Berkecz Balázs blogja

Fideszes trollok és belharc

2016. december 12. 07:38 - BerkeczBalazs

Bod Tamás, az Együtt gyulai önkormányzati képviselője rendesen felkavarta a szelet a Viharsarokban, ahol most különösen a Fidesz nem békés, ugyanis Bod feljelentésére Simonka György személyével összefüggésben költségvetési csalás miatt nyomoznak. Beindult a Simonka-párti trollok szervezése, de ennél is érdekesebb, hogy mennyire tisztán sejlik fel a fideszes belharc a pénzért és a hatalomért. 

fideszes_trollok.pngKözépen Simonka (kép forrása: index.hu)

Bod Tamás novemberben tett fedezetelvonás gyanúja miatt feljelentést a Legfőbb Ügyészségen Simonka György dél-békési fideszes országgyűlési képviselő ellen. Az ügyészség a mentelmi joggal rendelkező személyek esetén illetékes Központi Nyomozó Főügyészségre továbbította a feljelentést, amelyre egy hete érkezett a következő válasz:

"A tartozás fedezetének elvonása bűntette miatt 2016. november 14. napján a Legfőbb Ügyészségre eljuttatott  és a Legfőbb Ügyészség Kiemelt, Korrupciós és Szervezett Bűnözés Elleni Ügyek Főosztálya által a Központi Nyomozó Főügyészségre megküldött feljelentésével kapcsolatban értesítem, hogy a feljelentést - szoros tárgyi és személyi összefüggés folytán - a Központi Nyomozó Főügyészségen költségvetési csalás bűntette alapján 1.Nyom.86/2016/86-II számon már folyamatban lévő bűnügyben vizsgáljuk."

Ekkor indult el a lavina, minden fontos sajtóorgánum beszámolt arról, hogy Simonka György személyével összefüggésben költségvetési csalás miatt nyomoznak, ami érhető módon rettentő kellemtelenül érintette a békési fideszes kiskirályt és közvetlen környezetét. 

Az ügy pikantériája, hogy Simonka hű fegyverhordozója, Szegedi Balázs mesterét védve úgy fakadt ki a Facebookon, hogy sajátjait hibáztatja a "Simi" körül zajló nyomozás mögött, mondván:

"Sokan tudjuk, hogy az ügy hátterében az áll, hogy Simit megpróbálják félreállítani, Gyula környéki gazdasági és politikai érdekkörök csak azért, hogy ne tudja a továbbiakban is elérni, hogy a Dél-Békésiek sikeresen szerezhessenek forrásokat a terveikhez. Ha ezek az érdekkörök támadásai sikerrel járnak Simi ellen akkor a pénz az ő ölükbe hullhat."

És ebben a posztban buzdítja ismerőseit arra, hogy: 

"Sokakkal beszélgetve azon törjük a fejünket, hogyan tudnánk a legjobban kiállni Simi mellett ebben a méltatlan, feljelentgetős, rágalmazós helyzetben. A facebook alkalmas arra, hogy az ismerőseinknek elmondjuk, hogy mi az igazság. Én mindenkit arra buzdítok, hogy saját szavaival, érzéseivel és nyelvén írjuk le amit gondolunk."

Továbbá jelzi azt is, hogy szívesen ad muníciót is a kommentekhez:

"Szóval posztoljunk, osszunk, szóljunk hozzá. Ha valakinek mankóként, vagy csak megerősítésként szüksége lenne segítségre akkor privátba írjatok és felveszlek titeket egy tematikus kommunikációs hírlevélre. Oda összegyűjtök néhány gondolatot és megküldöm. Privátba szívesen fogadok minden egyéb tippet, mert baromira bosszant, hogy mit meg nem engednek maguknak."

szegedi1.png

A Simonkát védelmező fideszes trolloknak el is készült az ígért "mankó", amit Kovács István, az Együtt mezőhegyesi elnöke szerzett meg és tett közzé a párt választókerületi szervezetének közösségi oldalán. A posztot Bod Tamás is megosztotta a saját politikusi oldalán, ahol Szegedi Balázs egy kommentben ismeri el magáénak a gyulai fideszes kádereknek is burkoltan odamondó Simonka-védő kisokost, amikor így kezdi hozzászólását: "Kedves Tamás, csak nem gondoltad, hogy szó nélkül hagyjuk az aljas rágalmidat? Az a bajotok, hogy szervezettek vagyunk?" Aztán persze jön a sablonos ócska félrebeszélés olyan dolgokról, amihez Bod Tamásnak és az Együttnek semmi köze.

szegedi2.png

A gyulai fideszesek viszont Simonka túlbuzgó emberének vagdalkozásán kapták fel a vizet, és a Gyulai Hírlapban megjelent tudósítás szerint azt kérik, hogy a dél-békési kiskirály határolódjon el a gyulaiak sértegetésére buzdító dokumentumtól. Görgényi Ernő gyulai polgármester sajtótájékoztatón közölte, hogy élesen elutasít minden olyan törekvést, amely „egyes dél-békési politikusok részéről arra irányul, hogy ellenségeskedést szítsanak Békés megyében, és gyűlöletet keltsenek más települések, térségek és az ott élő emberek ellen” és azt kérte Simonkától, hogy nyilvánosan jelentse ki, mélységesen elítéli a hírlevélben foglalt módszereket, és az abban javasolt kommunikációs paneleket, mert „aki valóban ártatlan, az nem fogadhat el ilyen alávaló módszereket”. (Miközben az alávaló módszerek között Görgényi és a gyulai fideszesek sem válogatnak, ha mondjuk éppen Bod Tamást próbálják karaktergyilkolni.)

Kónya István, Gyula alpolgármestere Szegedi Balázsnak is üzent, arra szólította fel elvtársát, hogy ne hergelje az embereket Gyula ellen, és a „stáb” tagjaival együtt kérjen bocsánatot a gyulaiaktól. Sőt, azt kérte „a Facebook-bejegyzések egyik zászlóvivőjétől”, hogy gondolkodjon el azon, méltó-e arra, hogy a megyei közgyűlés tagja legyen, hiszen – mint mondta – képviselőként egész Békés megye fejlődésének előmozdítására tett esküt. 

Ismerős nekem ez a szituáció Baranyából is.

Tavaly nyáron Tiffán Zsolt utalgatott maffiózókat emlegető bejegyzésében pénzosztókra és táskahordozókra. Csalódott bejegyzése mögött feltehetőleg az bújhat meg, hogy Bánki Eriket, Hargitai Jánost és Nagy Csabát nem sikerült leelőznie a fideszes naprendszerben annak ellenére sem, hogy azt rebesgetik, a legfontosabb elvtárs szőlőjét műveli a villányi lankákon, de felteszem éppen ezért nem lett látványosan problémája abból, hogy sajátjait nyilvánosan vádolta meg bűnszervezetben elkövetett bűnökkel (a kegyvesztés megtörtént, de az már más tészta).

Neki viszont nagyobb szerencséje volt, mint Simonkának, ugyanis az ellene tett feljelentéseket eddig az ügyészség bravúrosan elhárította. A maffiavád ügyében egy harkányi lakos a Központi Nyomozó Főügyészségnél jelentette fel Tiffánt azért, mert ha egy képviselőnek bűncselekmény elkövetéséről van tudomása, akkor a Büntető Törvénykönyv előírásai szerint hivatalos személyként kötelessége lett volna feljelentést tennie, melyet elmulasztott. Az ügyészség azonban elutasította a feljelentést, amit arra alapoztak, hogy "a bűnpártolás bűnkapcsolati bűncselekmény, alapbűncselekmény nélkül nem állapítható meg. A tettes büntetőjogi felelősségét az alapozza meg, hogy akadályozza, nehezíti, meghiúsítja az alapbűncselekmény felderítését." 

Csakhogy a feljelentő a feljelentésében nem erre célzott, mivel feljelentésének érdemi része szó szerint így szólt: "Feljelentést teszek Tiffán Zsolt országgyűlési képviselő ellen, mert bűnbejelentési kötelezettségének időben nem tett eleget." Vagyis a feljelentő egyértelműen a Btk. 300. § (1) bekezdésében szereplő korrupciós bűncselekmény feljelentésének elmulasztása bűncselekmény elkövetésére utalt.

Polt Péter ügyészségének következetességét ismerve a Simonka körül zajló nyomozás eredményéből hamarosan ki fog derülni, hogy a gyulai vagy a dél-békési fideszesek állnak-e közelebb a naphoz a fideszes naprendszerben: ha Simonka ügyében megáll a vád, akkor tudhatjuk, hogy nála nem terem olyan dinnye, aminek a magját Felcsúton köpködik.

Mindenesetre, ha Orbán rendszere bukni fog akkor az igazságtételt senki sem kerülheti el.

------------------------------
Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/
Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/ 
 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr2412041745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása