Berkecz Balázs blogja

A fideszes döbrögiknek üzenem: visszaveszünk minden ellopott állami földet!

2015. november 24. 11:54 - BerkeczBalazs

Mi az Együttben törvénytelennek tartjuk a napok óta tartó földárveréseket, és a kormányváltás után vissza fogjuk venni a korrupt módon, jogtalanul kiosztott állami földeket, mivel szerintünk a földbérletpályázatokkal és az árverésekkel a Fidesznek semmi más célja nincs, mint hogy a hozzá kötődő oligarchák és kisebb vazallusokból földesuarakat csináljanak. Arról szól Orbán Viktor új Magyarországa, hogy miként építse fel a Fidesz saját hűbéri rendszerét, miközben a magyar polgároknak egyre nehezebb megélni, a nyomor egyre nő, a fideszes káderek egyre csak híznak. Elég volt ebből!

szolgalati_kozlemeny_egyutt.png

Azt követeljük, hogy a Fidesz–KDNP hagyja abba a magyar állam vagyonának hűtlen kezelését! A fideszes döntéshozóknak és haverjaiknak pedig jó tudni: a kormányváltás után a Fidesz-KDNP vezetőinek és bűntársaiknak felelniük kell majd azért, hogy becsapták és meglopták a magyar embereket és a magyar államot. 

Az állami földek a magyar népet gyarapítsák, és ne az éppen aktuális kormány vazallusait!

Mi az Együtt politikai közösségében továbbra is hiszünk abban, hogy a szociális piacgazdaság az a gazdasági modell, ami a legmagasabb életszínvonalat képes létrehozni. A tartós foglalkoztatási válságra a piaci, azaz valódi munkahelyek létrejöttének elősegítése jelenti a legjobb megoldást.

A piac önmagától azonban nem fogja megoldani hazánk foglalkoztatási problémáit. Meg kell haladni a ’90-es évek liberális konszenzusát: az államnak aktívabb szerepet kell vállalnia a munkaerőpiacon, mint korábban, és változatos formákban. 

A magas munkanélküliség és a rossz foglalkoztatási körülmények súlyosan veszélyeztetik Magyarországon a demokratikus és piacgazdasági intézmények hitelességét. Emiatt munkahelyteremtésre többet kell fordítanunk a közösből. Ennek a folyamatnak azonban áttekinthetőnek és ellenőrizhetőnek kell lennie annak érdekében, hogy valóban a kitűzött célt, ne pedig a korrupt vezetők és a baráti cégek előnyét szolgálja. Ez tudja csak garantálni, hogy hosszútávon békében, jogállamban és jólétben éljünk.

A magyar állam tulajdonában lévő földeket a mélyszegénység enyhítésére és az alacsony iskolázottságúak foglalkoztatásának növelésére kell fordítani, ahelyett, hogy az aktuális kormányzat a saját vazallusainak bankszámláit hizlalná még kövérebbre.

A szakszerű és felelős kormányzás elindítaná és belátható időn belül lehetővé tenné a felzárkózást vidéken is!

Álláspontunk szerint a vidéki szegénység visszaszorításához egy olyan szociális célokat szolgáló állami földprogram jelentené az egyik megoldást, amely komplex módon, képzéssel és mentorálással kiegészített munkakipróbálás jellegű programokra épül. 

Az állami termőföldekre alapozva közösségi együttműködésen alapuló állami gazdaságok létrehozásával, illetve magán szociális szövetkezetek létrehozásának támogatásával, valamint az ezeket kiszolgáló térségi gazdaságszervezési támogatóközpontok létesítésével lehetséges hatékonyan ösztönözni olyan élőmunka igényes mezőgazdasági tevékenységek beindítását, amelyek hatékonyan segítenék a mélyszegénység csökkentését és a vidéki munkaerőpiaci problémák megoldását.

Hiszünk abban, hogy a szakszerű és felelős kormányzás elindítaná és belátható időn belül lehetővé tenné a felzárkózást, ezért szerintünk fontos állami feladat:

  • a közszféra és a magánszféra strukturált együttműködésén alapuló operatív terület- és városfejlesztés gyakorlatának kialakítása,
  • a jogi-, pénzügyi feltételek kialakítása,
  • a szociális gazdaság és a háztáji gazdálkodást támogató szervezeti háttér feltételeinek megteremtése,
  • innovatív üzleti szolgáltatások erősítése a vállalkozások versenyképességének növelése érdekében,
  • magas minőséget biztosító, fenntartható humán szolgáltató rendszer kialakítása és működtetése,
  • a mélyszegények és a hátrányos helyzetűek felzárkózását biztosító további speciális oktatási és szociális projektek működtetése,
  • a társadalmi szolidaritás erősítését célzó társprogramok indítása,
  • a helyi identitás és közösségtudat fejlesztése,
  • a civil társadalom érdemi megerősítése. 

img_0210.jpg

Folytatjuk a tragikus körülmények között elhunyt barátunk, Váradi András harcát a fideszes döbrögiek ellen, mert ez a MI FÖLDÜNK, és ez a MI HAZÁNK is! Ma ott jártam a baranyai földárverések helyszínén, ahol elmondtam a szolgálati közleményem is: vissza fogjuk venni a korrupt módon, jogtalanul kiosztott állami földeket!

Ez itt az én földem...

Ma egy éve ment el Váradi András. Sosem feledjük!

Szerző: Együtt, 2015. október 11.
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr378104168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása