Berkecz Balázs blogja

Újabb államtitkár-közeli, mutyigyanús fejlesztés

2016. november 16. 09:40 - BerkeczBalazs

Rendkívül gyanús, hogy egy állítólag 11 hónapja 186 milliós uniós támogatásból elkészült Hatvanhoz közeli védett tórendszer és a hozzá kapcsolódó tanösvény nem látogatható, miközben a szomszédban telket vásárolt a fejlesztési tárca államtitkára, ráadásul a pályázatot bonyolító egyesületet az ő embere vezeti. Tó-fejlesztés uniós támogatásból, a pályázati feltételekkel szemben, nem a köz számára, hanem fideszes haverok kedvére?! Ismét az OLAF-hot fordultam, az Együtt kormányváltás után minden pénzt vissza fog venni a magyar adófizetőket megkárosító cégektől, egyesületektől és magánszemélyektől.

olaf_hatvan.png(eredeti kép forrása: atlatszo.hu)

Az ÖKO-PLAN Tájvédelmi és Környezetfejlesztési Egyesület "A hatvani Cukorgyári-tó természetvédelmi fejlesztése" című KEOP-3.1.4/15-2015-0002 azonosító számú projekt rövid bemutatása szerint a hatvani Cukorgyári tóként védetté nyilvánított, helyi jelentőségű természetvédelmi terület egy három, közvetlenül egymás mellett elhelyezkedő víztestből álló tórendszer fejlesztésére nyert 186 805 156 Ft támogatást. A tórendszer értékes madárfajok számára biztosít fészkelő- és táplálkozóhelyet. A fejlesztés célja az volt, hogy - a terület zavartalanságának és vízpótlásának biztosítása mellett - az érdeklődők tanösvény révén, illetve madármegfigyelő tornyokból megismerhessék a tórendszer élővilágát.

Szabó Zsolt, az NFM fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára 2015-ben éppen a tóparthoz közel vásárolt szántót és tanyát magának. A tó a hatvani Aranyfácán Konzervgyár Kft. területén található, a cég ügyvezetője és közvetett tulajdonosa pedig a Szabó államtitkár rokonságába tartozó Stolczenberger Róbert.

Az MTI és a Magyar Idők közlése szerint 2015 decemberében befejezték a tórendszer fejlesztését és a hozzá kapcsolódó tanösvényt, ennek ellenére az index.hu, a hvg.hu valamint az Átlátszó cikkei és videói szerint a terület a pályázatban megfogalmazottakkal ellentétben mégsem látogatható, oda csak Stolczenberger engedélyével lehet bemenni.

A pályázatban egyértelműen kizárták horgásztavak kialakításának támogatását, ám az ÖKO-PLAN Egyesület székhelyén évek óta működik egy horgászegyesület is, amely a tó közkeletű nevét viseli. A Kincsem Horgászegyesület egyesületi tava a megyei szakszövetség 2016-os adatbázisa szerint éppen a Kincsem-tó, ami az egykori cukorgyár ülepítő tava, vagyis a pályázattal fejlesztett terület.

A fentiek alapján felmerül a gyanú, hogy a 186 805 156 Ft támogatást a pályázati feltételekkel szemben egy privátként használt, kvázi horgásztó létrehozására költötték, amely így nem a pályázati céloknak megfelelően, és nem a köz számára, hanem fideszes haverok kedvére készült.

Az Együtt politikusai számos feljelentést tettek korrupciós ügyekben, de sajnos a hazai ügyészség és nyomozó hatóságok jellemzően nem indítanak vizsgálatot, eljárást egyetlen Fideszhez köthető ügyben sem. A foglyul ejtett magyar állam hatóságai sajnos az igazság felderítése helyett a Fidesz korrupt kisurait szolgálják, ezért ebben az ügyben is az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz (OLAF) fordultam.

Az Együtt kormányváltás után minden pénzt vissza fog venni a magyar adófizetőket megkárosító cégektől, egyesületektől és magánszemélyektől. A fideszeseknek és oligarcháiknak pedig felelniük kell majd azért, hogy éveken keresztül szervezetten rabolták ki az országot és lopták el a magyar polgárok pénzét.

-----------------------------------
Gyere tüntetni!
https://www.facebook.com/events/1613026895669427/
Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/
Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr8211964811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása