Berkecz Balázs blogja

Megakasztottam a Fidesz pénzlenyúlógépét

2016. április 18. 20:44 - BerkeczBalazs

Egy hónapja tettem bejelentést az Európai Csalás Elleni Hivatalnál (OLAF), mert az Orbán-kormány által létrehozott Nemzeti Fejlesztési Programiroda 420 milliárd forintos értékben írt ki közbeszerzéseket olyan feltételekkel, hogy Mészáros Lőrinc érdekeltségein és néhány bejáratott cégen kívül sokan ne rúghassanak labdába a szennyvízelvezetési és -tisztítási, a hulladékgazdálkodási és az ivóvízminőség-javító beruházások megvalósításánál. A Világgazdaság értesülése szerint az Európai Bizottság máris a közbeszerzés leállítását kérte. Csatát nyertünk? Küzdünk tovább!

csatat_nyertunk_egyutt.pngMészáros és Orbán (eredeti kép forrása: Koszticsák Szilárd / MTI / index.hu)

Mint ismert, 2016. március 19-én tettem bejelentést az OLAF-nál a gigatender miatt, mert a gyanú szerint a kormány arra készül, hogy egyszerre 420 milliárd forintnyi munkát juttat közpénzből fideszes oligarcháknak. Emlékezetes, márciusban a HVG írt arról, hogy a Nemzeti Fejlesztési Programiroda követelményeinek szinte csak a Duna Aszfalt Kft., a Mészáros és Mészáros Kft. és a Békés Drén Kft. képes majd megfelelni.

A Világgazdaság értesülése szerint az Európai Bizottság máris a közbeszerzés leállítását kérteCsatát nyertünk?

Küzdünk tovább, mert az intézményesített korrupció és iparosított közpénzlopás nem akar magától leállni.

Nemrég az Átlátszó számolt be arról, hogy több Fidesz-közeli cég, többek között egy Mészáros Lőrinccel és Orbán Viktor vejével, Tiborcz Istvánnal összefüggésbe hozható, OLAF-vizsgálatban is érintett vállalkozás segít majd lebonyolítani csalás-gyanús, 420 milliárd forint összértékű közbeszerzéseket a Nemzeti Fejlesztési Programiroda megbízásából, 5 milliárd forint uniós pénzért. 

Április 14-én ismét az OLAF-hoz fordultam, mert az Átlátszó alapos cikkét olvasva az a gyanúm támadt, hogy Orbán és Tiborcz haverjai tömött zsebekkel fognak segíteni 420 milliárddal teletömni újabb fideszközeli zsebeket. Az ötmilliárdos tenderen ugyanis öt ajánlattevő nyert, akiken keresztül eljuthatunk a gönyűi kikötőtől Felcsútig, a Design Terminaltól Garancsi Istvánig, áttételesen pedig természetesen Tiborcz István felé tartanak a szálak. 

Mi az Együttben azért dolgozunk, hogy megállítsuk a Fideszt és felszámoljuk a korrupciót, hogy végre egy normális országban élhessünk!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr818640932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása