Berkecz Balázs blogja

A kormány csak a habonyilag fontos OLAF-jelentéseket teszi nyilvánossá? Perelünk!

2017. március 03. 11:05 - BerkeczBalazs

A Miniszterelnökség csak azokat az OLAF-jelentéseket teszi nyilvánossá, amelyek a habonyi kommunikáció szempontjából hasznosak, de a fideszes korrupciós ügyeket hazug módon takargatja. Az Együtt bírósághoz fordul és kiperli a fideszesek által titkosan kezelt OLAF-jelentéseket.

olaf_jelentes_kipereljuk_1.png(az eredeti ábra forrása: OLAF / mno.hu)

Február közepén Ferjancsics László, az Együtt és a váci lokálpatrióták önkormányzati képviselőjének közérdekű adatigénylése révén kaptuk meg az Európai Csalás Elleni Hivatal nyomozásairól szóló listát. 50 projektben talált visszaélést az OLAF, viszont a Miniszterelnökség listájából nem derül ki világosan, hogy pontosan mely projekteket vizsgálták, csak az egyes operatív programokra hivatkoznak, ezért két újabb közérdekű adatigényléssel éltünk, de a Miniszterelnökség megtagadta mindkét esetben az adatok kiadását, miközben hazug módon adatvédelmi okokra hivatkozik, és az OLAF-ra mutogat.

A Miniszterelnökség félrevezetése azért átlátszó, mert a 4-es metróval kapcsolatos OLAF-jelentés kiadásakor Csepreghy Nándor államtitkár éppen azzal indokolta az adatok kiadását, hogy az OLAF közölte velük: ha a közzététel megfelel a magyar adatvédelmi szabályoknak, akkor nyilvánosságra hozhatják a dokumentumot.

Szerintünk ugyanebben a szellemben nyilvánosságra kell hozni az összes OLAF-jelentést. Az Együtt nem adja fel: bírósági úton szerezzük meg ezeket az információkat.

Akármi is derül ki az anyagokból, abban minden fideszes kiskirály biztos lehet, hogy az igazságtételt senki sem kerülheti el, még ők sem. Az ilyen monolit, hazug és kapzsi rendszerek sehol, sem tartanak örökké, egyszer Orbán rendszere is bukni fog, és az igazságtételt senki sem kerülheti el.

Mi az Együttben nem felejtjük el az Orbán-rezsim bűnöseit és bűneiket, ezért a rezsim bukása után jóvátételi adót kell fizettetni mindazokkal, akik az Orbán-rezsim kedvezményezettjeiként tisztességtelenül jutottak vagyonhoz, állami megrendelésekhez, uniós pályázati pénzekhez.

 

-----------------------------------
Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/
Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr1512309047

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 30%-al kevesebb keresztény 10 év alatt 2017.03.03. 14:05:42

Az erősen kozmetikázott 2001 és 2011-es népszámlálási adatok szerint  a római és görög katolikusok fogyása tíz év alatt 31 %, a reformátusoké 29 %, az evangélikusoké 30 %. 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása