Berkecz Balázs blogja

Ilyen Pintér rendőrsége akcióban

2016. május 03. 09:20 - BerkeczBalazs

Látta már Pintér Sándor rendőrségét akcióban? És akkor, amikor nem igazoltatnak, vagy nem a trafi mögött ülve mérik rendőrautóból a sebességet, vagy amikor nem Felcsút környékén drónozó újságírót igazoltatnak, vagy amikor nem plakáttépő politikai aktivistát állítanak elő az utcán? 

Most itt a lehetőség megnézni egy ilyen akciót, de készüljön fel, mert felkavaró élmény lesz, az biztos.

Annak ellenére, hogy a videón látható és hallható férfi több könnyű testisértést elkövetett a helyszínen, megfenyegetett egy tucat állampolgárt és láthatóan nem működött együtt a rendőrökkel, a rend "őrei" elengedték, így még az ominózus eset után közvetlenül egy diszkót is be kellett zárni az ott is felbukkanó férfi agresszív viselkedése miatt.

Én csak annyit kérdeznék, hogy Pintér Sándor lemond-e még ma, vagy megvárja, amíg Orbánnal együtt lesznek elzavarva? 

 

UTÓIRAT:

Szeretném világossá tenni, hogy nekem nincs bajom a rendőrökkel, de azt borzasztó volt látni, hogy négyen-öten sem képesek megvédeni az embereket egyetlen tomboló, verekedő, üvöltöző embertől, sőt elengedték a végén, és ezzel lehetőséget adtak neki arra, hogy pár perc múlva egy másik helyen is megcsinálja a balhét.

Az Alaptörvény 46. cikke szerint "A rendőrség alapvető feladata a bűncselekmények megakadályozása, felderítése, a közbiztonság, a közrend és az államhatár rendjének védelme. A rendőrség működését a Kormány irányítja." Ezért címeztem a rendőrséget irányító kormány illetékes tagjához, Pintér Sándor miniszterhez az ügyet.

Nem szeretnék rendőrállamban élni, és olyanban különösen nem, ahol a politika irányítja a rendőrséget. Az Együtt a kormányváltás után megszünteti a politikusokat védő luxusrendőrségeket (TEK, Parlamenti Őrség), ezeket a forrásokat a rendőrség működésének javítására fordítjuk. És megszüntetjük a pártpolitikai befolyást a rendőrség és a nemzetbiztonsági szolgálatok működésében.

A büntetőjogot az áldozatok védelme érdekében alakítjuk át. Nagyobb hangsúlyt helyezünk az okozott kár helyrehozatalára, megerősítjük az áldozatsegítő szolgálatot. A büntetőeljárások felgyorsítása érdekében kiemelten fejlesztjük a rendőrség rendelkezésére álló szakértői kapacitásokat.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr878682024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása