Berkecz Balázs blogja

Orbán, Habony és a nyakkendők

2016. február 29. 09:23 - BerkeczBalazs

Orbán évet értékelt, de egyre kevesebb sikerrel tudja elfedni a Fidesz kormányzat hat éve bűzlő szennyvízként ömledező förtelmét, a nyugdíjpénzek lenyúlását, a trafik mutyit, a lenyúlt ezer milliárdokat, a “levajazott” milliárdos közbeszerzéseket, a magyar termőföld elrablását és a jogaink folyamatos tiprását, pedig ferdíteni, szenvedni vagy éppen csúsztatni fideszes sajátosság, mondhatnám orbáni, habonyi, rogáni sajátosság. Most még talán sokaknak nehéz elképzelni, hogy egyszer eltakarodik ez az Orbán-rezsim, pedig hamarosan így lesz, mert - Kövesdi Veronikával szólva - a Fidesznek nincs hatalma felettünk, akármennyi pénzük van, akármennyi verőembert küldenek ránk, mert a hatalom a népé!

A világon sehol sem tartanak örökké az ilyen monolit, hazug populista rendszerek, én úgy hallom, hogy a Fidesz soraiban is sokan unják már ezt a stadionszocializmust, ahol Orbán és maffiája határtalan arcátlansággal és gátlástalansággal olyan média egyeduralmat és gazdasági háttérhatalmat harácsolt össze, amelyet gyengébb banánköztársaságokban is csak szemlesütve merne vállalni bárki.

Erdősiné és a kopasz bunkók akciója a Nemzeti Választási Irodánál - még egy gyerek számára is nyilvánvaló módon -  minősítik azt az emberi, erkölcsi és politikai posványt amelyből rendszert csinálnt Orbán Viktor. Hogy a magát jobboldalinak valló szellemi elit nem szólalt meg még ebben az ügyben sem, az szintén jól mutatja azt, hogy a jobboldali elit megszűnt hitelesnek lenni. Az egykor Orbánnal egy színpadon pózoló művészek és sportolók ma hallgatnak, miközben kényelemből, megalkuvásból stb. a nevüket és arcukat adták valamihez ami egyébiránt pontosan az aminek látszik. 

Pedig mindenki láthatja és saját lakókörnyezetében is tapasztalhatja azt a fajta kapzsiságot és igen egyszerűen átlátható szimpla emberi és politikainak nevezett törzsi érdekek mentén működő aljasságot, amely az Orbán-rezsim révén behálózta a mindennapjainkat. Orbánék úgy ölték meg a demokráciát, mint egy hideg vízben tűzre rakott békát, amelyik észre sem veszi, hogy elpuszul, amíg lobogni nem kezd körülötte a forró víz.

Akik hallgatnak, fülüket és farkukat behúzva figyelnek, de nem tesznek semmit Orbán aljas rezsimje ellen, azok passzívan asszisztálnak ahhoz, hogy ilyen társadalmi viszonyok közé taszítanak valamennyiünket és hagyják tönkretenni gyermekeink holnapját is. 

Mi az Együttben nem félünk senkitől és semmitől, éppen ezért vissza kívánjuk állítani a kormányzati hatalom alkotmányos korlátait, a fékek és ellensúlyok rendszerét. A központosított döntéshozatallal szemben megerősítjük az önkormányzatokat, és több teret adunk a civil önszerveződésnek. Az egypárti alaptörvény helyett közmegegyezésen alapuló, népszavazással megerősített alkotmányt szeretnénk. Csökkentenünk kell az egyre növekvő vagyoni és jövedelmi egyenlőtlenségeket, fel kell számolnunk a nyomort. Az adórendszer, az egészségügy, az oktatás és a nyugdíjrendszer átalakításával is azt a célt kell szolgálnunk, hogy mindenkinek egyenlő esélye legyen a tanulásra, a munkára és az egészségének minél további megőrzésére.

Mi az Együttben hisszük, hogy a politika világos beszéd és felelős cselekvés, nem populista népámítás. Közös ügyeink rendbetételét nem várhatjuk másoktól, állampolgárként személyesen kell tennünk érte! 

vero.png

Az ellenzék új Jeanne d'Arc-ja, Kövesdi Veró is világosan beszélt az Együtt által Orbán Viktor évértékelőjére szervezett tüntetésen:

„Nincs hatalmatok felettünk, akármennyi pénzetek van, akármennyi verőembert küldötök ránk, mert a hatalom a népé!” (...) „A hatalom azoké, akik titeket (akiknek a nyakkendője Orbán Viktorok és Habony Árpádok seggéből lóg ki), el fognak zavarni és felelősségre fognak vonni!”

Ha Te is így gondolod, akkor csatlakozz hozzánk, vezessük EGYÜTT a józan középútra Magyarországot!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr88427610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása