Berkecz Balázs blogja

Atomtemető 1700 milliárdért... Semmi sem drága a Fidesznek

2015. április 09. 11:47 - BerkeczBalazs

A Népszabadság csütörtöki cikke szerint - az MTA Lévai András Energetikai Alapítvány, illetve a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft. adatai alapján - a meglévő négy paksi blokk esetében a nagy aktivitású hulladék végleges elhelyezésének költsége (2013-as áron számolva) 1670,5 milliárd forintra rúghat, vagyis a paksi bővítés költségéhez még közel 50% hozzáadódik. Megéri ez nekünk?

kepernyofoto_2015-04-09_11_34_30.png

Ráadásul egy - a múlt héten tárgyalt - országgyűlési határozati javaslat szerint Bodára, az egykor szebb időket is megélt kulturális főváros, Pécs tőszomszédságába temetnék a paksi hardcore nukleáris hulladékot: "A hazai radioaktívhulladék- és kiégett üzemanyag-kezelési programok négy helyszínhez kötődnek [Radioaktív Hulladék Feldolgozó és Tároló, Püspökszilágy-Kisnémedi; Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló, Bátaapáti; Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolója, Paks; nagy aktivitású hulladék-elhelyezési program, Boda]."

A baranyai fideszesek nem vettek részt ebben a parlamenti vitában - jelezvén, hogy nem érdekli őket Pécs és térségének sorsa

Orbán emberei ez idáig sem a pécsiekkel, sem a Pécs környékén élőkkel nem konzultáltak az ügyről, miközben a paksi bővítéssel kapcsolatos dokumentumokat 30 évre titkosították.

Sőt, még törvényt is módosítottak ahhoz, hogy az atomtemető környékén se kelljen senkivel konzultálni. A fideszes többségű törvényhozás szerint mindössze 100 (!) azaz EGYSZÁZ méteres távolságon belüli terület az, amit a radioaktívhulladék-tároló telephelyének vizsgálatára és értékelésére, valamint telepítésére vonatkozó hatósági eljárásban vizsgálni kell: vagyis a környékbeli településeknek köze és beleszólása sem lehet ahhoz, ha valaki a szomszédságunkban atomtemetőt akar létesíteni.

A fideszesek szerint egy csernobili vagy a fukusimai nukleáris katasztrófa hatása valóban elfér egy 100 méteres körben???

Ezek nem csak idióták, de sunyik is, és a "szakembereik" vagy hülyék, vagy teljesen meg vannak félemlítve. Ilyen egy igazi diktatúra, ahol semmi sem drága, ami a diktátor érdekét szolgálja.

Nem is érdemes az egészet tovább ragozni! Orbán és pribékjei azonnal takarodjanak!

Paks2 dokumentumainak titkosítását oldják fel és az atomenergia hazai felhasználásának jövőjéről pedig legyen egy széleskörű érdemi konzultáció!

 

(a felhasznált kép forrása: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Burger Barna)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr507352754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása