Berkecz Balázs blogja

Orbán és a pornó

2015. június 22. 11:08 - BerkeczBalazs

Orbán szerint akkora májer ma Magyarország, hogy az ideológusok keresik a legjobb jelzőt arra, hogy mi a pokol ez. A felcsúti háztulajdonos szerint ez olyan, mint a pornó, senki nem tudja mi az, addig amíg nem látod. Orbán a múlt hétvégén a "Dynamic Visegrad: Energy, Growth, Competitiveness" címmel Pozsonyban megrendezett biztonságpolitikai konferencián azt is mondta, hogy Magyarország nem egy jóléti társadalom, de egy munkaalapú "workfare" társadalom, ahol a teljes foglalkoztatás a cél. Nyomott egy gazdasági mutatókat és adószabályozási ügyeket elnagyoltan puffogtató lózungot is, és úgy tűnt nagyon elégedett azzal, amit az elmúlt öt évben csináltak.

Orbán a magyar gazdaság teljesítményét méri (kép forrása: civilhetes.net)

Mindeközben Lázár János szerint riasztó állapotban van az állam, még a kormány tagjai sem képesek egymással jól együttműködni, rossz az adószabályozás, az állam túlszabályozott, nem tudja az ország megtartani a fiataljait, nem kalandvágyból, hanem megélhetésért mennek tömegesen külföldre a fiatalok, korrupt a jogszabályalkotás, a frekventált budapesti kerületi önkormányzatok pedig nyomulnak az építéshatósági jogokért (mert az gazdasági konzekvenciákkal járó kérdés, egy befolyásolási pont, az egy szívességi faktor), és főnökével, Orbán Viktorral gyökeres strukturális és további mélyreható kulturális változásokat terveznek a hazai társadalomban, Magyarország egészében.

Úgy tűnik Orbán és Lázár is egyetért abban, hogy a pokolnak és a pornónak van köze a hazai közállapotokhoz. Ez egyáltalán nem megnyugtató, de a kérdés az, hogy ennek a tudásnak a birtokában egyetértenek-e a probléma megoldásának lehetséges irányaival, rá tudja-e bírni a miniszterelnök és a kancelláriaminiszter a saját kormányuk tagjait, hogy tegyenek valamit az ügyek jobbá tétele érdekében?

A választ az elmúlt öt év tapasztalatai alapján már sejthetjük: széles társadalmi rétegeket segítő kérdésekben impotensek az orbáni "pornóstúdió" munkásai, csak akkor találják meg a micsodájukat, ha olyan réseket kell betömni, ahol nekik is jól esik a munka. Erre utal számtalan simlis előzmény mellett a Népszabadság által feltárt újabb ügy is, miszerint "Habony Árpád londoni cégének ügyvezetőjével erősített a BAT Pécsi Dohánygyár Kft. A Századvég vezető elemzőjeként is ismert Lánczi Tamás márciusban lett felügyelőbizottsági tag a multi magyar leányában. E cég a múlt héten nyilvános pályáztatás nélkül, nevetségesen csekély koncessziós díjért kapta meg a dohány-nagykereskedelem milliárdokat hozó monopoljogát."

Nagyon úgy fest, hogy ezt az újabb "pornográf" üzletet sokan fogják élvezni a haveri körben, de vajon mit szól ehhez az elmúlt napokban őszinteségi rohamot kapott Lázár János?

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr57563598

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Berkecz Balázs: Orbán és a pornó 2015.06.22. 11:39:01

Orbán szerint akkora májer ma Magyarország, hogy az ideológusok keresik a legjobb jelzőt arra, hogy mi a pokol ez.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása