Berkecz Balázs blogja

Hagyjuk már ezt az összefogás-fétist!

2016. február 06. 09:53 - BerkeczBalazs

A Demokratikus Koalíció kurucinfója, a nyugatifeny.blog.hu most azzal támadja az Együttet és annak elnökét, Szigetvári Viktort, hogy "a fideszes propaganda-lapban, a Magyar Időkben látta alkalmasnak gyalázni az ellenzéki partnereit és a velük való összefogást". Sebaj. 

Természetesen egyetértek az Együtt elnökével: a mi józan középúton járó megoldásaink különböznek Gyurcsány Ferenc pártjának gyakran felelőtlenül tántorgó javaslataitól. 

A Gyurcsánnyal való bármiféle együttműködést magam is értelmetlennek tartom, mert az szerintem is ismét 2014 kudarcához vezetne, amiben senkinek nem leszünk a partnerei. 

Sőt, az MSZP rogánjaival és lázárjaival sem fogunk együttműködni, ugyanis a normális Magyarországra vágyó többség velük épp úgy torkig van, mint az Orbán-rezsim kádereivel.

Ezért az Együtt önálló alternatívával, önálló jelöltállítással, hiteles szereplőkkel készül 2018-ra, és ennek érdekében építi kapcsolatrendszerét civil szervezetekkel és másokkal.

a_jozan_kozeput.png

Az Együtt pártalapítványa, a tragikus körülmények között elhunyt alcsútdobozi juhászról elnevezett Váradi András Alapítvány február 4-én pedagógus szakszervezetekkel és a Pécs-Baranyai Értelmiségi Klubbal közösen megrendezett fórumának vendége volt Ceglédi Zoltán politikai elemző, érdemes megnézni az alábbi videón a vele folytatott beszélgetést. (A fórumon volt szó a közoktatás helyzetéről is, arról itt olvashat bővebben.)

VAA - oktatási fórum

Közzétette: Berkecz Balázs – 2016. február 4.

 

És hogy miért érdemes hinni az Együttben? Miért érdemes ránk szavaznia, akinek elege van a jobb- és baloldali populista népámításból?

Szigetvári Viktor 2015 októberében, az Együtt küldöttgyűlésén elmondott beszédéből idézek:

Azért, mert elindultunk egy úton, változtatunk saját magunkon, és erre a változásra szólítunk mindenkit. Nem az út végén járunk, hanem az elején.

Egyenes beszéddel küzdünk a populizmus, a feudális elnyomás és a korrupció ellen. Csökkentjük a jövedelmi és vagyoni egyenlőtlenségeket, erősítjük a törekvők polgárosodását, megállítjuk a középosztály lecsúszását. És közben keressük a nemzeti kiegyezés lehetőségét is, mert nem keverjük össze a populista Fideszt és a Jobbikot a választóival.

Még nem elég erős az Együtt, országos szervezetünknek bővülnie kell és nagyobb társadalmi támogatásra kell szert tennünk. Hiszek abban, hogy ezen az úton elérhetjük ezt. Jövőre még többet teszünk országos hálózatunk fejlesztéséért, és minden városban szövetséget ajánlunk a józan középúton járó polgároknak. Építjük kapcsolatrendszerünket a civil szervezetekkel, és továbbra is bevonjuk őket minden megoldás-keresésünkbe. Új programunk részleteit folyamatosan készítjük, ahogyan idén is tettük.

Orbán Viktornak ma nincs a józan középúton járó ellenpontja. Ennek megteremtése az Együtt küldetése.

A józan középút nem jelent puhányságot. A korrupció ellen tűzzel-vassal küzdünk, az illiberális rendszert alkotmányos forradalommal elsöpörjük, és – Váradi András barátunk emlékére is – határozottan fellépünk a Fidesz feudális elnyomásával szemben is, amely mindenkit szegénnyé vagy lecsúszóvá vagy fenyegetetté tesz a kiválasztott kevesek kivételével.

A választók többsége kormányváltást akar 2018-ban. A magyar populista jobboldalt egy erős, mérsékelt szövetségnek kell leváltania. Ha addig mások is megváltoznak, nem csak mi, akkor ennek lesz meghatározó ereje az Együtt. A józan középút pártja. Sem jobb-, sem baloldali. Büszkén a magyar haladó hagyományra, kiállva a liberális demokráciák értékei mellett, és folyamatos figyelemmel nyugati szövetségeseinkre.

Tanulva 2014-ből, világosan kimondjuk: ugyanúgy és ugyanazokkal, ha nem változnak, még egyszer összefogást nem csinálunk. Mert a győzelemhez mindenkinek változnia kell és csak a változás után érdemes együttműködni, különben nem lesz új, győztes választói szövetség a Fidesszel szemben.

Ha pedig netán mindebben egyedül maradunk 2018-ra, akkor sem ijedünk meg. Önállóan is készen fogunk állni a megmérettetésre, de minden józan szövetségre nyitottak leszünk, amíg van értelme.

Az Együtt a józan politika ma itthon mindeddig hiányzó pártja.

Az egyetlen magyar párt, amely teljesen mentes a néphülyítő bal- és jobboldali populizmustól, és közben hisz a szolidaritásban és a haladásban.

2015 ősze már nem a megmaradásunkról szól, hiszen mostanra mérhetően megmaradtunk. Az idei év nagy része a saját hang és saját cél megtalálásáról szólt. A mai vitával együtt megtaláljuk ezt közösen. És 2016 lesz számunkra a növekedés és a megerősödés éve, a józan középút politikáját képviselve.

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr498364338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása