Berkecz Balázs blogja

Fel tudják egyáltalán mérni a fideszesek, hogy mekkora kárt okoztak Pécsett? - Nyílt levél Páva Zsoltnak

2018. március 10. 10:11 - BerkeczBalazs

Napokon belül tárgyalja a Pécs városát csődközelbe vivő, Páva Zsolt vezette fideszes többségű közgyűlés az önkormányzat 2018 évi költségvetési rendeletét, de a sokmilliárd forintos költségvetési hiány okainak vizsgálatával megbízott, Hoppál Péter vezette tényfeltáró bizottság nem tett le még semmit az asztalra. Fel tudják egyáltalán mérni a dilettáns fideszes képviselők és az általuk megbízott bizottság, hogy milyen hatalmas kárt okoztak Pécsett? Erről is kérdeztem Páva Zsoltot ma egy nyílt levélben.

nyilt_level_pava.png(fotó forrása: index.hu) 

Íme a nyílt levél:

dr. Páva Zsolt részére
Pécs Megyei Jogú Város
Polgármesteri Hivatal
7621 Pécs, Széchenyi tér 1.

 

Tisztelt Polgármester Úr!

Pécsiként hosszú ideje várom, hogy közzétegyék a város gazdasági problémáinak okainak vizsgálatával megbízott, Hoppál Péter által vezetett eseti bizottság jelentését. Az eltelt közel 6 hónap alatt bőven lett volna lehetőség értékelni a város és cégeinek eladósodottságát, a jelentős költségvetési hiány okait és fel lehetett volna tárni a felelősöket is. Sajnos erre a mai napig nem került sor, amiből arra következtetek, hogy talán a bizottsági elnöke és tagjai nem tudnak megbirkózni a feladattal. 

Különösen sajnálatos, hogy a város 2018 évi költségvetési rendelete - melyet március 14-én tárgyal a közgyűlés - úgy került benyújtásra, hogy ehhez nem ismertek a tényfeltáró bizottság által feltárt költségvetési problémák. Fel tudják egyáltalán mérni, hogy Önök milyen hatalmas kárt okoztak Pécsett?

Legyen szíves tájékoztatni arról is, hogy például Schneider János személyére – mint bizottsági tagra – ki tett javaslatot. Milyen képesítéssel rendelkezik Schneider úr, ami alkalmassá teszi, hogy a szakkérdésekben vizsgálódó bizottság tagja legyen? Van e összeférhetetlenség Schneider úr bizottsági tagsága és a városhoz köthető cégeknél betöltött tisztsége között?

A megbízásuk előtt vizsgálták-e a tényfeltáró bizottsági tagok fedhetetlenségét? Tudják-e, hogy folyik-e bármelyikük – vagy érdekeltségükben álló cégek – vonatkozásában bármilyen eljárás (pl: adóigazgatási, büntető, stb.), ami akár a bizottság munkáját is veszélyeztetheti?

Kérem adjon arról is tájékoztatást, hogy kik tagjai még a mai napon a bizottságnak, mert információim szerint van, aki visszaadta azóta a megbízatását.

Kérem adjon arról is tájékoztatást, hogy Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata 2018. évi költségvetési rendeletének elfogadásához készült előterjesztés 05-5-251-2hm számon jelzett mellékletében felsorolt és közel 2,5 milliárd forint bruttó értékre becsült 27 db önkormányzati ingatlannak mi lesz a sorsa? Valóban ezeket is elherdálja Pécs fideszes többségű közgyűlése, hogy ebből fedezze az Önök dilettáns költségvetési politikája által okozott károkat?

Végül kérem válaszoljon arra is, hogy a pécsi önkormányzat eladósodásában komoly szerepet játszó közvilágítási rendszer korszerűsítési projekt adatait - mely projekt közbeszerzési feltételeinek valamiért csak az ELIOS Innovatív Energetikai Zrt. tudott eleget tenni - mikor szíveskednek nyilvánosságra hozni?

Várom őszinte és gyors válaszát.

Végezetül tájékoztatom, hogy a büntetőeljárásról szóló 1998. évi XIX. törvény 171. § (1) bekezdése alapján a pécsi közvilágítási projekt ügyében 2018 március 7-én feljelentést tettem a Legfőbb Ügyészségen ismeretlen tettes vagy tettesek ellen a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény a Btk. 373. §. szerinti csalás, illetve a Btk. 376. §-ába ütköző hűtlen kezelés, a Btk. 377. §. szerinti hanyag kezelés valamint a Btk. 305. §. szerinti hivatali visszaélés bűncselekménye megvalósulása gyanúja miatt.

Tisztelettel,
Berkecz Balázs
az Együtt pécsi országgyűlési képviselő-jelöltje

Az Együttnek van programja arra, hogy újra normális hellyé tegye Magyarországot, és benne Pécset és Baranyát is!

————————

Kiszámoltuk, mennyit loptak Orbánék 2010 óta:
https://ellopottorszag.egyuttpart.hu/

Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/

Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/ 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr1713728586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása