Berkecz Balázs blogja

Kik a nemzet ellenségei? Szavazz!

2015. július 11. 11:22 - BerkeczBalazs

„Gonoszak voltunk, és rosszindulatúak. Csak támadtunk és támadtunk, csak negatívan és negatívan” – mondta Orbán amerikai főtanácsadója, Arthur J. Finkelstein, aki Habony Árpáddal alapított közös londoni tanácsadócéget. A finkelsteini gátlástalansággal átitatott fideszes hazugság- és gyűlöletgyár öntelt és perverz örömmel kergeti az őrületbe Magyarországot, nézzük, hogyan is csinálják. És a végén szavazz, hogy szerinted ki a nemzet valódi ellensége.

A negatív kampányok keresztapjaként elhíresült Finkelstein és kollégája George E. Birnbaum - a Magyar Narancs információi szerint - 2008 óta dolgozik a Fidesznek. A hetilap még 2013-ban rajzolta fel az Orbán által csak Finkinek becézett veterán politikai tanácsadó pályaképét, és itt olvasható az antiszemitizmussal és homofóbiával átitatott fideszes keménymagnak valószínűleg hidegzuhanyként ható információ is, miszerint az ő Viktoruk kedvenc amerikai tanácsadója zsidó származású és meleg.

Finkelstein egy a 444.hu által felkutatott 2011-es prágai gazdaságpolitikai konferencián elhangzott előadásában vall arról, hogy szerinte még mindig nem értik meg sokan azt a tényt, hogy a politikai kampány nem egy értelmiségi műfaj, mert az a látszatról, a hiedelmekről, a vágyakról szól, és nem morális kérdésekről. Szerinte ezzel szemben a politika ma az "érzelmekről és dühről szól. Ha arról beszélsz, hogy ebben a hét pontban akarom megreformálni a nyugdíjrendszert, soha nem fogsz nyerni, viszont ha azzal kampányolsz, hogy ezt vagy azt a csoportot kidobod az országból, inkább lehet esélyed.” Ez az elvtelen elv lenyomata jól látszik a Fidesz elmúlt 5 évben véghezvitt ámokfutásán is.

Nézzük kik voltak a Fidesz szerint az elmúlt öt évben a nemzet ellenségei:

#1 - a kommunisták gyűjtőnéven is emlegetett szocialisták és liberálisok, avagy "ballibsik" (miközben Orbán saját bevallása szerint is tagja, sőt egyik vezetője volt a Kommunista Ifjúsági Szövetségnek, és Orbán a Liberális Internacionálé alelnöke is volt egy időben).

#2 - a multinacionális cégek és a nyugati tőkések (miközben a kormány stratégiai partnerségi megállapodást kötött olyan multikkal, mint a Deutsche Telekom, Tesco, GE, Microsoft, Coca-Cola, stb., és a nyugati tőkéseket rendre fikázó Orbán 1989-ben Soros ösztöndíjával tanult néhány hónapot Oxfordban).

Egy korty multilé (kép forrása: Neményi Márton/Hír24)

#3 - az Európai Unió (miközben eddig több, mint 8000 milliárd forint támogatást adott nekünk eddig az EU).

kepernyofoto_2015-07-11_10_29_52.png(táblázat forrása: index.hu)

#4 - a bankok (miközben néhány hete Varga Mihály Nemzetgazdasági Miniszter már arról beszélt, hogy évi 10 milliárddal jutalmazná a vállalkozásoknak egyre több hitelt nyújtó bankokat, és persze a Fidesznek Matolcsy bankárkodása sem okoz gondot akkor sem, ha az MNB Gyurija olyan jól keres, hogy számon sem tudja tartani).

Matolcsy mint szent bankár (kép forrása: napi.hu)

#5 - a bevándorlók/menekültek (miközben nem a bevándorlás, hanem a kivándorlás a legnagyobb probléma, hiszen Matolcsy becslései szerint már 2013-ban is "félmillió kitűnő magyar munkavállaló" hagyta el hazánkat).

#5 + 1 - a külföldi erők, amelyek tönkre akarják tenni Magyarországot (miközben a Magyar Narancs által Finkelsteinről megkérdezett washingtoni szakértő így vélekedett Orbán legnagyobb hatású tanácsadójáról: "Az ilyen toptanácsadók hozzászoktak ahhoz, hogy a politikusok bálványozzák őket, és hogy növekvő, idővel korlátlan beleszólást nyernek egyes országok irányításába. Pontosan olyan addikció ez, mint a politikai hatalom és az abból következő befolyás - annyi különbséggel, hogy nem kell elszenvedni vagy épp kiélvezni a nyilvánosságból adódó hátrányokat és előnyöket. Hozzászoknak a győzelmek okozta eufóriához, a hátbaveregetésekhez, s mindig újabb és újabb elismerésekre, trófeákra vágynak. Ez élteti őket").

Hát így állunk 2015 Magyarországán...

11113399_750030398448203_2690743096751479880_o.jpg

De mit mondunk mi az Együttben a Fidesz hazug, gyűlöletkeltő politikájával szemben?

Az Együtt olyan emberek politikai közössége, akik abban hisznek, hogy Magyarország jelene és jövője Európában van. Olyan embereké, akik nem tűrik a megalkuvást, akik abban hisznek, hogy a politika egyenes beszéd és cselekvés, nem mellébeszélés. Mi azt mondjuk: ez a mi országunk, mindnyájunké, és mindenkinek van köze közös ügyeinkhez. Hiszünk az egyén szabadságában és a társadalmi igazságosságban: valljuk, hogy csak így teremthetünk boldog, nyugatias országot magunknak. Mi erre tettünk föl mindent. Együtt. Közösen.

11110821_878829245519457_8084672085816796258_o.jpg

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr147616796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása