Berkecz Balázs blogja

Szégyen: kegyeleti ünnepségeken is kampányolnak Orbán miniszterei

2016. szeptember 08. 12:42 - BerkeczBalazs

Szeptember 5 és 11 között zajlik Szigetváron a Zrínyi Napok elnevezésű, tradícionális kegyeleti ünnepségekkel és különböző kulturális eseményekkel tarkított rendezvénysorozat. Idén van Zrínyi és Szulejmán halálának 450 éves évfordulója, aminek okán 2016-ot Zrínyi Emlékévvé nyilvánította a kormány. A jelenleg is pusztító népszavazási gyűlöletkampány költségének csekély töredékét költi el az Orbán-kormány a városban, de legalább a szerény költségvetésű rendezvények felelőse az a Hóvári János lett, aki tavaly a miniszterelnök születésnapján misét celebráltatott a kedves vezetőért. Áder János, Trócsányi László, Balog Zoltán és Simicskó István is a városban járt. Nem tanulságok nélküli a szereplésük.

szegyen.pngBalog Zoltán és Hóvári János Szigetváron

Trócsányi László igazságügyi miniszter egy Zrínyi emlékérem és két bélyegblokk kiadása kapcsán tartott eseményen elmondott beszédben sem állta meg, hogy a hülye, aljas, és hazug népszavazási kampányuk mellett agitáljon, mondván: "Ma Európa, pontosabban az Európai Unió komoly kihívások előtt áll. Sokan magát a kihívás tényét is kétségbe vonják, mintha  nem tudnák, hogy a sakktáblának melyik oldalán ülnének. Keresztényként kötelességünk a rosszra nemet mondani. Magyarország nemet mond az Európa határán pusztító konfliktusokra. Erőnkhöz mérten támogatjuk a rendezést és az arra rászoruló embereket. Határozottan nemet mondunk a milliós tömegeket kizsákmányoló embercempészetre és a hozzájuk kapcsolódó szervezett bűnözésre. Nemet mondunk a terrorizmusra. Ami egykor Drinápoly, Mohács vagy Szigetvár volt, az most sok esetben sajnos Brüsszel, Párizs vagy Nizza terrortámadása. Nemet mondunk a nők elleni erőszakra, az emberi méltóság és szabadság korlátozására. Nem rejtjük véka alá azt sem, hogy a hibás, a választók megkérdezése nélkül hozott döntésekre is nemet mondunk. Az unión belül számos kérdésben zajlik vita, Magyarország is résztvevője ezeknek. A vita önmagában nem rossz, hiszen a jó vita az ésszerű megoldás megtalálását célozza. Hazánk ma is Európa sorsának részese, ezért teljes jogú tagjaként kívánunk részt venni a kontinens jövőjéről szóló vitában. Nem fegyverrel, hanem szavazatunkkal mondunk véleményt a már meghozott döntésekről. A lényeg, hogy mondhassunk igent, vagy nemet. A mismásolás vagy menekülés, miként Zrínyinek sem, nekünk sem megoldás. Aki pedig akár az önrendelkezés, akár a választás jogát elvitatja a magyar nemzet tagjaitól, az ne legyen kétségünk a sakktábla másik oldalán ül." 

Vagyis Trócsányi szerint mindenki ellenség, aki szerint aljas és embertelen hülyeség a Fidesz állami bőrbe bújtatott népszavazási kampánya.

Balog Zoltán egy kiállításmegnyitón szintén szót ejtett a belső ellenségről, amikor az találta azt mondani, hogy "Elődeinkhez hasonlóan tehát ellen kell állni minden erőszakos hódításnak. Mindegy, hogy mely világbirodalom zászlaja alatt, mely ideológia nevében, milyen érdekek érdekében jön. Ellen kell állni európai kultúránkat, európai életmódunkat, európai keresztény hitünket alakítani vágyó nyomásnak, érkezzen északról, keletről, nyugatról vagy délről, és - tegyük hozzá egy keserű zárójelbe - vagy éppen belülről."

Majd egy másik kiállítás megnyitóján a keresztényüldözés elleni helyettes államtitkárságot létrehozni szándékozó miniszter eldicsekedett azzal a zavarbaejtő ténnyel is, hogy a miniszteri dolgozószobájának falán egyetlen kép van, az "Avakum Protopopa" című alkotás, amely azt ábrázolja, amikor a hitújítók egy a hitéhez ragaszkodó ortodox papnak kitépik a nyelvét.

A véletlenül Simicska Istvánként bemutatott Simicskó István szerint a mai fiatalok az "Erőt, egészséget!" köszöntés helyett már csak térerőt és egészséget kívánnak, miközben a globalizáció miatt a civilázciók összekeverése zajlik, aminek a veszélyeit sokan nem mérik fel. Szerinte éppen ezért egy erős magyar államra van szükség, amely hadseregével is védelmezi az értékeinket, hagyományainkat és a határainkat. 

Simicskó István szerint a kormány tiszteletben tart minden nemzetet, valamennyi kultúrát, valamennyi civilizációt, valamennyi vallást, és természetesen azt szeretnénk, ha minket is tiszteletben tartanának. "Együttműködés pártján állunk, de nem hisszük azt, hogy az államoknak  el kell tűnni, nem hisszük azt, hogy a kultúráknak, a civilizációknak össze kell keveredni. Tömeges semmiképpen sem. Az emberiség története a civilizációk története, Christopher Dawson úgy fogalmaz, hogy „a nagy vallások talapzatok, amelyeken a nagy civilizációk nyugszanak”. Civilizáció az emberek, népek legmagasabb szintű kulturális csoportosulása, egyfajta kulturális otthonosság érzése, a mi életérzésünk, hogy mi ebben a civilizációban tudjuk a játékszabályokat, van egy értékrendünk, van egy gondolkodásmódunk, együttélési szabályokat alakítottunk ki, és van egy világlátásunk. A származás, vérség, a nelyv, az életmód, a vallás ezek mind-mind összekötő elemek egy-egy civilizációban. Azt láttuk a történelem folyamán, hogy egyébként sok esetben az etnikai-, nyelvi rokonságot a vallási különbözőségek háborúkká alakították. Sok rémtettet láthattunk a történelem folyamán. Rokon népek is képesek voltak a vallási különbözőségek okán háborúkba menni, nem is olyan régen. Ezért alapvető, hogy egy civilizáció csak akkor erős, és akkor marad stabil, ha a vallási talapzata erős marad és stabil marad. Ha ezt elfelejtjük, akkor bajba kerülünk. Az Európai Uniónak és valamennyi nemzetének szerintem erős hitre van szüksége és nem hiszékenységre. Az erős hit megtart, ad egy testtartást, lelki értelemben is, viszont nyilván tiszteletet ébreszt és tiszteletet ad másoknak is. Nem kényszerít másokat semmire."

Elég zavaros Simicskó érvelése, mert aki ismeri a magyarok történelmét, az tudhatja, hogy egyrészt tiszta magyarság ma nem létezik, a honfoglaló magyarok számos néppel keveredtek az elmúlt évszázadokban, hogy ne menjünk messzire, elég a magukat nagymagyarként beállító Fidesz-frakció tagjainak családneveit átfutni, és máris láthatjuk, hogy egy mennyire változatos a nevek csengése Simicskóétól, Manningeren és Tiffánon át Völnerig. De maradjunk csak Zrínyinél, mert ha csak őt nézzük, akkor neki is kettős identitása volt, hiszen horvát és magyar felmenőkkel rendelkezett

Vallásról pedig a Fidesz-KDNP - amelyik gyűlölettel plakátolta tele az országot; az a banda, amelyik kitüntette Bayer Zsolt rasszista gyűlöletgyárost - ne tartson nekem oktatást a kereszténységről. A Fidesz-KDNP annak ellenére hazudja magát kereszténynek, hogy a keresztény világ legnagyobb vallási vezetője, Ferenc pápa többek között azt mondta, hogy "az irgalmas szív képes megosztani a kenyeret az éhezővel, és nyitott arra is, hogy befogadja a menekülteket és a bevándorlókat" és a katolikus egyházfő azt is kifejtette: az irgalmas szívnek “bátorsága van, hogy lemondjon a kényelemről (…), képes másokkal találkozni, mindenkit átölelni.” Képes továbbá “a gyengédségre és az együttérzésre, megosztja kenyerét az éhezővel, nyitott arra, hogy befogadja a menekülteket és a migránsokat”.

Mi az Együttben továbbra is legegyszerűbb megoldást, a távolmaradást kérjük mindenkitől. Mert Orbán Viktor és elvtársai hazug kérdése nem érdemel választ. 

A Fidesz nem a menekültválságot akarja enyhíteni, nem egy jobban működő Európai Uniót akar, nem biztonságot akar, hanem milliárdokért hazudnak nekünk a saját pénzünkből Európáról, hazudnak a menekültválságról, és hazudnak hazánk kötelességeiről is, hogy közben tudjanak lopni, és ne figyeljünk az oktatás, az egészségügy és a munkaerőpiac válságára.

Amúgy a rasszista tahó Bayert kitüntető Áder volt az egyetlen a fideszes brancsból, aki most nem tolta a népszavazásos gyűlöletkampányt, viszont ő képes volt úgy beszélni Zrínyi hősiességéről, hogy eközben egyszer sem ejtette ki a török szót. Remélem most Erdoğan büszke rá, főleg, hogy Veysi Kajnak török miniszterelnök-helyettes szerint nem is voltak ők hódítók és elnyomók, egyszerűen csak megérkeztek ide. A Le Monde már amúgy is arról ír, hogy hogyan barátkozik Magyarország a törökökkel.

Természetesen nem mehettem el a köztársasági elnök mellett sem úgy, hogy legalább a vele együtt érkező főigazgatóját nem kérdezem meg arról, hogy várhatok-e választ a múlt héten Ádernek címzett nyílt levelemre, de a Köztársasági Elnöki Hivatal főigazgatója megnyugtatott: készül a válasz Bayer méltatlan kitüntetése kapcsán.

 

---------------------

A Bayer kitüntetésének visszavonását követelő petíciót itt tudod aláírni:
Ha te is dolgoznál azért, hogy jobb hely legyen Magyarország, tegyük Együtt!
Vagy ha támogatnád a munkánkat.
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr2811687579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása