megváltozott, a fideszes Tiffán emberei vannak többségben mindenhol Harkányban. Valószínűleg ez sarkalhatta orbán kedvenc borosgazdáját arra, hogy közösségi oldalára május 2-án kiírja a következő üzenetet:

Harkány város derék polgárai!

A mai napon benyújtottam Magyarország 2017. évi költségvetésének (1,5 milliárd forintos) módosító javaslatomat,melyben kérem,hogy a Tisztelt Kormány adja meg ezt a summát annak érdekében,hogy régi ,és nagy múltú fürdővárosunk újra igazi fényében ragyoghasson. Tettemet a város iránti elkötelezettségem,s az ott munkaadóként tevékenykedő,illetve a náluk munkát vállaló környékbeli emberek érdekében vállalom! Mivel nagy ősszegről van szó,a kezdeményezés kimenetele kétséges! Ha sikerül,örömünk közös lesz,ha kudarc kíséri javaslatunkat,ne csüggedjenek,mert az nem az Önöké,hanem az enyém. Akkor majd jövőre is beadjuk!

Nagy tisztelettel: 

Tiffán Zsolt

kepernyofoto_2016-05-10_10_13_37.png

Mivel a mindig józan fideszes képviselő egyértelműen úgy fogalmazott a fent olvasható - helyesírási hibákban hemzsegő - üzenetében, hogy május 2-án már benyújtotta a költségvetési törvényt módosító javaslatait, ezért nem értem, hogy május 10-én reggel miért csak három - ráadásul Tiffán állítólagos módosítójánál 2-3 nappal később benyújtott - módosító javaslat olvasható az Országgyűlés hivatalos honlapján, a parlament.hu oldalon, és Tiffán módosítója miért nem?

kepernyofoto_2016-05-10_10_30_49.png

Tiffán hazudott?

Ami fontosabb kérdés az előbbi költői kérdésnél: hogyan engedhetik meg Tiffán választói azt, hogy egy 174 települést magában foglaló választókerületben megválasztott képviselő csak és kizárólag egyetlen várossal és néhány liebling ormánsági faluval foglalkozzon, de a többi kb. 170 települést jó esetben le se bagózza, vagy rosszabb esetben kifejezetten hátráltassa?

És a Fidesznek jó ez így?

Ami fontosabb kérdés ennél az újabb költői kérdésnél: mit gondol Orbán Viktor és a fideszes bagázs, ha cserben hagynak és hagyják teljesen lecsúszni az országot, akkor annak nem lesznek súlyos társadalmi, gazdasági és politikai következményei?

Mi az Együttben azért dolgozunk, hogy megállítsuk az Orbán és Tiffán fémjelezte Fideszt, és felszámoljuk az általuk épített maffiaállamot azért, hogy végre egy normális országban élhessünk!

Csatlakozz, hogy EGYÜTT állítsuk meg őket!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr738701264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása