Berkecz Balázs blogja

A Fidesz átpördült a szélsőjobb sávba

2015. június 02. 20:21 - BerkeczBalazs

"Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját!" hirdeti hamarosan a kormányzati óriásplakát kampány több száz helyen – az Index információi szerint, de azóta Kovács "Eh?!" Zoltán kormányszóvivő is megerősítette, hogy milyen hitleri kreténségre készül az Orbán-kormány. Az internetes portál médiavásárló cégektől úgy értesült, hogy a kormány direkt a határ menti magyarok megdolgozására írt ki kommunikációs tendert, így a gyűlöletkampány elsősorban őket célozhatja majd.

11351341_880100132062471_6474119279665255190_n.png

Nos, ez egy rövid blogbejegyzés lesz, mert a véleményem meglehetősen sommás. Szerintem vagy az történt, hogy Orbán teljesen meghülyült (ez amúgy a jóindulatú feltételezésem), amikor a Magyarországon munkát vállalni szándékozó határon túli magyarokat is rendre utasítja egy ilyen üzenettel, vagy minden politikai alantasságát összeszedve átpördítette a Fideszt a szélsőjobboldali sávba azért, hogy a Jobbikot a szélsőséges sávból előzze.

Skizofrén helyzet

Orbán a bevándorlás rémével fenyeget, hergel és indít újabb demagóg csatát, miközben az elmúlt években többszázezren kényszerültek külföldre azért, mert nem találtak itthon megfelelő munkát és egyre nagyobb társadalmi-gazdasági problémákat okoz a kivándorlás rövid- és hosszú távon is.

Orbán kedden előadott a Kohl-konferencián is, ahol beszédében úgy fogalmazott: a halálbüntetés nem vezethető be, Magyarországnak nincs is ilyen szándéka. A helyzet egyértelmű, egyetlen tagállam sem vezethet be olyan szabályt, amely ellentétes az EU alapdokumentumával. 

Elég sikozfrén dolog lehet egyik nap a halálbüntetés mellett érvelni és hergelni egy országot ezzel az agyrémmel, majd másnap elmondani az ellenkezőjét, vagyis, hogy nem is áll szándékában ezt bevezetni. Orbán - természetesen - eddig is tudta, hogy a halálbüntetést nem lehet egy uniós tagországban bevezetni, ebből egyértelműen következik, hogy az egésszel egyetlen célja volt: az uszítás és a rövid távú politikai haszonszerzés.

Megjegyzem, leginkább Orbán saját jól felfogott érdekében állna, hogy végre abbahagyja a magyar polgárok hülyítését, a politikai hangulatkeltést, mert egy felhergelt, becsapott, zsigeri haraggal fűtött nép könnyebben vet véres véget az ilyen pökhendi diktátorok kormányzásának. Orbánt így vagy úgy, előbb-utóbb elzavarják azok a milliók, akiket a Fidesz átvert, megkurtított és nyomorba döntött (én a békés, demokratikus megoldások híve vagyok), de ha van még Orbánban bármilyen emberi jóérzés, ha érez bármilyen kicsiny felelősséget is az országért, akkor azt javaslom neki, hogy foglalkozzon végre Magyarország valós problémáival, így a munkanélküliség, az egészségügy és az oktatás bajaival, mert első sorban ezek vezetnek ahhoz a katasztrofális méretű kivándorláshoz, amely - szemben a bevándorlással - valós problémája hazánknak.

Mindenesetre ha ezek a gyűlöletkeltő óriásplakátok kikerülnek, akkor az Együtt mozgalmat szervez azok szervezett leszaggatására, mert nem hagyhatjuk, hogy Orbán és bandája ilyenekkel mérgezze a közterületeinket és közéletünket.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr227512968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása