Berkecz Balázs blogja

Nem sül le az arcáról a bőr tisztelt Miniszterelnök Úr?

2015. július 25. 10:15 - BerkeczBalazs

Juhász Péter nemrég nyílt levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek, ahol Rogán körül tornyosuló fekália felemlegetése mellett az Együtt alelnöke azt írja, hogy Orbán nem csak pártját, hanem az egész ország politikai berendezkedését központosította, lekörözve Rákosi Mátyást is. Ez a politikai hatalom megtartása szempontjából nyilván hasznos Orbán számára, de neki azt is tudnia kell, hogy ezzel felelősség is jár. Rogán és a többi fideszes bűneinek a felelőssége Orbánra száll. És gyanús ingatlanügyei nem csak a budapesti fideszes elvtársaknak vannak, Pécsett is elkezdődött valami. 

kepernyofoto_2015-07-25_10_08_39.pngOrbán helyettes államtitkára és a pécsi levéltári épület (kép forrása: kormany.hu / Google)

Az RTL Klub Híradója néhány hete számolt be arról, hogy Piroska Illésné és lánya, Anikó 1994 óta próbálja megvenni azt a lakást, amit 1978 óta bérelnek a ma már állami Levéltártól. Piroskáék eddig 29-szer adták be igényüket a lakásvásárlásra, de hiába próbálkoztak, mindig elutasították különböző indokokkal, például, hogy éppen összegzik az ingatlanokat, vagy nem kívánják értékesíteni, de olyan is volt, hogy azt jelezték a hivatalosságok, hogy kb. 3 hónapon belül értékesítésre kerülnek az ingatlanok. 

Ugyanakkor - minden félrebeszélés és hivatali egymásra mutogatás ellenére - ugyanabban az épületben mégis elkelt egy lakás 2011-ben, a Fidesz kormány második évében. A lakás 9/10 arányú többségi tulajdonosa a hozzám eljuttatott tulajdoni lap másolat szerint az a Dr. Garai Péter, aki 2011-ben a Türr István Képző és Kutató Intézet pécsi igazgatója volt, majd a Magyar Nemzeti Levéltár felügyeletét ellátó Emberi Erőforrások Minisztériuma Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárságának helyettes államtitkára lett és jelenleg az Orbán-kormány uniós fejlesztések végrehajtásáért felelős helyettes államtitkáraUgye, micsoda véletlen?!

kepernyofoto_2015-07-25_14_39_09.png

De Piroska Illésné kemény asszony és nem adta fel. Levelet írt Orbán Viktornak. Íme:

"Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Már nem először fordulok Önhöz és kollégáihoz segítségért, de eddig minden alkalommal sikertelenül jártam, viszont most már elvesztettem minden türelmem.

1978 óta lakom családommal a Pécs, Király u.11.szám  alatti bérlakásban, amelybe egykor még, mint levéltári szolgálati lakásba költöztem a családommal. Ideköltözésem előtt leadtunk egy két szobás, akkor még tanácsi lakást.

1978-tól a BM-i Levéltár dolgozója voltam egészen 1995-ben bekövetkezett nyugdíjazásomig, de még tovább 6 évet maradtam részmunkaidőben a levéltárnál.

1994 óta folyamatosan és eredménytelenül adom be lakásvásárlási kérelmeim a változó tulajdonosoknak, a nemrégiben elhunyt Dr. Ódor Imre igazgató úr támogatásával.

Miután a Levéltár épületkomplexuma társasház lett, jelenleg a Magyar Nemzeti Levéltár tulajdonát képezi, évtizedek óta a tulajdonost terhelő minimális felújításokat sem tette meg egyik tulajdonos sem, ezért egyre sürgetőbbé vált az ingatlan felújítása, amit egy 2013-ban készült műszaki szakvélemény is tanúsít. 

Megjegyzem a mindenkori főbérlő kénye kedve szerint számláz, tilt, vagy éppen kényszerít, befizetni, aláírni, stb., de előfordult már, hogy a villanyáram használatától fosztott meg rendszeresen hosszú ideig, önkényesen.

Már idén is megismételtem vételi szándékomat, melyre a Magyar Nemzeti Levéltár nem is válaszolt. Az Önnek írt legutóbbi levelemre a Miniszterelnökség munkatársa azt közölte, hogy nem tehet semmit, de továbbította a levelem az Emberi Erőforrások Minisztériumába, ahol szintén közölték: nem tehetnek semmit. De mind két hivatal sok sikert, kitartást kívánt. Ettől annyira felment a vérnyomásom, hogy szegény lányomnak azonnal orvost kellett hívnia. E miatt kellett szívkatéterezésen átesnem, hisz az idegesség volt az oka az infarktushoz hasonló tüneteimnek.

Időközben tudomásomra jutott, hogy a Levéltár épületkomplexumában mégis sikerült két lakást valakinek megvásárolnia. Sőt, nem is akárkinek: az egyik lakás 9/10 arányú többségi tulajdonosa jelenleg az a Dr. Garai Péter, aki 2011-ben a Türr István Képző és Kutató Intézet pécsi igazgatója volt, majd a Magyar Nemzeti Levéltár felügyeletét ellátó Emberi Erőforrások Minisztériuma Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárságának helyettes államtitkára lett és a jelenleg uniós fejlesztések végrehajtásáért felelős helyettes államtitkár.

Tisztelettel Miniszterelnök Úr a nyílt levelem megjelenésétől számított 168 órán belül arra várok világos és egyértelmű választ Öntől, hogy eladó-e az általam 37 éve lakott lakás egy az életét becsülettel végig dolgozó, mára időssé és betegessé vált asszonynak, mint én vagyok, vagy előbb valamilyen kormányközeli politikai szerepet kell betöltenem ahhoz, hogy megvásárolhassam az általam használt bérlakást?  Vagy pusztán a halálomat várja az aki kinézte magának a hely miatt a bérleményt.

Pécs, 2015. július 14.

Piroska Illésné"

Válasz - ahogy az várható volt - nem érkezett a megadott határidőre. 

Akkor most én is kérdezek. Nem sül le az arcáról a bőr tisztelt Miniszterelnök Úr?

Ezt persze számtalan okból, de akár az újabb szégyenletes tusványosi beszéde miatt is kérdezhetném.

kepernyofoto_2015-07-25_14_56_30.pngOrbán Tusványoson (kép forrása: index.hu)

Ahogy Hajdu Nóra az Együtt elnökségi tagja közleményében is áll: Magyarország miniszterelnöke sok üres szó mellett néhány igazán rettenetes dolgot is mondott Tusványoson. Egészen elképesztő volt például az a mondat, melyben a kormányfő arról beszélt, hogy a fekete afrikai bevándorlók idejönnek és megerőszakolják az európai nőket. Mondott még olyan hajmeresztő dolgokat is, miszerint a baloldaliak nem szeretik a magyarokat, mert magyarok.

A beszéd mélypontja a nemzeti konzultációnak hívott inzultációs kérdőív eredményeinek ismertetése volt, melyet Orbán saját bevallása szerint is csupán a megkérdezettek nyolcadrésze töltött ki és küldött vissza. Felhívnánk Orbán Viktor figyelmét, hogy Magyarországon több millió normális gondolkodású ember is él.

Szerintem, és pártom, az Együtt szerint Orbán Viktor ismét bebizonyította, hogy vele nem lehet és nem is szabad kiegyezni, hiszen ő nem tekinti a nemzet részeinek azokat, akik vele nem értenek egyet. Ők szimplán nem magyarok, és kész.

Szerintem, és pártom, az Együtt szerint Orbán Viktor nem része az európai értelmiségnek, nem az európai értékeket képviseli és keletre tart. Orbán egy széteső uniót szeretne, miközben a magyar nemzeti érdek éppen az ellenkező, egy a mostaninál erősebb és összetartóbb szövetség. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr757653524

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bedőlt a Fidesz pilótajátéka, a rezsicsökkentés 2015.07.26. 17:10:38

Amiről Orbán nem beszélt Tusnádfürdőn: bedőlt a Fidesz pilótajátéka a rezsicsökkentés, csődközelben a hulladékkezelés, víz alatt a vízközműcégek. Reggel azt írtuk, hogy a legkevésbé sem vagyunk kíváncsiak arra, mivel áll ma elő Orbán Viktor, hiszen má...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása