Berkecz Balázs blogja

A gyáva Bayer ne fenyegessen senkit!

2017. április 11. 19:45 - BerkeczBalazs

Bayer Zsolt szerint hamarosan megtapasztaljuk, milyen érzés üldözöttnek és fenyegetettnek lenni, mert hogy ő és a haverjai is nagyon dühösek már. Orbán bohócának fenyegetését azért nem értem, mert valójában Bayer egy gyáva pöcs. Jó példa volt erre a múlt őszi pécsi fóruma is, ahová a hátsó bejáraton szaladt be néhány békés, zenélő, kántáló tüntető elől. Ennyit Orbán udvari bolondjáról...

bayer_pocs.png(az eredeti kép forrása: mandiner.hu)

Ezt írta a roppant drága fideszes firkász a blogján, hogy "leszögezhetjük, hogy (...) záros határidőn belül utcára fogunk mi is vonulni, mindannak védelmében, ami nekünk fontos és szent. És dühösek leszünk. Úgyhogy egy darabig még őrjönghettek az utcákon, megpróbálhatjátok feldúlni a Parlamentet, a minisztériumokat, a Fidesz székházat, a köztársasági elnöki hivatalt, neki mehettek a rendőröknek, megtámadhatjátok az újságírókat – még egy darabig. Aztán majd nem. Aztán majd megtapasztaljátok, milyen érzés üldözöttnek és fenyegetettnek lenni. Mondom: már mi is nagyon dühösek vagyunk. Világos?"

Vagyis Orbán Viktor és Semjén Zsolt el- és kitartottja fenyegeti azokat a felelős polgárokat, akiknek herótja van attól, hogy Orbán és maffiája határtalan arcátlansággal és gátlástalansággal lopja szét az országot, tesz tönkre mindent, miközben a haverokkal olyan média egyeduralmat és gazdasági háttérhatalmat harácsoltak össze, amelyet gyengébb banánköztársaságokban is csak szemlesütve merne vállalni bárki. 

Ha valakinek ma félnivalója van, akkor azok pont az ilyen bayerfélék, akik napról napra építik és védik ezt a fajta igen egyszerűen átlátható szimpla emberi és politikainak nevezett törzsi érdekek mentén működő kapzsiságot és aljasságot, amely az Orbán-rezsim révén behálózta a mindennapjainkat. 

Az ilyen bayerfélék viszont Orbánék elzavarása után zokogva és remegve fognak sorban állni az új és független ügyészség folyosóján, hogy vádalku reményében tegyenek vallomást arról, hogy ki kit kent meg és mit lopott el.

Íme egy kis előzetes: nézze meg mindenki, ahogyan kushad a máskor nagypofájú műmájer fideszes megmondóember akkor, amikor Pécsett egy 20-25 fős főként civilek által szervezett flashmob várta a kvótafórumra őt és közönségét egy hangos, de vidám performansszal. Mi lesz akkor, ha ez a sok jogosan dühös polgár nem csak békésen zajong? Hova fog akkor futni Bayer Zsolt?

Mi az Együttben nem félünk senkitől és semmitől, éppen ezért vissza kívánjuk állítani a kormányzati hatalom alkotmányos korlátait, a fékek és ellensúlyok rendszerét. A központosított döntéshozatallal szemben megerősítjük az önkormányzatokat, és több teret adunk a civil önszerveződésnek. Az egypárti alaptörvény helyett közmegegyezésen alapuló, népszavazással megerősített alkotmányt szeretnénk. Csökkentenünk kell az egyre növekvő vagyoni és jövedelmi egyenlőtlenségeket, fel kell számolnunk a nyomort. Az adórendszer, az egészségügy, az oktatás és a nyugdíjrendszer átalakításával is azt a célt kell szolgálnunk, hogy mindenkinek egyenlő esélye legyen a tanulásra, a munkára és az egészségének minél további megőrzésére.

Mi az Együttben hisszük, hogy a politika világos beszéd és felelős cselekvés, nem populista népámítás. Közös ügyeink rendbetételét nem várhatjuk másoktól, állampolgárként személyesen kell tennünk érte! 

Szerdán én is és az Együtt többi vezetője és tagja is ott leszünk Hősök Vétója címen a Civilizáció csoport által meghirdetett tüntetésen 17:30-kor a Hősök terén. Minden felelős polgárnak ott a helye!

................................
Ha te is dolgoznál azért, hogy jobb hely legyen Magyarország, tegyük Együtt!
Vagy ha támogatnád a munkánkat.

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr7212417961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása