Berkecz Balázs blogja

Orbán tényleg az, amit Simicska állít róla?

2015. április 29. 00:24 - BerkeczBalazs

... sőt, talán még rosszabb!

Orbán Viktor beijedt a veszprémi és tapolcai fiaskót, valamint a Fidesz rohamosan eső népszerűségét látva, és gyors országjárásba kezdett. Kedden Pécsett járt, hogy beadjon néhány verbális kábító injekciót az amúgy is kifekvőfélben lévő pécsieknek.

De egy kis hakni és ígérgetés nem hozza már vissza olyan simán a veszendőben levő népszerűséget, ezért Orbán Viktor a kicsinyes politikai haszonszerzés érdekében a Jobbiknál is jobbikosabb lett. Orbán a Fidesz gyengülését és a Jobbik erősödését látva, úgy próbálja megállítani azt, hogy a szélsőséges pártnál is szélsőségesebb dolgokat mond. Ez az illiberális demokráciával kezdődött, a kötelező drogteszttel, majd a menekültek ellenségként való beállításával folytatódott, most pedig már a halálbüntetést is újra bevezetné. Orbán Viktornak magának is tisztában kell lennie azzal, hogy ez beláthatatlan nemzetközi jogi következményekkel járna, gyakorlatilag hazánk kizárását jelentené Európából.

orban_pava.jpeg

De Orbán nem csak ezt tette Pécsett, hanem elmondta azt is, hogy mi az igazi "polgárember" feladata.

Orbán néhány tucat, a Fidesz által odacitált, agresszív, pofozkodó nyugdíjas gyűrűjében azt mondta, hogy: "bírni fogjuk a támadásokat, nem fogunk meghátrálni, nem fogjuk hagyni magunkat és el fogjuk érni a céljainkat. Látják, hogy borzalmas dolgokat mondanak, borzalmas dolgokat hazudoznak, rágalmaznak, elképesztő stílusban beszélnek és itt is látják összejövünk békésen, nyugodtan, úgy ahogyan az polgáremberekhez illik és provokálnak bennünket, ahelyett, hogy a saját rendezvényeiket szerveznék meg, idejönnek és a miénket próbálják meg tönkretenni. Nagyon fontos, hogy ezt mi mind elutasítsuk, erőt mutassunk, megőrizzük a méltóságunkat, a kultúránkat, és a többség erejével szépen toljuk őket félre." Ez volna az orbáni demokrácia? Igen, ez. Tudjuk, tapasztaltuk.

Különösen émelyítő bukéjú ez a "békés, nyugodt", tüntetőkkel megzavart polgáremberes maszlag annak a pártnak a vezetőjétől, akik minden jel szerint irányították Bajnai Gordon és más együttes politikusok ellen az országgyűlési választási kampányban "tüntetőket", ha nem volt elég emberük, akkor volt, hogy közmunkásokat is kivezényeltek.

Ennek ellenére sikeres volt a hekkelés.

Orbán pécsi látogatását a lelkes civilekből álló Ellenállás Sziget nevű csoporttal karöltve igyekeztünk meghekkelni annak érdekében, hogy a Mecsekbe tervezett atomtemető ügyére felhívjuk a figyelmet. Az akciónk akár sikeresnek is tekinthető, hiszen a miniszterelnök ugyan nem értette a Mecsekbe tervezett atomtemető elleni indulatokat, de nagy nyilvánosság előtt ígérte meg a pécsiekkel és a környékbeliekkel folytatott egyeztetést annak ügyében.

Az már egy más kérdés, hogy ki mit hisz el Orbánnak, aki két éve Kémesen már megígérte az M6 és M60-as továbbépítését is; 2013. áprilisában még egy emlékezetes főnök/beosztott párbeszéd zajlott le Orbán Viktor és Zsuzsanna (alias Németh Lászlóné) akkori fejlesztési miniszter között: „Zsuzsanna, hogy állunk az M6-os autópálya meghosszabbításával?” A megszólított azt válaszolta, zajlik az előkészítés, de a miniszterelnök félbeszakította: „Zsuzsanna, 2018-ig elkészül a meghosszabbítás a horvát határig?” „Igen” – hangzott a válasz.

A Fidesz az önkormányzati választásokon nem szerepelt valami fényesen Baranyában, a választási hajrá után nem sokkal Orbánék valószínűleg ezért is vonták vissza a Baranya megyei közlekedésfejlesztés aktuális feladatairól szóló kormányhatározatot, és eddig úgy tudtuk, hogy a kormányzati tervek szerint Baranyában egy méter utat sem épít az állam 2020-ig.

Orbán most ismét a baranyai útfejlesztésekről hamukázott Páva Zsolt pécsi polgármesterrel az oldalán. Én nem hiszek nekik, de kíváncsian várom a fejleményeket. 

Persze már Kósa Lajostól is hallhattunk a fideszes politikai kiskáté egyik fontos eleméről, amikor azt kérdezte a HírTV munkatársaitól, hogy "azt hol tanulták önök, hogy a valóság az számít egy politikai kampányban?" 

 

 

(az első COUB-ban használt videó forrása: VS.hu; kép forrása: sopianae.eu)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr617407786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása