Berkecz Balázs blogja

Tudja anno ki nem szavazott hazánk uniós csatlakozása mellett?

2016. szeptember 05. 08:15 - BerkeczBalazs

A mai történések fényében még fontosabbá vált egy 12 éves hír: két fideszes távolmaradt, amikor elsöprő többséggel szavazta meg a parlament az EU-csatlakozásról szóló törvényt, valamint a szintén a csatlakozás apropóján beterjesztett négypárti politikai nyilatkozatot 2004 április 26-án. 

A két hiányzó fideszes nem holmi vidéki tagocskák voltak, akik egy kezdődő szénanátha vagy elhúzódó útfelújítás miatt késték le a történelmi fontosságú szavazást, hanem a Fidesz örökös elnöke, Orbán Viktor és akkori frakcióvezetője Áder János.

Nem találná ki, de Orbánnak halaszthatatlan dolga politikai fórumozhatnéka akadt Kaposváron, míg a négypárti politikai nyilatkozatot maga is jegyző Áder azért nem tudott ott lenni a szavazáson, mert a szocik beváltatlan választási ígéreteiről tartott lakossági fórumot a borsodi Edelényben.

orban_ader_bojkott.png

A parlamenti frakciókban már akkor is fegyelmezetten ment a munka, ezért egy ilyen fontos szavazásról csak akkor hiányozhatott a párt elnöke és a frakció vezetője, ha ezt így akarták. Vagyis Orbán (aki strómanjain keresztül milliárdokat keresett az utóbb is sokat szidott unión) és Áder (akinek ezt követően volt képe jó pénzért európai parlamenti képviselőnek is kimenni Brüsszelbe) már 2004-ben arra gondolhatott, hogy jól jöhet az még egyszer, ha ők nem szavazzák meg az uniós csatlakozást.

És tessék, itt vagyunk 2016 őszén ebben a gyűlölettel szétplakátolt országban, amikor a két unióra nemszavazó fideszes egyike Magyarország miniszterelnöke, míg a másik a már nem létező köztársaság elnöke, miközben a pártközpontjukból vezérelt goebbels-i propaganda azt próbálja egyre sikeresebben elhitetni egy diktaturizálódó ország elgyötört népével, hogy minden baj forrása az Európai Unió.

Ne dőljön be senki Orbánnak és a fideszes propagandának, mert ők csak azért hergelnek az EU ellen, mert ők egy olyan világban hisznek, ahol nem pofázik bele senki, sem Brüsszel, sem az ellenzék, sem a civilek, sem a választók abba, hogy ők mit lopnak el. 

Orbán - Áder által támogatott - hazug a referendumának egyetlen célja az Európai Unió meggyengítése és Magyarország Európából való kivezetése, ezzel pedig a putyini politikának való kiszolgáltatottság növelése.

Mert az az Orbán, aki 2007. november 17-én még azt mondta a Magyar Hírlapnak, hogy "Nyugaton van keresnivalónk, Keleten semmi keresnivalónk nincs", aki a 2007. december 2-án azt nyilatkozta a Lánchíd Rádióban, hogy "Mi nem hidat képezünk Kelet és Nyugat között, hanem a Nyugat rendíthetetlen része vagyunk", az az Orbán ma már vitathatatlanul Putyin ügynökeként viselkedik, aki elárulja a hazáját azzal, hogy milliárdokért vásárolt gyűlöletkeltő hirdetésekben embereket uszít emberek ellen, hogy hazánkat kiszolgáltatja egy olyan hatalomnak, ahonnan egykori nyilatkozatai szerint is komoly veszélyeket látott, hiszen akkoriban Orbán így nyilatkozott Magyar Demokratának adott interjújában:

"Magyarországot az a veszély fenyegeti, hogy visszasorolják az orosz érdekszférába. Most ez nem katonai megszállást, hanem gazdasági érdekszférába sorolást jelenthet. A kormány ezt a veszélyt vagy nem érzékeli, vagy nem aggasztja, sőt mintha elő is segítené ezt a veszedelmes folyamatot. Az elkövetkező években az energiafüggőség kulcskérdéssé válik, és olyan hol nyílt, hol titkos megállapodások köttetnek, amelyek Magyarországot Oroszország előretolt gazdasági bástyájává tehetik. Tegyük világossá: nem akarunk a Gazprom legvidámabb barakkja lenni"

Tudta, hogy ez a veszély Orbán és Áder hatalomra kerülésével vált igazán élessé?

Ne hagyjuk megunkat! Bojkottáljuk a Fidesz néphülyítő és gyűlöletkeltő népszavazását!

(az eredeti GIF forrása: http://giphy.com/gifs/xx-artstudiovictorvidigal-l0HlwW4KcC7gzwXh6?status=200)

---------------------

A Bayer kitüntetésének visszavonását követelő petíciót itt tudod aláírni:
Ha te is dolgoznál azért, hogy jobb hely legyen Magyarország, tegyük Együtt!
Vagy ha támogatnád a munkánkat.
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr5611676877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása