Berkecz Balázs blogja

Homofóbia Gyurcsány pártjában?!

2015. július 05. 08:00 - BerkeczBalazs

Egy-két napja posztoltam a Facebook oldalamon arról, hogy mi az Együttben határozottan kiállunk az mellett, hogy minden embert egyenlő jogok és szabadságjogok illetnek meg. Alapvetően erről szól a Budapest Pride is. Erre jött egy komment, miszerint az utódnemzésre képtelen párkapcsolat normális országban nem lehet családmodell és nem érdekli, ha valaki a szőrös, fekáliás végbélnyílásra gerjed, de ez legyen a magánügye. A komment egy párt megyei önkormányzati képviselőjétől jött, és ezt tudva gondolhatnánk, hogy biztosan jobbikos volt az illető, de nem. Dr. Sütő László, a Baranya Megyei Közgyűlés tagja írta a homofóbiáról tanúskodó sorokat, aki a Demokratikus Koalíció (DK) Baranya megyei listájának éléről szerezte a mandátumát. 

suto.jpegGyurcsány Ferenc, Kolber István és Sütő László egy szigetvári fórumon 2013-ban

Sütő doktor teljes kommentje így hangzik: "Az orvostudomány minden kromoszóma rendellenességet betegségnek tart ! Nem lehet kivétel a nemi kromoszómáé !! A szexualitás a fajfenntartó ösztönön alapul, ergo férfi és nő között természetes . Utódnemzésre képtelen párkapcsolat normális országban nem lehet családmodell !! Amúgy nem érdekel ha vaklaki a szőrös, fekáliás végbélnyílásra gerjed, de ez legyen a magánügye ! Az én toleranciám odáig terjed, hogy betegségnek tartom !!" Majd egy újabb kommentben folytatja: "Nem bántottam sőt megvédenék egy homoszexuálist, de úgy mint egy beteget !! Mihelyt a többi kromoszóma rendellenesség okozta betegséget tiszteletreméltó másságnak fogunk nevezni , akkor lehet majd ezt is !! Ez meg nem valószínű lehetőség !! A tudomány nem pártpolitikai kérdés !! Abból ne akarjon senki jelzőkkel megbélyegzetteket csinálni, hogy nem áll be egy önigazoló kórusba !!" 

suto_komment.jpeg

Ugye, normális?!

A DK politikusa szerint tehát az utódnemzésre képtelen párkapcsolat normális országban nem lehet családmodell. Ezek szerint a DK politikusa úgy látja, hogy Argentína, Belgium, Brazília, Dánia, Dél-Afrika, az EgyesültKirályság, Finnország, Hollandia, Izland, Írország, Kanada, Luxemburg, Norvégia, Portugália, Spanyolország, Svédország, Új-Zéland, Uruguay és az Amerikai Egyesült Államok nem normális országok, ugyanis ezekben az országokban engedélyezett, hogy az azonos neműek házasságot kössenek.

De még a "normális" Magyarországon is vannak akik utódnemzésre képtelen párkapcsolatban élnek, sőt, házasságot is köthetnek, de valamilyen egészségügyi probléma miatt nem lehet utóduk. Vagyis Sütő doktor logikája alapján az ilyen házasság sem lehet családmodell.

Kíváncsian várom, hogy erre a homofób kreténségre reagál-e a DK vezetése. 

Mi az Együttben továbbra is határozottan kiállunk az mellett, hogy minden embert egyenlő jogok és szabadságjogok illetnek meg. Mert szerintünk egy valóban normális országban ez így kell működjön.

UPDATE

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke közösségi oldalán adott gyors és korrekt választ Sütő László homofób megnyilvánulására: "Kezdeményeztem Sütő László azonnali kizárását a Demokratikus Koalícióból. A Baranya megyei képviselő elfogadhatatlan kijelentéseket fogalmazott meg, amelyek összeegyeztethetetlenek a DK emberi jogi alapelveivel. A Demokratikus Koalíció elnökségének álláspontja világos: nem tűrjük, hogy olyan emberek és nézetek legyenek a pártunkban, amelyek különbséget tesznek ember és ember között, származása, szexuális önazonossága miatt. Ennek a pártnak nem lehet kirekesztő, embertársait lenéző tagja. Ilyen ügyekben nincs pardon."

kepernyofoto_2015-07-05_20_00_48.png

Persze vannak a DK-ban még, akik nem értik mi volt a baj Sütő László megnyivánulásával, Szarkándi Lajosné (aki talán a választókerületi elnöke is a DK-nak) például így kommentálta a blogbejegyzésem a Facebookon: "Balázs! Ha korrekt lettél volna, jelzed valamelyikünk felé a problémádat. Veled ellentétben, nem a neten olvassuk a kommenteket, figyelve, mikor járathatunk le valakit, vagy mikor rúghatunk bele valamelyik - szintén - ellenzéki pártba, ezért elkerülheti a figyelmünket egynéhány hozzászólás a facebookon. Szomorú, hogy személyek hozzászólásából következtetve általánosítasz, teszel egy kalap alá mindenkit. Amit teszel, szerintem semmivel sem szimpatikusabb, mint ami ellen felemelted szavad! Sajnos az utóbbi időszakban való ténykedésed alapján nem tudom eldönteni, melyik oldalon is állsz. Ha kommentjeid alapján ítélik meg az Együtt politikáját, nem biztos, hogy sok támogatót tudsz vinni pártodnak!" Ezek szerint nincs is semmi gond, meg kellett volna dumcsizni, megkérni valakit a DK-ból, hogy szóljon rá Sütő dokira, hogy vegyen vissza és minden oké??? Hajjaj...

kepernyofoto_2015-07-05_20_13_01.png

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr647595954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása