Berkecz Balázs blogja

Beszélgetésre hívtam a pécsi ellenzéki képviselő-jelölteket

2018. március 23. 08:29 - BerkeczBalazs

Remélem, hogy a Baranya 2-es körzetben minden ellenzéki képviselő-jelölt közös célja az, hogy ne Hoppál Péter, és ne a Fidesz nyerje a Baranya 2-es körzetben a választást, és a Közös Ország Mozgalom nem reprezentatív kutatása szerint - a hibahatárokat is figyelembevéve - egyértelműen kijelenthető, hogy bármelyikünk le tudja győzni Hoppált, ha egyedül áll vele szemben. Beszélgetésre hívtam a pécsi ellenzéki képviselő-jelölteket: Hohn Krisztinát (LMP), Gyimesi Gábort (Jobbik), Körömi Attilát (Momentum) és Nagy Ferencet (DK).

beszelgetesre_hivtam.png

Íme a levél:

Tisztelt Jelölt-társak!

Remélem mindannyiunk közös célja az, hogy ne Hoppál Péter és ne a Fidesz nyerje a Baranya 2-es körzetben a választást, és ez bizony könnyedén elérhető, ha egy jelölt áll vele szemben.

Ma jött ki a Közös Ország Mozgalom nem reprezentatív kutatása, amely alapján a hibahatárokat is figyelembevéve egyértelműen kijelenthető, hogy bármelyikünk le tudja győzni Hoppált, ha egyedül áll vele szemben. 

A mi felelősségünk, hogy előállítsuk ezt a helyzetet!

A választók nem egymás kirekesztését, vitákat és ürügyeket várnak az ellenzéktől, hanem megoldásokat. 

Szégyen, hogy miközben a magyar emberek milliói követelik, hogy legyen már végre együttműködés és egyetlen jelölt ott, ahol lehet, az ellenzéki pártok még mindig egymás kirekesztéssel, a másikra mutogatással, ürügyekkel vannak elfoglalva.

Ezzel a magatartással mindazok a pártok, amelyek csak tettetik az együttműködést, Hódmezővásárhely reményét falják fel. Azt a reményt, azt a példát, hogy igenis le lehet váltani a Fideszt.

Ha kompromisszumképtelen az LMP, a Jobbik és a Momentum, ha a DK vagy bármely másik párt csak a másik kiszorítására játszik, akkor Orbán Viktor kormánya újra lesz választva.

Kompromisszumokra van szükség. Nem elég kompromisszumkésznek látszani, kompromisszumkésznek is kell lenni.

Az Együtt elkötelezett az ellenzéki együttműködés iránt.

Mi voltunk az első párt, amelyik önként, egyoldalúan elkezdte visszaléptetni jelöltjeit országszerte mind az MSZP, mind a DK, mind az LMP, mind függetlenek javára. Mert mi hisszük, hogy nem színlelni kell az együttműködést, hanem cselekedni kell érte. Ezért léptünk vissza például Mellár Tamás javára is a Baranya 1-es körzetben, mert ott ő a legesélyesebb.

Javaslom, hogy mielőbb üljünk le egymással beszélni. Kérem jelezzetek vissza, hogy nyitottak vagytok-e, az időpontra és a helyszínre ez után teszek javaslatot.


Tisztelettel,
Berkecz Balázs
az Együtt képviselő-jelöltje
egyutt_2018_fb_1200x630_berkecz_vita.jpg
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr3613769094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.