Berkecz Balázs blogja

Bayer végre megérdemelten kapott díjat

2016. szeptember 25. 08:32 - BerkeczBalazs

111 lovagkereszttel kitüntetett tisztességes ember, közel 5000 petícióban tiltakozó és számos szervezet határozott felszólalása sem volt idáig elég, hogy Bayer Zsolt visszaadja a méltatlanul, haveri alapon, fideszes kegyencként kapott kitütetést. Egy díjat viszont igazán kiérdemelt: az első Orbán Kegyence-díjat, amelyet Pécsett - kisebb-nagyobb küzdelmek árán - személyesen vehetett át.

Pécsett egy 20-25 fős főként civilek által szerveződött flashmob várta a kvótafórumra Bayer Zsoltot és közönségét egy hangos, de vidám performansszal: Ágoston Andrea, a Liberálisok pécsi vezetője, Böszörményi István szobrászművész, Ardai Hanga Zsófia, Heindl Péter és Martos G. Csongor civil aktivisták, valamint a hozzájuk csatlakozott vagány társaság remekbe szabott kétfarkú kutyapártos dizájnnal kombinált show-t csinált a besavanyodott gyűlöletgyárosnak és közönségének.

Bayer Zsolt ettől ijedhetett meg, ugyanis hiába várta Csizi Péter és több fideszes pécsi önkormányzati képviselő a rendezvénynek helyet adó Zsolnay-negyed E78-as épületének főbejárata előtt Orbán kegyencét, ő egy hátsó bejáraton slisszant be a rendezvényre. Eközben visszon többen bejutottak a kvótafórumra is, de erről csak akkor értesültem, amikor Ardai Hanga Zsófia sírva szaladt ki az épületből, mert valaki a fideszes közönségből megütötte őt. Ekkor került elő Hoppál Péter, aki biztonságiakkal a háta mögött próbálta csitítani és kint tartani a még mindig barátságosan és zajongva flasmobozó társaságot.

Miután tudomást szereztem arról, hogy Bayer már a helyszínen van, én is megpróbáltam bejutni a fórumra, de Hoppál és egy biztonsági őr az utamat állta. Talán az RTL Klub kamerái rögzíthették azt, amikor Hoppál és az ajtónálló a kezemnél fogva rángat el a terem bejáratától, egy másik alkalommal csak simán behúzták előttem az ajtót egy Hoppállal folytatott másik szócsata után, viszont ekkor ígéretet tett a kultúráért felelős államtitkár arra, hogy a rendezvény végén személyesen is átadhatom a gyűlöletgyárosnak az őt megillető díjat.

bayer_kituntetes.png(a Bayer-fotó forrása: MTI)

A rendezvény egésze alatt kitartott a dobokkal, harmonikával, csörgőkkel és kántálással kísért performansz, ami elég frusztrálóan hathatott a fideszes közönségre, mert nem a főbejáraton, hanem az oldalsó a vészkijáratokon engedték ki a tömeget, Bayer pedig egy oldalfolyosón sasszézott el egy eldugott öltözőbe.

Amikor ezt észrevettem, akkor megpróbáltam Hoppál ígéretét beváltatni, és Bayernek személyesen átadni az őt végre valóban megillető díjat. Nem volt egyszerű, ugyanis itt is biztonsági őrök állták az utam, miközben Bayer néhány rajongójával szelfizett. Egy másik bejáratnál viszont sikerült Hoppált utolérnem, aki kamerák nélkül ugyan, de elkísért, hogy korunk egyik legnagyobb goebbelsi gyűlöletgyárosának átadhassam az Orbán Kegyence-díjat.

A Bayerrel, Hoppállal és egy számomra ismeretlen hölgy többszöri közbeszólásával zajlott beszélgetésünk az alábbi videóban is hallható. A láthatóan zavarban lévő Bayer azt mondta, hogy akkor dumáljak, ha egy ilyen fórumon mi leszünk háromszázan és ők húszan, majd összetépte a díjhoz tartozó oklevelet. Pedig a szögesdrótot formázó díjat végre megérdemelten kapta Bayer. 

Viszont egy Bayer-féle rasszista, xenofób, gyűlöletgyáros nem érdemel elismerést sehol a világon, Magyarországon is csak azért kaphatott, mert a meghasonlott, szellemileg elfáradt miniszterelnök legsötétebb gondolatait közvetíti, és minden egyes írásával betölti az orbáni erkölcstelenség, aljasság és gátlástalanság szócsövének szerepét. Ebből is látszik: Bayer Zsolt Orbán kegyence - csak ezért tüntette ki Orbán másik két kegyence, Áder János és Lázár János.

(videó: Pritisanac Tamás) 

 (videó: Babos Attila) 

 

---------------------

A Bayer kitüntetésének visszavonását követelő petíciót itt tudod aláírni:
Ha te is dolgoznál azért, hogy jobb hely legyen Magyarország, tegyük Együtt!
Vagy ha támogatnád a munkánkat.

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr4411741055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása