Berkecz Balázs blogja

A bíróság szerint az Együtt politikusai garázdaságot követtek el

2017. augusztus 12. 12:33 - BerkeczBalazs

A héten kézbesített bírósági végzés szerint az Együtt politikusai garázdaságot követtek el, amikor Gulyás Mártonék fogva tartása miatt tiltakozásképpen tojással dobálták meg a Gyorskocsi utcai rendőrséget. Az Együtt tisztességes tárgyalást követel.

garazda.png

Mint ismeretes: április 12-én, az Együtt politikusaival (Spät Judittal, Juhász Péterrel, Lázár Róberttel és Pataki Mártonnal) közösen Gulyás Márton fogvatartása ellen tiltakozva tojással dobáltuk meg a Gyorskocsi utcai fogda vaskapuját. Akkor már második napja tartották fogva Gulyás Mártont és Varga Gergőt. Mindkettejüket politikai véleménynyilvánítás közben vitték el a rendőrök, egyikük sem akart senkit megfélelmlíteni és egyikük sem akart személyben kárt tenni egy a gyülekezési törvény ahtálya alá tartozó rendezvényen, ahogy mi sem ezt terveztük, hanem a markáns politikai véleményünket fejeztük ki egy látványos, előre bejelentett akcióban.

Az előre bejelentett tojásdobálás a Gulyást és Vargát is őrző Gyorskocsi utcai fogda vaskapuját érte, és a kivonuló rendőrök kvázi tettenértek bennünket, viszont miután az adatainkat felírták szabadon távozhattunk. Ahogy Juhász Péter, az Együtt elnöke is megfogalmazta már: felmerül a kérdés, hogy ha minket ezért, garázdaságért, büntetőeljárásban, nyilvánvalóan csoportosan elkövetve nem állítottak elő, akkor hogy lehetséges az, hogy Gulyás Mártont és Varga Gergőt - akik nem csoportosan követték el a Sándor-palotánál az akciót - azonnal előállították, és közel 3 napig őrizetben tartották? 

Szerintünk nyilvánvaló, hogy a rendőrségen keresztül a hatalom meg akarja félemlíteni a civileket, a Fidesz kormánya pedig nem akarja meghallani az ellenvéleményeket. Ezért is volt diktatúrákra jellemző az a módszer, ahogyan lecsapott a rendőrség, az ügyészség és a bíróság Gulyás Mártonra és Varga Gergőre, akik velünk együtt ártatlanok, nem követtek el garázdaságot, pusztán az alaptörvényben rögzített jogukkal élve a szabad véleményüket fejezték ki a keleties elnyomó, köztörvényes maffiózóként viselkedő rezsimmel szemben.

Sem Gulyás Mártonék esetében nem valósult meg a garázdaság vétsége azzal, hogy egy festékes palackkal összekent egy épületet, sem nálunk nem valósult meg, hiszen a mi akciónk kizárólag a sajtótájékoztatóval egybekötött eseményre meghívott újságírók előtt történt, és egyértelműen a politikai véleménynyilvánítás keretei között értelmezhető, a társadalomra való veszélyesség és a félelemkeltés nem értelmezhető egyikünk akciójánál sem, de a függetlennek egyre kevésbé nevezhető bíróság elítélte Gulyást és Vargát is, ahogyan bírósági tárgyalás nélkül állapította meg a bíróság azt is, hogy az Együtt tojásdobálós akciója kihívóan közösségellenes volt, és alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat és megbotránkozást keltsen, emiatt bírósági figyelmeztetésben részesítettek minket (a végzés ITT tölthető le).

Mi az Együttben viszont kiállunk a saját jogaink mellett, és rendes bírósági tárgyaláson fogjuk bebizonyítani, hogy nem követtünk el szabálysértést, nem vagyunk garázdák, hanem a szabad véleménynyilvánítás alkotmányos jogával éltünk.

Viszont a szabadságkorlátozó Orbán-rezsim folyamatos harcot hirdet mindenki ellen, aki tőle független. Ezt a harcot fogja folytatni a Fidesz ősztől is a média szabadsága és az európai magyar polgárok szabadsága ellen. Ezért pártok és civilek közös tüntetésen állunk ki a sajtószabadságért, a jogállamért, a demokráciáért.

A tüntetésen felszólal: 
- Juhász Péter, az Együtt elnöke
- Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, miniszterelnökjelöltje
- Lukácsi Katalin, kereszténydemokrata politikus, volt KDNP-tag
- Vágó Gábor, a KELLESZ - Korrupció Ellenes Szövetség alapítója

Gyere el te is, találkozzunk augusztus 20-án 16 órakor a Szabad sajtó útján!

Részletek: https://www.facebook.com/events/1447064928695816/ 

 

P.S.: Ez az egész kettősmércés eljárás engem különösen azért háborít fel, mert szemtanúja és elszenvedője voltam annak, amikor egy valóban félelemkeltő, verekedéssé fajult akcióban nem állított elő senkit a rendőrség, miközben az egyik öklös a rendőr szeme láttára, tőle 50 centiméterre landolt, és a súlyosan közveszélyes, büntetett előéletű figurától a videó tanúsága szerint is hangzottak el súlyos fellépéssel kísért fenyegetések a nyílt utcán. A rendőrség mindenféle eljárási hibákkal tarkítva végül bűncselekmény hiányában zárta le a nyomozást, mondván nem történt köznyugalmat zavaró incidens.

Nem szeretnék rendőrállamban élni, és olyanban különösen nem, ahol a politika irányítja a rendőrséget. Az Együtt a kormányváltás után megszünteti a politikusokat védő luxusrendőrségeket (TEK, Parlamenti Őrség), ezeket a forrásokat a rendőrség működésének javítására fordítjuk. És megszüntetjük a pártpolitikai befolyást a rendőrség és a nemzetbiztonsági szolgálatok működésében.

A büntetőjogot az áldozatok védelme érdekében alakítjuk át. Nagyobb hangsúlyt helyezünk az okozott kár helyrehozatalára, megerősítjük az áldozatsegítő szolgálatot. A büntetőeljárások felgyorsítása érdekében kiemelten fejlesztjük a rendőrség rendelkezésére álló szakértői kapacitásokat.

 

------------------------------
Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/
Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/ 
 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr7812741000

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bírói önkényuralom kialakulása 2017.08.12. 16:13:02

Ha a hatalomnak nincs semmilyen kontrollja, illetve csak is saját maga, akkor a rendszer törvényszerűen önkényuralomba torkollik. - Bírói Önkény Ellen mozgalom

Trackback: Jog előtti egyenlőség 2017.08.12. 16:12:41

A jog előtti egyenlőség elve a gyakorlatban nagyon sokszor nem valósul meg. A legtöbb bíró nincs tisztába és nem is alkalmazza az alapvető emberi jogokat és az alkotmányba/alaptörvénybe foglalt elveket.

Trackback: Bírói Etikai Kódex áltudományos 2017.08.12. 16:12:23

A Bírói Etikai Kódex önmagában botrányos. Az áltudományos szervezetek és a szélsőséges vallási szekták színvonala szerint íródott. TEKINTÉLYELVEKET és NEM JOGOT ÉS JOGSZERŰSÉGET VÉD! "kollégái által hozott döntéseket egyéb módon sem bírálja" Pedig a ...

Trackback: Bíróságon videózni 2017.08.12. 16:12:03

Videózni tárgyaláson? A legtöbb esetben szigorúan tilos! Hogyan tudna különben a bíró jegyzőkönyvet hamisítani. Bírói Önkény Ellen mozgalom figyelemfelkeltő anyaga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása