Berkecz Balázs blogja

Csak helyettes államtitkárnak eladó az állami tulajdonú lakás?

2015. május 12. 10:03 - BerkeczBalazs

Nem csak a budapesti belvárosban, hanem a pécsiben is megy az ingatlanmutyi?

Az RTL Klub Híradója szerint Piroska Illésné és lánya, Anikó 1994 óta próbálja megvenni azt a lakást, amit 1978 óta bérelnek a Levéltártól. Piroskáék eddig 29-szer adták be igényüket a lakásvásárlásra, de hiába próbálkoztak, mindig elutasították különböző indokokkal, például, hogy éppen összegzik az ingatlanokat, vagy nem kívánják értékesíteni, de olyan is volt, hogy azt jelezték a hivatalosságok, hogy kb. 3 hónapon belül értékesítésre kerülnek az ingatlanok. Úgy tűnik, hogy az Orbán-kormány egyik jelenlegi helyettes államtitkárának mégis eladtak egy lakást ugyanabban az épületben.

Garai Péter helyettes államtitkárnak gratulál főnöke, Balog Zoltán miniszter (kép forrása: kormany.hu)

 

Piroska Illésné és lánya nem hagyja annyiban a dolgot, nagyon aktívan leveleznek és intézkednek az ügyben (habár az idős asszony egészségét már nagyon megviselték az ügy körüli bonyodalmak), legutóbbi levelükre a Miniszterelnökségről érkezett válaszlevél, amiben azt írják, hogy nem rendelkeznek elbírálási lehetőséggel, az ügyet továbbították a Magyar Nemzeti Levéltár felügyeletét ellátó Emberi Erőforrások Minisztériuma felé és "Miniszterelnök úr nevében az ügy rendezéséhez sok sikert, kitartást és minden jót" kívánnak Piroska Illésnének.

kepernyofoto_2015-05-12_10_30_15.png

 

Micsoda véletlen?!

Ugyanakkor - minden félrebeszélés és hivatali egymásra mutogatás ellenére - ugyanabban az épületben mégis elkelt egy lakás 2011-ben, a Fidesz kormány második évében. A lakás 9/10 arányú többségi tulajdonosa jelenleg az a Dr. Garai Péter, aki 2011-ben a Türr István Képző és Kutató Intézet pécsi igazgatója volt, majd a Magyar Nemzeti Levéltár felügyeletét ellátó Emberi Erőforrások Minisztériuma Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárságának helyettes államtitkára lett és a jelenleg uniós fejlesztések végrehajtásáért felelős helyettes államtitkár.

A Baranya Megyei Önkormányzat hallgat

A hivatalos tulajdoni lap másolat tanúsága szerint a tulajdonjogot 2011. szeptemberében jegyezték be, akkoriban a Levéltár épülete még a Baranya Megyei Önkormányzathoz tartozott. Az RTL Klub kereste is a megyei önkormányzatot, de kérdéseikre nem válaszoltak. Milyen kár, mert kíváncsi lennék, hogy Piroska Illésné és lánya miért esik más elbírálás alá, mint a Fidesz-kormány helyettes államtitkára? 

kepernyofoto_2015-05-12_9_45_33.png

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr337453000

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Figyelem! Ballibek által cenzúrázott blog ! 2015.05.12. 19:38:51

Ha mást mondsz, mint amit gondolunk, akkor kibaszunk téged a picsába !    

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása