Berkecz Balázs blogja

Feljelentést tettünk a 24 milliós gagyitanulmány ügyében

2015. november 13. 07:22 - BerkeczBalazs

Az Együtt hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést tett a Garai Péter helyettes államtitkár korábbi cége által csaknem 25 millióért készített tanulmányok ügyében. Az Együtt szerint ennél az esetnél semmi másról nincs szó, mint egy korrupt fideszes kerülőúton történő megjutalmazásáról. De van itt egy gyanús lakás-ügy is, 19 éve sikertelenül próbálja megvenni szolgálati lakását egy idős hölgy, miközben Garai simán vehetett lakást ugyanabban a levéltári ingatlanban. Levelet írtunk Garai főnökének, a levéltárat is felügyelő Balog Zoltán emberi erőforrás miniszternek, hogy megtudjuk hogyan megy ez.

juhasz_mg_1299w.jpgÉs tőled mennyit lopott a Fidesz? (kép forrása: magyarnarancs.hu)

A Türr István Képző és Kutató Intézet négy tanulmányt rendelt meg uniós forrásokból az Emberi Erőforrások Minisztériuma helyettes államtitkárának, Garai Péternek a korábbi kft-jétől, az Adequo Kft.-től, nettó 24 millió forint értékben – írja az Index. Mint a lap kiemeli, a négy esélyegyenlőségi témájú dolgozatnak csak terjedelmi követelményei voltak, és azokban önismétlő részek, értelmetlen ábrák és értelmezhetetlen felsorolások hemzsegnek százával.

Az Együtt szerint elfogadhatatlan, hogy a Fidesznek az esélyegyenlőség és a társadalmi felzárkózás csak annyiban fontos, amennyiben haveri cégek végezhetik el a kapcsolódó kutatásokat, és azok árából korrupt fideszes politikusok gazdagodhatnak. Feljelentést tettünk, mert ennél az esetnél fönnáll a hűtlen kezelés gyanúja. Szerintünk itt semmi másról nincs szó, mint valakinek a kerülőúton történő megjutalmazásáról.

De van itt még egy gyanús roganizációs ügy is, amelyben szintén előkerült Garai Péter neve. Szabó Szabolcs, az Együtt országgyűlési képviselője levelet írt Balog Zoltán emberi erőforrás miniszternek, hogy megtudja: tényleg csak helyettes államtitkárnak eladó az állami tulajdonú lakás?

Tisztelt Miniszter Úr!

Az RTL Klub Híradója idén májusban számolt be arról, hogy Piroska Illésné és lánya, Anikó 1994 óta próbálja megvenni azt a lakást, amit 1978 óta bérelnek a ma már állami Levéltártól Pécsett, a Király utcában. Piroskáék eddig 29-szer adták be igényüket a lakásvásárlásra, de hiába próbálkoztak, mindig elutasították különböző indokokkal, például, hogy éppen összegzik az ingatlanokat, vagy nem kívánják értékesíteni, de olyan is volt, hogy azt jelezték a hivatalosságok, hogy kb. 3 hónapon belül értékesítésre kerülnek az ingatlanok.

Ugyanakkor – minden félrebeszélés és hivatali egymásra mutogatás ellenére – ugyanabban az épületben mégis elkelt egy lakás 2011-ben, a Fidesz-kormány második évében. A lakás 9/10 arányú többségi tulajdonosa a hozzám eljuttatott tulajdoni lap másolat szerint az a Dr. Garai Péter, aki 2011-ben a Türr István Képző és Kutató Intézet pécsi igazgatója volt, majd a Magyar Nemzeti Levéltár felügyeletét ellátó Emberi Erőforrások Minisztériuma Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárságának helyettes államtitkára lett, és jelenleg az Orbán-kormány uniós fejlesztések végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára.

Piroska Illésné természetesen megkereste már a Magyar Nemzeti Levéltárat is, de onnan nem érkezett válasz (talán a levéltárban nem ismerik közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény rendelkezéseit).

Szeretném megnyugtatni Önt, Piroskáék nem hagyják annyiban a dolgot, folyamatosan leveleznek a magyar hatóságokkal, legutóbbi levelükre 2015 márciusában érkezett válaszlevél a Miniszterelnökségről, amiben azt írják, hogy nem rendelkeznek elbírálási lehetőséggel, az ügyet továbbították a Magyar Nemzeti Levéltár felügyeletét ellátó Emberi Erőforrások Minisztériuma felé és „Miniszterelnök úr nevében az ügy rendezéséhez sok sikert, kitartást és minden jót” kívánnak Piroska Illésnének.

A Miniszterelnökség szerint tehát Ön az illetékes az ügyben, ezért a fenti ügyben az alábbi kérdésre várok választ Öntől:

Miért vásárolhatott lakást Dr. Garai Péter a levéltári tulajdonú épületben, és Piroska Illésné miért nem? 

Várom Miniszter Úr válaszát a fenti kérdésre.

Budapest, 2015. november 13.

Üdvözlettel: 

Szabó Szabolcs

független országgyűlési képviselő

Együtt

Mi az Együttben becsülettel tesszük a dolgunkat!

Okulva a 2014-es összefogások kudarcaiból – az Együtt hiteles és szakszerű politizálással építi újra a választók bizalmát: önálló arcéllel, saját elvek szerint politizálva, aprólékos munkával a magyar polgárok életét közvetlenül érintő helyi ügyeket feltárva és képviselve. Minden más pártnál erőteljesebben és hitelesebben fellépve a korrupcióval és a fideszes maffia kulcsfiguráival szemben.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr748074528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása