Berkecz Balázs blogja

Lázár már megint akkorát hazudott, mint egy ház

2017. november 08. 15:58 - BerkeczBalazs

Lázár János szerint öt év múlva nálunk lesz Közép-Európa legjobb közlekedési infrastruktúrája. Hazudta ezt aközben, hogy az ő felelősségi körébe is tartozó Országos Területrendezési Tervről szóló törvény tervezetéből szó szerint ki lett törölve minden tervezett híd, a tervezett új főtszakaszok 88%-a és minden eddig tervezett elkerülőút nyomvonala.

lazar_hazugsag.png(felhasznált fotó forrása: MTI / index.hu)

Orbán balkeze szerdán Egerben, az I. Magyar közlekedési konferencián arról hablatyolt a Mandiner tudósítása szerint, hogy "képesek leszünk teljesíteni azt a célkitűzésünket, hogy 2022-re Magyarország Közép-Európa legjobb közlekedési infrastruktúrájával rendelkező országa legyen" az autópályák hossza és a magasabb rendű főutak minősége tekintetében „le fogjuk hagyni a környező országokat”.

A WikiPedián elérhető adatok szerint Magyarország közútjainak 0,9%-át teszi ki az autópályák hossza. Nézzünk meg egy kis közép-európai összehasonlítást: Lengyelországban 0,8%, Csehországnál ez az arány szintén 0,9%, Ausztriában és Szlovéniában 1,4%, míg Szlovákiában 2%, Horvátországban pedig 4,3%. Vagyis ha Lázárék tartani akarják a szavukat, akkor 470%-al kellene megnövelni az autópályák méretét itthon.

Mindeközben a Seszták-féle NFM véleménye szerint a jelenleg meglévő főúthálózat betölti a szerepét, ezért csak 5 út esetében indokolt a tervezett főúthálózatban szerepeltetése (megjegyzem, hogy a hatályos OTrT-ben még 43 tervezett főút szerepel), vagyis a tervezett új főtszakaszok 88%-át törölné az a kormány, amelynek egyik vezéralakja arról hazudik, hogy a magasabb rendű főutak minősége tekintetében 2022-re le fogjuk hagyni a környező országokat.

És akkor a közlekedési infrastruktúra kapcsán nem beszéltünk a budapesti metró, a hazai vasút és a vidéki utak általánosságban horrorosztikusan súlyos állapotáról.

Az Együtt nem ígér hazugságokat. Mi abban hiszünk, hogy együttműködő, boldog és nyugodtan gyarapodó országot közösen kell teremtenünk. Egy olyan hazát, amely nyugatra tart, és nincsenek tönkretéve mindennapjai kirekesztő politikai konfliktusokkal. 

A mi Magyarországunkban minden gyermek egyenlő, és az állam segít mindenkinek abban, hogy lehetőségeit jobban kibontakoztassa. 
A mi világunkban működnek a kórházak és a rendelők, megfizetik a nővért és az orvost, és a szegényebbeket sem hagyja magukra az állam. 
Hiszünk abban, hogy te is európai életet akarsz élni, segíted szüleidet, javítod környezetünk állapotát, és elfogadod a különböző kisebbsé- geinket, ahogy mi is tesszük. Azért dolgozunk, hogy olyan kormánya legyen Magyarországnak, amely ezekben segít neked és másoknak is.

Bővebben: https://program.egyuttpart.hu 

 

————————
Kiszámoltuk, mennyit loptak Orbánék 2010 óta:
https://ellopottorszag.egyuttpart.hu/

Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/

Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/  

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr4213205827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása