Berkecz Balázs blogja

Udvari beszállítók közbeszereztetésénél az se baj, ha a legdrágább nyer?

2017. április 06. 18:48 - BerkeczBalazs

Pécsett két hatalmas kosárlabda műhely is épül, mindkettőben kapott munkát ugyan az az udvari beszállító, és a legfrissebb munkánál ráadásul a legdrágább nyert. És ez a nyertes építette Bánkiék lovardáját is. Van még kérdés? Nekem van.

udvari_beszallitok.png(kép forrása: MTI)

Alig két hete jelent meg a hír, hogy a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémiát a ZÁÉV építi nettó 2,1 milliárd forintért. Most a Szabad Pécshez és hozzám is az a hiteles információ jutott el, hogy a PVSK Verseny utcai sportpályáján tervezett multifunkcionális csarnokot is részben a ZÁÉV építi, de ezúttal a fővállalkozó az a B Build & Trade Kft. lesz, aki a legdrágább ajánlatot adta a közbeszerzésen, így a beruházás két ütemét összesen nettó 861 millióért, a másik érvényes ajánlatnál 63 millióval drágábban építheti meg. 

Izgalmas, hogy az egyik ajánlatot amiatt zárták ki, mert a kiíró véleménye szerint aránytalanul alacsony árat adott meg, ugyanis 19,5%-al olcsóbban is bevállalta volna a két beruházási ütemet, mint a ZÁÉV.

Talán nem meglepő, hogy a nyertes B Build & Trade Kft. nyerte el a Bánki Erikhez köthető Mohácsi Lovas Klub pályaépítésének, fedeles lovarda és istálló korszerűsítésének kivitelezési munkáit is.

Azt hiszem okkal merül fel két kérdés:

  • Nem hiányzik-e majd a PVSK költségvetéséből az a 63-167 millió forint, amivel kevesebbért is megépíthették volna a tervezett multifunkcionális kosárlabda csarnokot, amelyet Pécs M.J.V. Önkormányzata is 100 millió forint közpénzzel támogat?
  • Szükség van-e, illetve fenntartható-e két ilyen komoly kosárlabda-létesítmény az egyre gyengébb társadalmi és gazdasági helyzetben lévő Pécsett?

A kérdésekre a pécsi választók biztosan tudják a választ.

Az Együtt szerint ezeket a súlyos pénzeket a haveri cégek által túlárazott luxusberuházások helyett az oktatásra és az egészségügyre kell költeni.

Az Együtt a rendszerváltás után visszaveszi az ellopott, elherdált állami vagyont, és Orbánisztánból együtt, közösen fogunk európai Magyarországot teremteni!

 

-----------------------------------
Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/
Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr2112406429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása