Berkecz Balázs blogja

Kalmár vagy harcos az MSZP?

2016. április 08. 07:51 - BerkeczBalazs

Nem kaptam még választ Tóbiás Józseftől arra a nyílt levelemre, amit a „betegmalac-botrány” és a „fogyatékos korcsok” likvidálásáról szóló posztot támogató szigetvári MSZP-elnök kapcsán írtam neki. A minap viszont összefutottam az MSZP elnökével, és érdekes választ kaptam, plusz a Magyar Narancs is megkérdezett az ügyben több szocialistát, és ők is elgondolkodtató válaszokat kaptak. 

Vigyázat, baloldali érzelműeket felkavaró tartalom következik!

tobias_es_puch_by_tury_gergely.pngTóbiás József, az MSZP elnöke, és Puch László, az MSZP baranyai vezetője (Fotó:

Április 6-án sajtótájékoztatót tartottam a Képviselői Irodaházban egy újabb fideszes saját lábra állásról, majd a kijáratnál véletlenül összefutottam Tóbiás Józseffel, akitől meg is kérdeztem, hogy mikor kapok választ a nyílt levelemre, amelyben értékrendi kérdéseket fogalmaztam meg, illetve annak a véleményemnek adtam hangot, hogy felelős baloldali pártként megfelelő válaszokat kellene az MSZP-nek adnia a szegregáció kapcsán elhangzott súlyos kijelentésekre és reakciókra, továbbá, hogy bízom abban, hogy határozott lépéseket tesznek a vállalhatatlan és felháborító viselkedést tanúsító szigetvári elnökük ügyében. Tóbiás erre fapofával azt mondta, hogy válaszolt. Kérdeztem: mikor? Azt mondta az is válasz, hogy nem válaszolt, és hozzá tette, hogy az ilyesmit helyben kell megoldani. 

Vagyis Tóbiás nem érzi úgy, hogy neki, mint a baloldaliságot már a nevében is hordozó Magyar Szocialista Párt első számú vezetőjének foglalkoznia kellene az integráció kérdését erősen megkérdőjelező politikusuk kijelentéseivel, sőt, szerinte azzal sem kell foglalkoznia, ha egy városi elnökük tetszését fejezte ki egy a náci Mengeléket megszégyenítő, undorító megnyilvánulás iránt, majd elnézően, mi több, kedélyesen kvaterkázott a megszólalóval.

A friss Magyar Narancsban április 7-én jelent meg egy cikk "Szocibotrány Szigetváron: A híres betegmalac-ügy" címmel, Stemler Miklós tollából. A hetilap az ügy kapcsán megkereste az MSZP több prominensét is, akik közül többen úgy nyilatkoztak, hogy "nem lehet a végtelenségig sunnyogni" a kérdésben.

img_0638.JPG(részlet a Magyar Narancs "Szocibotrány Szigetváron: A híres betegmalac-ügy" című cikkéből)

Sőt, a Magyar Narancsnak nyilatkozott olyan szocialista politikus is, aki szerint el kellene dönteni, hogy az MSZP és a tagsága kalmárként, avagy harcosként áll a Nemzeti Együttműködés Rendszeréhez. Az immár több mint fél évtizede aktuális kérdés megbeszélésére viszont a neve elhallgatását kérő szoci szerint egyre kevesebb a lehetőség, miután a párton belüli kommunikáció katasztrofális; szerinte ez a folyamat már a Gyurcsány-korszakban megkezdődött, amikor a miniszterelnök-pártelnök a Fidesz-féle vezérkultusz átvételére tett kísérletet. A párton belüli fórumok kiürültek, a pártvezetés pedig szerinte olyan, mint egy részvénytársaság igazgatósága, amely egyre több részvény felvásárlásával biztosítja be magát, miközben a cég piaci értéke folyamatosan csökken.

Az egyik helyi pártszervezet vezetője a Magyar Narancs kérdésére azt valószínűsítette, hogy a szigetvári botrány hatása mostanában fog végiggyűrűzni az MSZP-n, mivel az országos tisztújítás részeként néhány héten belül Baranyában is új megyei elnököt és elnökséget választanak – a frusztrált tagság várhatóan ezen alkalmakkor adja ki magából a felgyülemlett feszültséget.

A Magyar Narancs cikke azzal zárult, hogy a szocialista párt jelenlegi állapotát látva kérdés, hogy van-e tétje manapság bármiféle tisztújításnak. 

Őszintén sajnálom, hogy ezt kell írjam, de személyes tapasztalataim szerint az MSZP 2014 januárja óta semmilyen megállapodást nem tartott be, a jelen ügyben való viselkedésük is kritikán aluli.

Az Együtt önálló alternatívával, önálló jelöltállítással, hiteles szereplőkkel készül 2018-ra, és ennek érdekében építi kapcsolatrendszerét civil szervezetekkel és másokkal.

Ha te is dolgoznál azért, hogy jobb hely legyen Magyarország, tegyük Együtt!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr88578142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása