Berkecz Balázs blogja

Lázár, a playboy

2015. szeptember 15. 10:54 - BerkeczBalazs

Csepreghy Nándor fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár ismét megtalálta a módját, hogy miként tegyen főnöke, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter kedvére. Két drága, vaskos műnyomó papírra nyomott magazinszerűséget adott ki a Miniszterelnökség Fejlesztéspolitikai Kommunikációért Felelős Helyettes Államtitkársága, amelyek mindegyike tartalmaz egy-egy terjedelemes Lázárral foglalkozó cikket, hatalmas lázáros pózer képekkel. Kim Dzsongun is megirigyelné ezt a propagandát.

A "SUPER 2020" című remekmű Csepreghy zsánerfotójával és köszöntőjével indul, majd rögtön a negyedik oldalon megörvendeztetik az óvatlan olvasót egy hatoldalas Lázár interjúval, de arra figyelt a figyelmes helyettes államtitkár, mint felelős kiadó, hogy azért olyan sok felesleges szöveggel ne terheljék a kedves polgárt, ezért két egyoldalas és egy negyedoldalas Lázár portréfotóval is "színesítették" a propaganda anyagot.   

img_1739.jpg

img_1727.jpg

img_1728.jpg

img_1729.jpg

A másik "szuper" magazinszerűség a "Fejlődés 172 Pillanatban" címet kapta, és a sablonos Csepreghy pózzal induló első oldali köszöntő után a hatodik oldalig kell várni a várva várt Lázár interjúra, amely egy egészoldalas, egy negyedoldalas és egy nyolcadoldalas képet közöl a fácánok és a menekültek jólfésült réméről.

img_1730.jpg

img_1731.jpg

img_1738.jpg

A sok rizsa mellett azt is megtudhattuk Lázár Jánostól, hogy "eddig az állam atyáskodott, mostantól maximum irányt próbál mutatni, ám a kereteket tartalommal a cégeknek kell megtölteniük." Érdekes, hogy ugyan ez a Lázár János néhány hete még egy riasztó állapotban lévő, elnehezült államról és arról a poszt-kádári kultúráról mesélt építészeknek, amelyben élünk, és amelyben még neki is külső segítség kell ahhoz, hogy kreatív ötleteket kapjon.

Mindezt egyébként a Lázárék által sokat szidott Európai Unió társfinanszírozta. Szuper, ugye?

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr247789278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása