Berkecz Balázs blogja

Pécsett nem csak gazdasági, de morális csőd is fenyeget

2017. szeptember 03. 09:54 - BerkeczBalazs

Vasárnap már negyedik napja tudjuk, hogy Orbán Viktor és a Fidesz gyámság alá helyezte Páva Zsoltot, Pécs polgármesterét. Ez a lépés nem csak az alaptörvényt, az önkormányzati törvényt és szinte minden demokratikus szabály megtiprását jelenti, de ez az aljas húzás Pécsett a gazdasági csőd mellett totális morális csőddel is fenyeget. Azonnal távozzanak a felelősök!

orban_pava_moralis_csod.png(fotó: MTI)

Pécs a Fidesz 8 és fél éve tartó uralma alatt nem csak csődközelbe került, de szinte minden gazdasági mutatóban sereghajtó a megyei jogú városok sorában. Ennek az egyik oka az, hogy Pécs 2009 óta az Orbánék kísérleti telepe: Kubatov Gábor itt tesztelte le a fideszes választási csalások alapját képező Kubatov-listát, itt indult el a rezsihazugság és a közműcégek államosítása egy francia résztulajdonú közműszolgáltató einstandolásával, és ez az a város, ahol úgy is tudott nyerni Orbán hazug csapata, hogy a fideszes kormányzati intézkedések legnagyobb vesztese a Pécsi Tudományegyetem valamint az egykori pécsi bányászok és vasutasok. Mindeközben atomtemető lesz Pécs mellett, de az autópálya nem épül tovább, sőt a balfék fideszes városvezetés mínusz 24 milliárd forinttal (leírom számmal is: 24 000 000 000 Ft) csődközelbe rántotta az egykori kulturális fővárost. 

Most egy újabb fideszes terméket tesztelnek: a fideszes önkormányzati gyámság alá helyezést, avagy az orbánista tanácsrendszert, ahol a maffiaállam maffiapártja által odavezényelt káderek veszik át az irányítást a demokratikusan megválasztott személyek és testületek felett annak érdekében, hogy Orbán és maffiája még eggyel közelebb ülhessen a vezérlőputhoz. Ha Pécsett beválik a teszt, akkor máshol is alkalmazzák majd ezt a pofátlan és jogszerűtlen módszert.

Pécs azért van ilyen katasztrofális gazdasági és társadalmi helyzetben, mert az alkalmatlan papucsként, elvtelen, szervilis pártkatonaként működő Páva Zsolt és fideszes bűntársai nem Pécs érdekét nézték 2009-es hatalomra kerülésük óta hanem azt, hogy miként tudnak méginkább megfelelni a mindent ellopó és tönkretevő Orbánnak (és legszűkebb körének), aki a minap azt mondta Pécsett, hogy "aki megcsinálta a bajt, az csinálja meg a rendet is".

Nos, ezt a bajt első sorban Orbán Viktor, Páva Zsolt, Csizi Péter, Hoppál Péter, Bánki Erik, Hargitai János, Kővári János, Nagy Csaba és Tiffán Zsolt okozták. De hogyan várhatnánk, hogy rendet tegyenek ebben a helyzetben, ha a feltehetőleg már régen esedékes adósságrendezés helyett csak gyurcsányi módon odázzák a politikai felelősségrevonást, amely hatalmas morális, és még nagyobb gazdasági és társadalmi problémához vezet.

Pécsett ma nem lehet mást tenni, mint egyrészt a helyi önkormányzatok adósságrendezési eljárásáról szóló 1996. évi XXV. törvényt betartva kezdeményezni az adósságrendezési eljárást (amely már akkor indokolt, ha a lejárt tartozás esedékességét követő 60 napon belül nem vitatta és nem fizette ki az önkormányzat a tartozását, tudomásom szerint számtalan ilyen számlatartozás halmozódik a városházán), másrészt feloldani a gyámság alá helyezéssel keletkezett illegitim helyzetet azzal, hogy lemondanak a társadalmi és gazdasági csőd felelősei: Orbán Viktor, Páva Zsolt, Csizi Péter, Hoppál Péter, Bánki Erik, Hargitai János, Kővári János, Nagy Csaba és Tiffán Zsolt, valamint a pécsi közgyűlés minden tagja annak érdekében, hogy a pécsiek kompetens, valóban Pécs érdekét érvényesíteni képes vezetőket választhassanak.

Amennyiben ez nem történik meg, akkor a politikai bajok az őszödi beszéd utáni gyurcsányi érához hasonlatos morális mélységbe tolják Pécs közéletét (hiszem, ha Gyurcsány 2006-ban lemond és távozik a közéletből, akkor ma nem lenne a Fidesznek ilyen túlhatalma, sőt, talán 2014 óta nem is a Fidesz kormányozna).

Nem aggódom a Fidesz és Páva Zsolt rég elveszett politikai hitelessége miatt, de pécsiként, város- és területfejlesztési szakemberként sajnos azt kell jelezzem, hogy egy ilyen gazdasági és társadalmi csődben lévő városnak még több problémát okoz, ha a politikai vezetése az a hiteltelen, tróger banda marad évekig, aki a bajt okozta, aki miatt minden munkahelyteremtő befektető elkerüli a várost, és aki miatt egyre rosszabb hangulatú hely lesz Pécs. 

Az Együtt ismételten felszólítja Páva Zsoltot, hogy távozzon végre a közéletből és vigye magával a többi fideszes képviselőt is, akik egyetemlegesen felelősek azért, hogy Pécs a magyarországi nagyvárosok rangsorában sereghajtó.

Az Együtt a kormányváltás után helyreállítja a hazai önkormányzatiságot!

 

————————
Kiszámoltuk, mennyit loptak Orbánék 2010 óta:
https://ellopottorszag.egyuttpart.hu/

Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/

Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/  

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr912799796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása