Berkecz Balázs blogja

Megvédtük a Miniszterelnökség fűrészétől a fákat, az NFM pedig díjazta ezt

2017. december 05. 18:11 - BerkeczBalazs

Tavaly a Miniszterelnökség irányításában lévő Forster Központ a Nemzeti Várprogram keretében a helyi természetvédelmi oltalom alatt álló szigetvári várpark több tucat fáját és bokrát akarta kivágatni, ami csak részben sikerült, ugyanis a részben általam szervezett civil tiltakozás révén sikerült megmenteni a növényeket. Most a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz tartozó Magyar Turisztikai Ügynökség díjazta a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny keretében Szigetvárt "a várudvaron álló, többszáz éves fák megóvásáért".

megvedtuk.png

Ime az egyik videó az előzményekről:

Az ügyben feljelentést is tettem természetkárosítás miatt, de végül sikerült a média nyomása alá került Forster Központot rávenni arra, hogy a cserjék egy részét a város más területén telepítsék le, míg a várban még állva maradt fák közel felét megmenteni.

December 5-én - legnagyobb meglepetésemre - levél érkezett Szigetvár önkorányzatához, amelyben egy oklevél volt, amelynek tanúsága szerint a Magyar Turisztikai Ügynökség díjazta a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny keretében Szigetvárt "a várudvaron álló, többszáz éves fák megóvásáért". Vagyis amíg a kormány egyik háttérintézményétől megvédtük a fákat, addig a kormány másik háttérintézménye kitűntetett minket azért, hogy megvédtük a fákat... Jaj, de szép ez, ugye?

img_1074.jpg 

————————
Kiszámoltuk, mennyit loptak Orbánék 2010 óta:
https://ellopottorszag.egyuttpart.hu/

Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/

Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/  

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr7113440887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása