Berkecz Balázs blogja

Orbán és Goebbels egykutya

2017. július 04. 10:02 - BerkeczBalazs

Orbánék következetesen hazudnak mindenről és mindenkiről a közpénzmilliárdokba kerülő nemzeti konzultációkon. A Fidesz és aljas kommunikációs csapata semmivel sem végez különb munkát, mint a náci Goebbels propagandagépezete. Most egy újabb határt léptek át.

naci_propaganda.png

Joseph Goebbels, náci propagandaminiszter egyik alaptétele volt, hogy "a legragyogóbb propagandista technika sem lesz sikeres, hacsak egy alapvető elvet nem tartunk folyamatosan és lankadatlanul szem előtt. Muszáj csak néhány témára szorítkoznunk, melyeket viszont újra és újra kell ismételnünk. Itt, ahogy oly’ gyakran ezen a világon, a kitartás az első és legfontosabb feltétele a sikernek."

Minden jel szerint ezt a tételt követi a közpénztízmilliárdokba kerülő nemzeti konzultációkon Orbán és a Fidesz valamint a közpénztengeren tartott MTVA is, amikor következetesen hazudnak mindenről és mindenkiről: a menekültekről, a civil szervezetekről, a CEU-ról, Sorosról, az Európai Unióról, a liberalizmusról, és úgy általában a magyar valóságról.

De nézzük, hogy mit tanított még Goebbels, Hitler propagandaminisztere Orbánéknak:
1. Kerüld az elvont gondolatokat, és az érzelmeket vedd célba!
2. Kevés üzenetet küldj, de azokat folyamatosan sulykold!
3. Használj felszínes, általánosító véleményeket, sztereotípiákat!
4. Az érvelés legyen egyoldalú – soha ne árnyalj!
5. Folyamatosan kritizáld az ellenfeledet!
6. Keress egy ellenségképet és folyamatosan rágalmazd!

És ahogy Hermann Göring, Harmadik Birodalom Hitler utáni második embere fogalmazott: "Az embereket mindig könnyű a vezérek uralma alá hajtani ... Csak annyit kell tenned, hogy elhiteted velük, hogy támadás alatt állnak, el kell ítélned a pacifistákat, amiért hiányzik belőlük a hazafiság és mert veszélyeztetik az országot. Ez minden országban éppúgy működik." 

Az MTVA híradója is ezt az aljas trendet követi, példaként áljon itt a legnyilvánvalóbb példa: rendre migránsoknak és illegális bevándorlóknak nevezik a menekülteket, úgy, ahogyan Orbán, Szijjártó és a többi fideszes hazug is teszi. A mi adónkból túlfizetett sulykolás van, felszínes tudósításokkal, negatív szetereotípiákkal, hisztérialókeltéssel és démonizálással.

Viszont a Soros elleni kampány ennek a goebbelsi technikának már a szellemiségét is teljesen átvette.

Amikor az egyre betegebb gondolatokat vidáman, nyallintva felböfögő Orbán azt találta mondani a minap, hogy aljas migránspolitikájuk "az európai zsidó közösségek érdekét is szolgálja, és ez akkor is így van, ha ők nem állnak ki nyíltan az elemi érdekeik mellett, és szótlanul tűrik, hogy az őket is védelmező magyarokkal szemben méltánytalan támadások történjenek", akkor ezzel azt mondja, hogy ezzel a gyűlöletpolitikával "megvédjük a zsidókat, pedig meg sem érdemlik".

De senkinek ne legyen illúzója: a fideszes network ezzel a náci aljasság szintjére csúszott gonosz propagandával próbálja meg elterelni a figyelmet Orbánék rendkívül kártékony kormányzásáról, a pofátlan volumenű lopásokról és a gátlástalanságról árulkodó botrányokról.

Együtt kell elzavarnunk a hatalomból ezt az Orbán-klán által uralt hitvány, aljas, náci társaságot! Együtt kell nemet mondanunk a gyűlöletre és újra felvilágosult, békés és európai Magyarországot teremteni, ahol minden embernek lehetősége van a boldogulni, fajra, színre, nemre, nyelvre, vallásra vagy politikai meggyőződésre való tekintet nélkül.

UPDATE: Juhász Péter, az Együtt elnöke ma sajtótájékoztatón mondta el, hogy a Fidesz plakátkampánya csak a gyűlöletkeltésről szól és az 1930-as évek propagandáját idézi. Az Együtt elnöke beadvánnyal fordul a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz, az Önszabályozó Reklám Testülethez, valamint a Magyar Reklámszövetséghez, hogy állásfoglalásban ítéljék el kirekesztő reklámokat Az Együtt elnöke arra biztat mindenkit, hogy minél többen küldjék be ezt a panaszt, így a nyilvánosság erejével lehessen hatni a kormányra.

Juhász Péter szerint a Fidesz plakátkampánya nyilvánvalóan nem szól másról, mint a gyűlöletkeltésről. Sőt, az 1930-as évek propagandájának megfelelő felhanggal bír, ami abból is teljesen egyértelmű, hogy a a plakátok kihelyezésének másnapján már telefirkálták azokat különböző antiszemita feliratokkal. A kampány ellenségként állítja be Soros Györgyöt, megjelenése pedig hajaz a történelmünkből jól ismert propagandákra, amikor egyes nemzetiségi, vallási csoporttal szemben folytatott az állam hasonló tevékenységet. Akik kitalálták ezt a kampányt, azok számára világos volt, hogy ez lesz a gyűlöletkeltés következménye. A kormány tudatos kommunikációval építette fel az elmúlt években a bevándorlóellenességet, és ennek egyik szimbólumává emelte Soros Györgyöt, akiről a kormányzati propaganda felépítette a most támadott karaktert. Ez a karakter pedig a milliárdos, a befolyásos, az összeesküvő, a nemzetellenes, a zavarkeltő szimbóluma lett. Továbbá Soros Györgyben testesíti meg a kormánypropaganda mindazokat, akik nem értenek maradéktalanul egyet a kormány migrációs politikájával. Minden másként gondolkozóval, civil szervezettel, politikai erővel vagy polgárral szemben építi a gyűlöletet, aki nem támogatja a kormány politikáját. Soros Györgyhöz mint szimbólumhoz köti őket, így válik minden másként gondolkozó ellenséggé a propagandával és annak továbbgyűrűzéseként a társadalomban.

Az Együtt elnöke vérlázítónak tartja, hogy a Fidesz semmi mást nem tesz a kormányzás, az oktatás, az egészségügy, a gazdaság helyreállítása helyett, mint gyűlöletet kelt. Juhász Péter az Önszabályozó Reklám Testülethez, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz és a Magyar Reklámszövetséghez fordul, hogy járjanak el az ügyben. 

Az Együtt elnöke azt is elmondta, hogy bár sajnálatos módon egyetlen testületnek sincs joga visszavonatni ezeket a gyűlölködő plakátokat, viszont mindegyik véleményezheti és szankciókkal sújthatja a kiadót. Juhász Péter arra buzdít mindenkit, hogy maga is adja be a panaszt, így a nyilvánosság erejével lehessen hatni a kormányra a lázító propaganda leállítása érdekében.

 

------------------------------
Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/
Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/ 
 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr6712640003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása