Berkecz Balázs blogja

Megszereztük mivel hülyíti a Fidesz a migránsellenes fórumok hallgatóságát

2015. november 29. 09:36 - BerkeczBalazs

A Fidesz a múlt héten indította be menekültkvóta-ellenes kampányának a rezsiharcból már ismert fegyverét, a lakosságot masszív demagógiával hülyíteni próbáló fórumozást. Orbán kollégái kizárólag Fidesz tagoknak és Kubatov-listásoknak szervezett haknitúrán járják a vidéket, és xenofóbiába oltott euroszkepszissel kábítják a megjelent nagyérdeműt. Kovács Zoltán kormányszóvivő legutóbb Komlón járt, ahol egy szimpatizánsunk által  készített feljegyzések tanúsága szerint arról beszélt, hogy nem jó a viszonyunk Nyugat-Európával, ráadásul már Brüsszel európaisága is idézőjeles az ott élő muszlimok magas száma miatt, és szerinte cserben hagyták a hazai cigányságot azok az aktivisták, akik a menekülteket segítik.   

Kovács Zoltán a Magyar Kormány szóvivője, így okkal feltételezhetjük, hogy az Orbán-kormány álláspontját mondta el november 27-én Komlón, relatíve nagy nyilvánosság előtt. 

11850412_1494660174181758_524610795_n-1024x576.jpg Kovács Zoltán a hanyatló nyugat ópiumaival körülvéve (kép forrása: twitter / 24.hu)

Kovács erősen xenofób állításokat tett, amikor általánosítva az alábbiakat fogalmazta meg az Európában élő muszlimokkal kapcsolatban: 

"Konkrét hazugság, hogy Nyugat-Európában azoknak az embereknek az integrációja sikerült volna, akik az elmúlt évtizedekben, sőt bizonyos esetekben az elmúlt évszázadokban beköltöztek. Vannak példák, amelyek sikerültek, de a túlnyomó része, az egy kudarc. Az ember elmegy Párizsba, Londonba, Hamburgba, Stockholmba, elmegy Bécsbe, ahol 10% a muzulmánok aránya, pontosan látja és tudja, hogy ezek az emberek nem integrálódnak, mert nem akarnak. És még csak azt sem tudjuk mondani, hogy meg kellene őket vetni érte, vagy el kellene őket ítélni. Tehát nem tesznek mást, minthogy megőrzik saját kultúrájukat, megőrzik a hagyományaikat és annak megfelelően élnek. De az kiderült, vagy ki kell, hogy derüljön ez nem összeegyeztethető az európai alapokkal, azokkal az európai értékekkel és európai kultúrával, aminek más a természete. Ezt nem azért mondjuk, hogy nem fog sikerülni, mert nem szeretjük ezeket az embereket. Azt gondoljuk, hogy az, amit ők tesznek nem fog feloldódni Európában. Ha lehet ilyet mondani: nincs közös metszete. Nincs olyan halmaz, ami a kettőben van. A kettő egymás mellett van."

Aztán elővette a cigányság ügyét is:

"Az egyik nagy fájdalmam, és nem fogom kikerülni, mert szerintem érdemes szóba hozni. Meg is írhatja a sajtó. Tegnapelőtt Kiskunhalason az ottani cigányönkormányzat képviselőivel találkoztam. Két évvel ezelőtt azok a jogvédők, akik az elmúlt egy évben vagy néhány hónapban a migrációban találták meg az új játékszerüket, most hirtelen mindenki nagyon emberséges lett, nagyon védi mindenkinek a jogait, azok 2-3 évvel ezelőtt még a cigányok ügyében csinálták ugyanezt. Cirkusz volt belőle, emberi jogokról beszéltek, mi akkor ugye mondtuk, hogy nagyon szép ez a dolog, 20 éve beszélnek erről, de mi inkább egy másik utat választanánk. Ezek mind fontosak, tiszteletben tartjuk őket, de beszéljünk őszintén, egyértelműen arról, hogy hogyan kellene azon dolgozni, hogy az egyébként azonos vallású, ebben a kultúrában már évszázadok óta élő cigányság esetében hogyan tudjuk felszámolni azokat a problémákat, amelyek mind a mai napig léteznek a többségi társadalom hibájából és a cigányság hibájából. (…) Ki beszél ma arról, hogy a 10-12 millió európai cigány - akinek nagyon sokat kell önmagának is tenni, meg nekünk is azért, hogy segítsük őket munkához, oktatáshoz, egyebekhez – ki beszél az ő ügyükről? Hirtelen miért vált ez másod-harmadrangú témává, miközben erről kellene beszélni, meg arról, hogy a Komlóhoz hasonló településeknek a közössége, meg a hátrányos helyzetű települések és közösségek hogyan jutnak lehetőségekhez. Miért kell nekünk egy teljesen más kultúrával, a világ másik részéről érkező emberek problémáját megoldani, miközben a sajátjainkat nem oldottuk meg? Erre a kérdésre nincs válasz. És még egyszer az én nagy fájdalmam, hogy ezek az aktivisták új játékszert találtak, és nem drága semmi. Eldobják az előzőt, amit nem oldottak meg, felkaroltak, otthagyták, eldobták, nem érdekel ma már senkit. Az Európai Unióban egyetlen ember sincs ma, aki felelősen a cigányság ügyével foglalkozna. Huszonnemtudomhány biztos van, egyetlen sincs közöttük, akinek a feladata az lenne, hogy ez európai cigányság problémájával foglalkozzon, miközben 2010-2011 környékén európai programot kellett kidolgozni a cigányság felzárkóztatására. Na, ennyit arról a felelősségről, meg a szolidaritásról, amiről Európában egyébként papolnak, mert nem abban kell mérni a szolidaritást, hogy a migránsok ügyével - szétterítve egyébként a terrorizmust meg a biztonsági veszélyeket - mindenki ugyanúgy akar foglalkozni az egészen biztos. A mi mércéink megvannak, csak azzal senki sem akar foglalkozni."

A kormányszóvivő idézőjelbe teszi Európát, mert Brüsszel lassan nem Európa:

"Idézőjelbe teszem Európát, mert Brüsszel lassan nem Európa, hogy ha ránézünk a térképre, hogy ott éppen mi zajlik. Talán emlékeznek a hétvégén négy napra volt lezárva a város, mert kétszáz-háromszáz méterre az intézményektől van egy olyan negyede, a Molenbeek, ahol 80%-ban bevándorlók élnek, saját törvényeik vannak, saját elvárásaik vannak, párszáz méterre az európai intézményektől."

Kovács szerint nem jó Magyarország és Nyugat-Európa viszonya:

"Az Európai Unió intézményeit nem védik, pontosabban egy magán cég védi. A sofőrök, akik szállítják a képviselőket többnyire bevándorlók. Senki nem ellenőrzi őket. Soha nem voltak levizsgálva. Hajmeresztő dolgok vannak ma Nyugat-Európában. Nyugat-Európa is elfelejtkezett arról, hogy saját magát meg tudja védeni. Ezért mondjuk azt, hogy nem jó a viszony."

Soros felszámolná a kereszténységet és ezzel Európa alapjait?

"Itt a Vona Gábor-féle az iszlám az emberiség utolsó reménye című dolgot olvasom vagy látom, én azt gondolom, hogy kellő méltósággal és tisztelettel kell beszélni egy más kultúrából érkezővel, de azt is tudatosítani kell… Igen, ezt a kérdést egyszer feltettem egy az Egyesült Arab Emirátusokból érkező TV-csoportnak, hogy önök mit gondolnának, hogy mi lenne az érzésük, hogy ha az önök országának a határán egyszer csak megjelenne ötszázezer keresztény és megpróbálna oda bemenni. Mindenki gondolja végig. Gondoljuk végig azokat a kontrasztokat, amit húzunk, mert nálunk azok az elemi ösztönök, amik megmozdulnak azok nem arról szólnak, hogy mi nem szeretjük a muzulmánokat. Mi éltünk velük százötven évig a Kárpát-medencében, van tapasztalat arról, hogy hogyan működik, lehet egymás mellett élni, de a hozzájárulás az nem nagyon volt meg. Nem olvad össze az iszlám és a kereszténység. Európa alapjairól beszélünk itt. Nem akarom szétfeszíteni ennek a beszélgetésnek a kereteit, de pontosan és mindnyájan tudjuk, talán valamelyik püspök nagyon bölcsen azt mondta egyszer, hogy Magyarországon, de egész Európában is még az ateisták is keresztények. Tehát minden ateista úgy nevelkedett, olyan iskolába járt, úgy szívta magába a körülötte lévő kultúrát, hogy akarja, nem akarja, keresztény. Aki azt mondja, hogy Európa alapjai nem keresztény alapok, és nem akarja ezt megvédeni az a saját identitását, saját önazonosságát, saját gondolati kereteit számolja fel. Vannak ilyenek ma Európában. Az az aláírásgyűjtés, amelyet a mai napon bejelentettek, az pont arról szól, hogy vannak olyan a Soros Alapítványhoz kapcsolódó, az által finanszírozott szervezetek, amelyek Európa szerte, ateista alapon, a nemzetállamokat, a nemzeti kereteket elutasítva úgy gondolkodnak, hogy nincs szükség erre Európában. Európa nem erről szól. Európa majd akkor lesz Európa, ha ateista és feloldódik?"

Orbán betett az embercsempész maffiának, és még azt is tudják, hogy mennyi pénztől esett el az alvilág:

"Magyarország még szeptemberben sikeresen vágta el a hagyományos Balkán-útvonalat, amely Szerbiából Magyarországon át vezetett Németországba. Gondolják el, milyen ribillió lehet abból, amikor 15 év alatt 16 milliárd eurós üzletet a magyar miniszterelnök, a magyar kormány egyik pillanatról a másikra elzár."

Orbánék jövő augusztusig biztosan nyomják a menekültekkel kapcsolatos demagógiát:

"Hogy a rémisztgetést ne hagyjam abba - majd biztos fognak erről sokat írni, meg sokan talán úgy is ezt gondolják – az egyik legújabb ötlet: jó-jó, az illegális migrációnak valahogy véget kell vetni, akkor van egy jobb ötletünk, akkor hozzunk direkt Törökországból embert. Az első ötlet egymillió volt, talán most olyan 250-300 ezres újabb kvótát, vagy ahogy nevezik kontingenst akarnak, a hétvégén elővezetni az információink szerint ezen a csúcstalálkozón, ami arról szólna, hogy majd irányítottan, repülővel, vonattal, nem tudom milyen eszközökkel fogják direkt idehozni ezeket az embereket. Nincs vége a hagymázas gondolatoknak, és annak, ami leselkedik veszélyként, úgyhogy éberségre van szükség. Mi azt gondoljuk, és attól tartunk, hogy már ha másért nem, akkor a következményei miatt, csak ennek az ügynek a következményei miatt, legalább augusztus végéig ezzel a dologgal foglalkoznunk kell. De ahogy elnézzük az európai vezetők jelentős részének a gondolkodását a további lépések is óriási fenyegetést jelentenek."

Európa TEKetlen és meg van bolondulva:

A kormányszóvivő a TEK-et is védelmébe vette, és miután megmagyarázta a bizonyítványt az elfogott hagyományőrzők kapcsán az mondta, hogy „egész Európa meg van bolondulva. Európa nyugati fele. Franciaországban három hónapig rendkívüli állapot van. Felfüggesztették a szabadságjogaik egy jelentős részét, mert nem tudnak másképp bánni azzal a helyzettel, ami kialakult. Nem beszélnek erről, három hónapig rendkívüli állapot van, tehát háborúban van az ország”.

Nem csak a bevándorlók jelentenek bajt, sok a kivándorló, és még 30 évig nem tudunk versenyezni a hanyatló nyugat béreivel:

Kovács Zoltán beszélt a kivándorlásról is. Szerinte 300-350 ezer magyar dolgozik külföldön, és mint mondta, „azzal mi nem tudunk versenyezni a következő 30 évben sem, hogy Angliában tízszer annyi fizetést adnak”.  Kovács Zoltán azt is elmondta, hogy „ezek az emberek azért mennek el, mert pénzt szeretnének keresni, a családjuknak boldogulást, és hazaküldik a pénzt”. A kormányszóvivő szerint ez rajtuk kívül álló okokból van. Ami csak azért érdekes, mert előtte azzal fényezte a kormányt, hogy mindenki irigyli Magyarországot a sikereiért, miközben az EU hanyatlik és tehetetlen.

Arról tudomásom szerint nem esett szó, hogy Oroszország Kovács és kormány szerint mennyivel biztonságosabb és európaibb hely, mint mondjuk Brüsszel, de feltételezem, hogy Orbán ma már nem mondaná el az alábbi, 2007-es beszédében elhangzottakat:

„Azt üzenjük egyfajta új Nyugat-nemzedékként innen a fiataloknak, hogy továbbra is tartsanak ki a nyugatos Magyarország mellett, ne engedjék, hogy Magyarországot erről az útról letérítsék, szeressék, hogy Magyarország nyugatos ország, ami azt jelenti, hogy hiszünk az emberi akarat szabadságában és hiszünk az egymásért vállalt kölcsönös felelősségben, ami elválaszthatatlan része a nyugati kultúrának.”

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr988123364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása