Berkecz Balázs blogja

Plakátgate: az uszítók jelentenek fel valakit uszításért?

2015. június 07. 13:41 - BerkeczBalazs

A minap közleményben szólította fel az Együtt a kormányt, hogy tegyen le a gyűlöletkeltő óriásplakát kampányáról, mellyel az a célja, hogy a magyar polgárok között feszültséget keltsen. Jeleztük: ha a botrányos feliratok kikerülnek, az Együtt mozgalmat szervez, és le fogja szaggatni azokat. 

11401292_687709478002156_3737551551720575606_n.jpg

Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját!" „Ha Magyarországra jössz, tiszteletben kell tartanod a kultúránkat” „Ha Magyarországra jössz, tiszteletben kell tartanod a törvényeinket” - hirdeti az uszító kormánypropaganda. A nyilvánvalóan és egyértelműen idegenellenes, uszító hangvételű kormányzati plakátok kiragasztásával Orbán minden politikai alantasságát összeszedve átpördítette a Fideszt a szélsőjobboldali sávba azért, hogy a Jobbikot a szélsőséges sávból előzze. 

Az uszítók jelentenek fel valakit uszításért?

Vasárnap hajnalban a rendőrség hat bátor aktivistánkat állította elő a pénteken kiragasztott gyűlöletkeltő plakátok megrongálása miatt és Németh Szilárd már be is jelentette, hogy feljelentést tesz a Fidesz az akció miatt, és a kormánypárti rezsitroll felszólította Szigetvári Viktort, az Együtt elnökét és párttársait (tehát engem is), hogy "ne uszítsák tovább az embereiket ilyen agresszív és törvénytelen cselekedetek elvégzésére".

Szigetvári Viktor az Együtt elnöke is nyilatkozott az MTI-nek és elmondta: felháborítónak tartja, hogy a Fidesz és Orbán Viktor miniszterelnök a bevándorlásról szóló, az országot megosztó plakátkampányba kezdett azért, hogy a munkanélküliségről és az oktatási rendszer válságáról elterelje a figyelmet. Emlékeztetett: az Együtt polgári engedetlenségre szólított mindenkit a saját felelősségére, ebből a párt ifjúsági szervezetének aktivistái, de ő maga is kivette a részét. "Sajnálom, hogy a kollégáimat előállították. Természetesen az Együtt minden jogi és politikai támogatást megad a barátainak" - mondta Szigetvári Viktor, hozzátéve, fontosnak tartják kifejezni azt az "elemi felháborodást", amit a bevándorlók ellen, a magyar adófizetők pénzéből indított plakátkampány miatt éreznek.

Szerintünk a kormány az, aki ebben az ügyben fenyeget, hergel, uszít és indít újabb demagóg csatát, miközben az elmúlt években többszázezren kényszerültek külföldre azért, mert nem találtak itthon megfelelő munkát és egyre nagyobb társadalmi-gazdasági problémákat okoz a kivándorlás rövid- és hosszú távon is.

A rendőrség éjjel-nappal őrzi a gyűlöletkeltő, uszító bevándorlás-ellenes óriásplakátokat

Ezt írta az egyik aktivistánk üzenetben: "A rendőrök egyből lecsaptak ránk, sőt, mint később a jegyzőkönyvből kiderült konkrétan civil ruhás rendőrök figyelték a plakátot, és követték, h mit csinálunk ott. Először igazoltattak minket, majd mondták, h elmehetünk. kb. 5-10 perccel ez után visszajöttek hozzánk, és közölték velünk, h mégis be kell vinniük minket. A kapitányságon lévő rendőrök sem nagyon értették, h miért kellett minket behozni, mikor elmondtam az egyik hölgynek, h mi történt, azt válaszolta, h valószínűleg ez nem helyi döntés volt, hanem vmilyen sokkal felsőbb körből származik. Én személyen természetesen minden tettem bevallottam, azt is megkérdezték, h tagja vagyok e vmilyen politikai szervezetnek, így azt is tudják, h Együtt aktivisták vagyunk." 

A rendőrség tevékenysége már-már az ötvenes évek politikai rendőrségének emlékét idézi, ugyanis az ügyben a BRFK Kiemelt Ügyek Főosztálya járt el (nyilván, ki más egy olyan "súlyos" ügyben, mint egy plakátrongálás), a szereplők Cserjés 23, Cserjés 24 és Cserjés 27 hívószámú rendőrök. És itt a jelentés, amelyet a 444.hu hozott nyilvánosságra: 

Pápa Levente kollégám emiatt közérdekű adatigénylést nyújtott be az ORFK-hoz, hogy megtudja, mennyibe is kerül ez a szigorú őrzés nekünk, adófizetőknek.

Így fogalmazott Pápa Levente az ügyről a közösségi oldalán: "Nem elég, hogy kikerülhettek ezek a szégyenteljes propaganda fecnik, még a mi adóforintjainkból őrzik ezeket. Azoktól a jó szándékú demokratáktól, akik tudják, hogy egy ilyen manipulatív kampány zsákutcába viszi a magyar közéletet. Azoktól a felelős fiataloktól, akik tudják, hogy az egész kampány csak terelés, gumicsont, hogy ne a lényegről szóljon a magyar közbeszéd: miért zárnak be gimiket, miért tart itt az egészségügy, miért kényszerítenek embereket közmunkásnak, miért lopják szét az országot. De mi ezt nem hagyjuk! Hogy megtudjuk mennyire drága ez a gumicsont, közérdekű adatigénylést nyújtottam be a rendőrségnek. A következő kérdésekre várom a válaszokat:
1. Mennyibe kerül naponta az adófizetőknek az, hogy a rendőrség éjjel-nappal őrzi ezeket a szégyenteljes plakátokat?
2. Erre csak Budapesten vagy országszerte költenek pénzt az adófizetők?
3. Előreláthatóan meddig kerül erre sor?
4. Ki utasította erre a rendőrséget?"

Én ezúton is szeretném hálás köszönetem kifejezni mindazoknak, akik ilyen határozottan álltak ki az Orbán kormány gyűlöletkeltő politikája ellen. Tiszteletben tartjuk Magyarország törvényeit, de az élet és a szabadság törvényeit is, ezért felelősségteljes, cselekvő állampolgárokként nem hagyhatjuk, hogy fideszék tovább mérgezzék hazug, gyűlöletkeltő politikájukkal a magyar közéletet!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr447523994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása