Berkecz Balázs blogja

Újabb felháborító túlkapást követett el Pintér Sándor rendőrsége

2016. november 06. 15:29 - BerkeczBalazs

Pintér rendőrsége ismét akcióban, ezúttal a pécsi Ferencesek utcája repedéseit lefestő Kovács Gergelyt, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnökét és aktivistáit vitték el, miközben a valódi bűnözőkkel szemben nem mernek intézkedni, az elindult ügyeket pedig kreatívan elsikálják. Pintér Sándor belügyminiszter ezzel ismét bebizonyította szakmai alkalmatlanságát a rendőrség vezetésére. 

pinter_rendorsege.png(képek forrása: index.hu / Vilmos Grossmann / facebook.com)

Pintér Sándor szakmaiatlan vezetésével a rendőrségnek egyre gyakrabban kell intézkednie a maffiaállam érdekében. Idén júliusban például borzasztó volt látni, ahogyan 150-200 kivezényelt rendőr eltiporja a Ligetvédők akcióját. Akkor jólelkű, a fákért és a belvárosi park egészéért aggódó civileket megbilincseltek és rendőrautókba cipeltek az odavezényelt rendőrök. Tavaly Pécsett Heindl Péter civil jogvédő, Rajnai Attila, az Együtt aktivistája, és több pécsi civil egy plakáttal kapcsolatos performansz miatt járt bíróságra a rendőrség szakmaiatlan túlbuzgósága miatt.

Idén áprilisban pedig szemtanúja voltam olyan esetnek, amikor embert rendőr szeme láttára ököllel arconverő, majd további veréssel fenyegetőző, rendőrökre is rámozduló, teljesen megvadult egyént nem állítottak elő.

Pintér rendőrsége tehát csak akkor lehet olyan bátor, ha Orbánt és az ő érdekeit kell megvédeni. Egyszerű állampolgárt a rendőr szeme láttára is meg lehet verni, életveszélyesen meg lehet fenyegetni, rendőrre kezet lehet emelni és közterületen nagy nyilvánosság előtt félelmet lehet kelteni. Mert a rendőrök csak akkor intézkedhetnek, ha a maffia-állam érdekeit sérti valaki.

Szégyen, ami ebben az országban történik. Orbán Viktor és Pintér Sándor szégyene. Felszólítom Pintér Sándort, hogy mondjon le belügyminiszteri posztjáról, hiszen bebizonyosodott, hogy alkalmatlan feladata ellátására. Valamint követelem, hogy induljon belső vizsgálat a járdafestők ügyében, ki a felelős a túlkapásért.

Az Együtt a kormányváltás után megszünteti a politikusokat védő luxusrendőrségeket (TEK, Parlamenti Őrség), ezeket a forrásokat a rendőrség működésének javítására fordítjuk. És megszüntetjük a pártpolitikai befolyást a rendőrség és a nemzetbiztonsági szolgálatok működésében.

A büntetőjogot az áldozatok védelme érdekében alakítjuk át. Nagyobb hangsúlyt helyezünk az okozott kár helyrehozatalára, megerősítjük az áldozatsegítő szolgálatot. A büntetőeljárások felgyorsítása érdekében kiemelten fejlesztjük a rendőrség rendelkezésére álló szakértői kapacitásokat.

 

-----------------------------------
Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/
Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr511934743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása