Berkecz Balázs blogja

Még egyszer az új pólusról: állítsuk meg a Fideszt!

2017. március 29. 16:55 - BerkeczBalazs

Az Együtt azért dolgozik a következő hónapokban, hogy egy együttműködés jöjjön létre az új - a 2010 előtti világot elutasító - demokratikus ellenzéki pártok között, ezzel egy új pólust létrehozva. Ha ez létrejön, a Fidesz többsége megállítható. Ebben mindekinek megvan a felelőssége, a pártvezetőknek és a választóknak is. 

allitsuk_meg_a_fideszt.jpg

Nem értek minket váratlanul Juhász Péternek, az Együtt elnökének Index-interjújára adott elutasító válaszok, hiszen nem vagyunk naivak, előre tudtuk, hogy az LMP és a Momentum mit fog nekünk üzenni, de a politika egy dinamikus terület, különösen kampányidőszakban, most pedig egy ilyen lassan, de fokozatosan gyorsuló tempóban ehhez közeledünk.

Szerintünk azt a választók is tudják, hogy a jelenlegi Fideszre szabott, egyfordulós választási rendszer és a hazai politikai élet ismeretében nyilvánvaló, hogy 2018-ban csak együttműködéssel állítható meg a Fidesz. Egy ilyen választási együttműködés létrehozása lehetséges, hiszen sokkal több dolog van, ami összeköti ezeket a pártokat, mint ami szétválasztja. 

Nekünk az Együttben meggyőződésünk, hogy nekünk képviselnünk kell az együttműködés kultúráját, mert az igazi, valós álom a nemzet érdekében az lenne, hogy a jobb- és baloldali ember egy időben, egy helyen, jól érezhesse magát a saját hazájában.

Belátással, értelmes párbeszéddel, vállalható kölcsönös feltételekkel létrehozható egy szövetség, egy új pólus az Együtt, a Párbeszéd, a Lehet Más a Politika, a Momentum és akár a Magyar Kétfarkú Kutya Párt együttműködésével. Ennek technikai feltételeit a pártoknak közösen kell megalkotniuk. A választók akkor fogják elhinni, hogy ez az együttműködés sikeres, hiteles és erős, ha a pártok megvalósítják.

A 2010 előtti világot elutasító pártok közt fontos szerepet játszik az Együttön kívül a Momentum Mozgalom, hiszen a teljesítmény, amivel megjelentek erőt és reményt ad az embereknek. De az is örömteli volt, mikor az LMP Pakssal szemben kezdeményezett népszavazást. És tiszteletre méltó a Párbeszéd előválasztásért vívott küzdelme is.

Tudjuk, hogy nagyon sokan vannak, akik kormányváltást akarnak, de nem hajlandóak a régi politikai elit által uralt listára szavazni. Az Együtt, a Párbeszéd, a Lehet Más a Politika, a Momentum és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt nekik tudna közösen lehetőséget kínálni egy új pólussal.

Botka Lászlót nagyra tartjuk, kiváló városvezető, hiteles politikus. Ő maga akár részese is lehet a pólusnak, ha kilép az MSZP-ből. Az MSZP-vel ugyanis elképzelhetetlen ez az új pólus. Az Együtt ezzel nem az MSZP, vagy a DK létjogosultságát kívánja kétségbe vonni, hiszen vannak támogatóik, vannak választók, akik rájuk szavaznának. Ők a régi pólus pártjai. Az Együtt által megálmodott új pólusba alapvetően nem fér bele a Modern Magyarországért Mozgalom és a Magyar Liberális Párt sem, mivel mindkettő vezetője szerepet játszott a 2010 előtti politikai életben. 

Ideális esetben az új pólus pártjainak együttműködési szándékukat nyár végén, ősz elején ki kell mondaniuk. Az új pólus közös jelöltjeit előválasztással választjuk ki ott, ahol több jó jelölt van. Amennyiben az új pólus nem valósul meg, abban az esetben minden párt elindul külön-külön. Mivel az ellenzéki pártok közül az Együtt a legaktívabb, a külön indulás esetén is bejutna a parlamentbe.

 

-----------------------------------
Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/
Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/ 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr1712385671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása