Berkecz Balázs blogja

A tekintetes úr jobban (is) teljesít(hetne)

2015. január 06. 09:08 - BerkeczBalazs

Tiffán duplán kap pénzt a semmiért…

Tudják, hogy most éppen miben teljesít Magyarország jobban a világbajnoki ezüstöt érő korrupción kívül? Neeem?! Hát az inflációban például, ja meg a munkanélküliségi adatokban. Legalábbis a habonyizálódott kormányzati kommunikáció ezt sistergi néhány hete – természetesen a mi pénzünkből. Szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki nem érzi ezt a nagy gazdasági slungot, de biztosan velem van a baj. Lehet, hogy egy kevésbé istápolt térségben élek és ezért nem érzem ezt a fene nagy fellendülést?

A minap éppen erről kezdtem el írni egy új blogbejegyzést, miközben a háttérben futó híradóra ocsúdva mit hallok: tisztelt országgyűlési képviselőnk, sokak tekintetes ura, Tiffán Zsolt az RTL információi szerint nem csupán az országgyűlési képviselőknek járó fizetését kapja meg, hanem az Ős-Dráva Program miniszteri biztosaként helyettes államtitkárnak járó juttatást is kap. 

Elképedésemben elkezdtem keresni, hogy mi hír van még ezen kívül a mi képviselőnk háza táján, gondoltam megnézem a közszereplős Facebook profilját, hátha megosztja serényen és rendszeresen a választókkal, hogy milyen nagy dolgokat tett le a köz asztalára a megválasztása és miniszteri biztossága óta, hiszen, ha a kormány szerint ilyen jól teljesít az ország, akkor biztosan van mire büszkének lenni itt a végeken is. Sajnos mély megrendüléssel kellett tudomásul vennem, hogy Tiffán Zsolt közszereplői közösségi oldala eltűnt... 

Nem adtam fel, híréhségem hajtott, ezért ellátogattam Tiffán honlapjára is. Sajna, nem találtam aktuális híreket, ezért rákattintottam a mi képviselőnk bemutatkozó menüjére is, ahol azzal kellett szembesülnöm, hogy az ország legnagyobb településszámú választókerületének országgyűlési képviselője mindössze három települést nevesít a saját bemutatkozásában: lakhelyét, Villányt (ami egy szomszédos választókerületben van), Siklóst és Harkányt, valamint szó esik az Ormánságról is. Viszont szó sem esik a választókerület legnagyobb településéről, Szigetvárról és több más városról sem, ezért úgy fest mintha Szentlőrinc, Sásdról és Sellye valamint a térségükben lévő falvak nem is léteznének Tiffán mentális térképén. 

Sajnos, ha egy térség országgyűlési képviselője nem vesz tudomást a térségének egy nagy részéről, akkor könnyen előfordulhat az, hogy a Fidesz-kormány a választások lezárultával már minden szívfájdalom nélkül visszavonhatja például a Baranya megyei közlekedésfejlesztés aktuális feladatairól szóló, tavaly kelt kormányhatározatot is. Egy mostoha térségnek nem fontos megtartani a kampányígéreteket: nem fontos meghosszabbítani a 67-es főutat az országhatárig, nem kell, hogy híd épüljön a Dráván, és az autópályát sem fontos elvinni Horvátországig. 

Viszont ha mindez nem fontos, és azok a választók sem fontosak, akik a parlamentbe meg a miniszteri biztosi pozícióba juttatták Tiffán Zsoltot, akkor mire fel jár a dupla gázsi?!

Valószínűleg a főnökei szerint megérdemli ez a drága ember a dupla pénzt, hiszen a túlméretezett közmunkaprogramként funkcionáló Ős-Dráva Program is hozzájárul ahhoz a statisztikai illúzióhoz, miszerint jobban megy a szekér Magyarországon, de mi választók legyünk következetesek, hiszen az Ős-Dráva Programban dolgozó közmunkásoknak sem jár dupla pénz azért, hogy jobb híján reggel a kaszával, délután pedig a vasvellával dolgozzanak. Ha nem is látszik, hogy Tiffán olyan nagyon törné magát a választókerületében élő szegény emberekért, legalább a bemutatkozásában szán rájuk pár megható sort: „Ők azok a barátaim, akik az Európai Unió egyik legelmaradottabb térségében élnek, akik valaha Magyarország egyik legfejlettebb, leggazdagabb vidékének lakosai voltak, s akikre most igazán senki sem figyel, akiket négy évente ajándékzacskókkal halmoznak el, akiknek a lelke előtt választási mézesmadzagokat húznak el, akik eszközei a politikai karrierizmusnak. 11000-en élnek ott, választási tárgyként szerepelnek rossz lelkű emberek papírfecnijein. Elengedett kezű emberek ők, megalázottak, elhagyottak, kiknek feje fölött politikai alkuk, kistérségi ígérgetések puffognak, akik pontosan értik, hogy ezek csak percemberkék által gerjesztett kampányfogások. Okos, tisztességes, becsületes, jóravaló, tisztaarcú emberek, akik csak egyre várnak: munkára.”  És milyen igaza van a tekintetes úrnak… nem kellene végre tennie valamit azért, hogy ez másképpen legyen?!

 

 

(kép forrása:http://www.tiffanzsolt.hu)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr127046201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása