Berkecz Balázs blogja

Kilóg a lóláb: állami földvásárlás egy fideszes képviselő családjában

2016. április 06. 14:26 - BerkeczBalazs

Úgy látszik, más fideszes képviselők is követik az orbáni példát, és gyermekeik saját lábon állását megtámogatják még néhány lábbal. Ez a láb azonban lóláb. Ami kilóg. Nem kicsit, nagyon. Egy ilyen kilógó lólábként feltűnő állami földvásárlás miatt az Együtt vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez a fideszes Bányai Gábor ellen.

egyutt_a_korrupcio_ellen.pngAz Együtt tagjai akcióban (fotó: Elek Zsófia)

Lássuk a tényeket: adott egy fideszes képviselő, Bányai Gábor. Jánoshalmán lakik, több bácskai földbirtok tulajdonosa. Van egy fia, az ő neve Bányai Áron. Ez a 20 éves fiú ugyan még az édesapjával lakik, de a hazai viszonyok között szokatlan módon máris a saját lábára kezd állni, és tavaly novemberben egy földárverésen 22 millió forintért licitál bácskai földre.

A Bács-Kiskun megyei képviselő vagyonbevallásaiból pedig az derült ki, hogy a 20 éves Áron 22 milliós kisegítéséhez, a 17,7 hektárnyi föld megvásárlásához nem volt elegendő megtakarításuk és családi bevételük, de Bányai Áron vagyonnyilatkozatát nem ismerjük.

A kérdéseink tehát ezzel az üggyel kapcsolatban a következők: miből licitál egy vagyonnyialtkozata alapján nem tehetős országgyűlési képviselő pályakezdő fia? Miből fizeti ki a liciten nyertes Bányai Áron a 22 millió forintos véletárat?

Miután a fenti kérdéseinkre a Fideszt ismerve aligha kapunk választ, ezért Bányai Gábor fideszes országgyűlési képviselővel szemben és a vele közös háztartásban élő családtagjaival, így Áron fiával szemben vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezünk azért, hogy kiderüljön az igazság a Bányai család vagyoni helyzetéről. 

Az Együtt tiltakozik az új fideszes földesúri rendszer kialakítása ellen, meg fogjuk akadályozni, hogy Orbán Viktor és társai mindent elvegyenek azoktól a magyar emberektől, akik valóban gazdálkodni szeretnének, akik tényleg a földből élnek Magyarországon.

Az Együtt a kormányváltás után vissza fogja venni a tisztességtelenül és törvénytelenül felvásárolt állami földeket, mert nem hagyhatjuk, hogy az egész országunk a Fidesz hűbérbirtokává váljon.

Csatlakozz, hogy megállítsuk őket!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr618573594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása