Berkecz Balázs blogja

A fideszes Szita is támogatja a gumihasznosítóról szóló népszavazást

2016. június 21. 08:56 - BerkeczBalazs

Szita Károly polgármester is aláírta a kaposvári gumiégető ügyében szorgalmazott népszavazás kiírását támogató aláíróívet.

szita_orban_1.png(eredeti fotó: MTI)

Mint ismeretes hatalmas hullámokat vet a somogyi megyeszékhelyen, hogy a Százhalombattáról már kiebrudalt gumihasznosító beruházásra a Fidesz által vezetett kaposvári önkormányzat jelentkezett be. Az azóta kiemelt projektté nyilvánított, számos környezeti veszélyt rejtő beruházás terve finoman szólva sem aratott osztatlan sikert a magát a virágok városaként aposztrofáló Kaposváron.

Példátlanul nagy ellenzéki tandem jött létre annak érdekében, hogy a kaposváriak dönthessenek a Fidesz helyett arról, hogy legyen-e a városban gumihasznosító, ezért Pintér Attila kaposvári ellenzéki képviselő az alábbi népszavazási kérdést nyújtotta be Kaposvár Megyei Jogú Város Helyi Választási Bizottságához: "Akarja-e Ön, hogy Kaposváron gumihulladék-feldolgozó üzemet létesítsen a Homatech Recycling Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt.?" Ugyan a helyi választási bizottság megpróbálta kisiklatni az ügyet, de a Kaposvári Törvényszék végül hitelesítette a kérdést, így elindulhatott június közepén elindulhatott az aláírásgyűjtés, és június 16-án Pintér Attila rögtön alá is íratta a népszavazási kezdeményezést támogató ívet Szita Károllyal, Kaposvár fideszes polgármesterével. 

Ez számos kérdést felvet:

Ha a fideszes polgármester valóban támogatja a népszavazás ügyét, akkor miért nem terjeszti elő a népszavazás kiírását az általa vezetett kaposvári közgyűlésen?

A kaposvári polgárok által megválasztott Szita Károly miért nem segíti elő, hogy a kaposvári polgárok maguk dönthessenek a gumihasznosítóról szóló kérdésben?

Szita Károlyt vagy a Fideszt nem érdekli a kaposváriak véleménye?

Lehet, hogy Szita és a Fidesz is nagy ívben tesz a kaposváriakra?

Mi az Együttben úgy gondoljuk, ha Szita Károlyban van egy szemernyi tisztelet az őt két évvel ezelőtt polgármesterként újraválasztó kaposvári polgárok iránt, akkor nem szívatja meg őket azzal, hogy nyár közepén, júniusban és júliusban közel 14 ezer aláírást gyűjtet velük össze azért, hogy kiíródhasson a népszavazás a gumihasznosító ügyében.

Ha Szita Károlyban van egy szemernyi becsület, akkor az emberek igyekezetét és felháborodását látva maga terjeszti Kaposvár város közgyűlése elé a helyi népszavazás kiírásáról szóló előterjesztést.

És ha van egy szemernyi tisztelet és becsület azokban a közgyűlési többséget adó kaposvári fideszes önkormányzati képviselőkben, akik szintén a kaposvári polgárok bizalmát élvezve ülnek a városvezetésben, akkor meg fogják szavazni a helyi népszavazás kiírásáról szóló előterjesztést is. Sőt, nem kell a polgármesterre várni, lehet a Fidesz frakció is kezdeményező.

Mi addig is nagy erőkkel gyűjtjük a népszavazás kiírásához szükséges aláírásokat. Ha te is dolgoznál azért, hogy jobb hely legyen Magyarország, tegyük Együtt! Csatlakozz!

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr548827154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása