Berkecz Balázs blogja

A Fideszes Együttműködés Rendszere és a miniszteri biztosok

2015. október 03. 10:59 - BerkeczBalazs

Megéri manapság Orbán kedvenc bunkó borászának, Rubovszky György lányának vagy Budai "Elszámoltató" Gyulának lenni, mert a mi pénzünkből jól megfizeti őket a kormány a semmiért. Lázár lehúzta volna a pénzüket, de aztán korrigálták a rendszerhibát. Rendes ez a Fideszes Együttműködés Rendszere a miniszteri biztosokkal, csak a Fideszen kívülieket szívatja, de őket rendesen.

Szögesdrót bajusz helyett (GIF: http://agikasirdogal.tumblr.com)

Azt írja ma a Népszabadság, hogy "képtelen megküzdeni a rangkórsággal a kormány. Már 203 államtitkár, helyettes államtitkár és miniszteri biztos dolgozik a kabinetben. A biztosok száma évről évre növekszik: gyakran ezzel a stallummal díjazzák a politikai hűséget, szereznek állást a klientúrának. A Fidesz nemrég még a fizetési plafonjukat is eltörölte."

A bürokráciacsökkentésről álszenten papoló Orbán-kormány jelenleg 51 államtitkárt és 101 helyettes államtitkárt tart el (Bajnai Gordon kormányában csak 20 államtitkár és 49 helyettes államtitkári pozíciónak megfelelő szakállamtitkári poszt volt). Ezekhez jön még 51 miniszteri biztosi cafrang. Ráadásul az 51 miniszteri biztosból 23 kormánypárti képviselő, akiknek orbáni figyelemre méltó ügyekben kell helytállni: cirkuszügyi és orosz embargó-ügyi miniszteri biztosokat is fizetnek Orbánék a mi pénzünkből.

A fideszes politikusok továbbképzésének is helyet adó Lakitelek Népfőiskola fejlesztését felügyelő Kandra Ildikó nagyon tehetséges lehet, mert a miniszteri biztosi sarzsi mellett helyettes államtitkárként a Miniszterelnökség személyzeti ügyeit is intézi. 

Kasó Attila pedig bányák újranyitásán dolgozik. A Népszabadság a távirati iroda archívumában viszont csak egy bányanyitást talált (2012 óta az MTI két olyan eseményről számolt be, ahol Kasó is feltűnt, beszédet tartott), a pécs-vasasit, miközben a kormány 42 milliárdot különített el a márkushegyi bezárására. Hiába tervezték, sem az Ózd melletti szénkitermelés, sem a baranyai uránbányászat - szerencsére - nem indult újra (de azért egy atomtemetőt kap majd Pécs a nyakába).

Jeneiné Dr. Rubovszky Csilla (Rubovszky György lánya) is látványos területen teljesít: az ő feladata a 80. életévüket betöltött személyek esetében a szociális alapszolgáltatások infokommunikációs fejlesztését célzó tudományos kutatás és országos modellprogram kidolgozása, valamint bevezetése.

Budai Gyula, az elszámoltatásban sikertelennek bizonyult káder is újabb fontos feladatot kapott, miniszteri biztosként ő lett a felelős az Oroszország által elrendelt embargóból fakadó külgazdasági intézkedésekért. Szerintem Szijjártóval megérdemlik egymást.

Tiffán Zsolt, Orbán bunkóságáról elhíresült borásza azt az Ős-Dráva programot felügyeli, ami Orbán kormányzati kudarcának jelképévé vált. 

Bogáti János kapta a legfontosabb feladatot, ugyanis az ő dolga lett a - Seszták Miklós fejlesztési miniszter választókerületében lévő - Záhony–Kisvárda térség és a Fényeslitke Ipari Parkra vonatkozó, a hazai fejlesztéspolitikai célok elősegítését szolgáló szakmai projektek, programok előkészítésével, végrehajtásával kapcsolatos koordinációs feladatok ellátása.

Hiába no, fontos dolgok ezek. Hiszen lehetne miniszteri biztosa a gyermekéhezés felszámolásának is, de nincs. Viszont a Magyar Nemzeti Cirkuszművészet megújításának van felelőse, mégpedig a játékos nevű Fekete Péter. 

Ha miniszter úgy dönt, ők is 748 ezret keresnek, használhatnak szolgálati kocsit, lehet titkárságuk, akárcsak egy helyettes államtitkárnak. Sőt akár 30 százalékos prémiumot is kaphatnak, ha a főnökük elégedett a munkájukkal. 

Szegény Tiffánnal nem nagyon lehet elégedett Seszták miniszter, ha országgyűlési képviselői üzemanyagkártyája mellett rászorul Harkány fideszes városvezetése által felajánlott önkormányzati kisbusszal leutazható évi 5.000 km-es ingyenkörre is. 

Eközben a Fidesz a saját káderein kívül mindenkit az út szélén hagyott, becsapott és kizsigerelt. 

A megmaradt középosztály tagjai a másfél évtizeddel ezelőtt elért életszínvonaluk fenntartásáért küzdenek. A mai dolgozó korosztály – fiataloktól az idősebbekig – az első olyan a rendszerváltás óta, amely nem remélheti, hogy gyermekei jobban élnek majd, mint ahogy ők maguk éltek. E reménytelen helyzeten a jelenlegi, immáron öt és fél éve regnáló kormány sem tudott változtatni, sőt: a kilátástalanság a Fidesz-kormány intézkedései következtében tovább nőtt.

Mi az Együttben azon dolgozunk, hogy Magyarországon jogbiztonságot, igazságosabb társadalmi rendszert, a magántulajdon szentségét tisztelő, erős piacgazdaságot teremtsünk. Olyan országot, amelyben származásától és életkörülményeitől függetlenül mindenkinek lehetősége van az előrejutásra, a jobb életre, és ahol a közösség segítséget nyújt azoknak, akik nem képesek saját erejükből emberhez méltó életet élni.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr317884912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása