Berkecz Balázs blogja

Lesz népszavazás, de nem a boltbezárásról

2016. február 24. 13:38 - BerkeczBalazs

Kedden hatalmas pofátlananság történt a Nemzeti Választási Irodánál, mondhatjuk, hogy a hazai demokrácia megcsúszásáról a bőrfejűek és Erdősiné csapata állította ki a legocsmányabb látleletet. Orbán ma sajtótájékoztatót hívott össze, mindenki találgatta mi lehet a téma, és talán néhány elvetemült álmodozó még reménykedett is abban, hogy fideszék visszalépnek a vasárnapi boltbezárás ügyében, de ehelyett az Orbán-rezsim eltereléssel egybeoltott ellentámadásba lendült, és a jól bevált csodafegyver, a menekültválság apropóján indít népszavazást

Íme a kérdés: „Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”

A nagyvezér, aki nem tehet semmiről?!

Orbán közben a keddi NVI-nél történt incidens kapcsán elmondta, hogy rosszak a jogszabályok (ők hozták meg ezeket a jogszabályokat) és megfeddte az NVI-t azzal, hogy lesznek szívesek az ilyen ügyeket jobban intézni. 

Vastag bőr van a képén a miniszterelnöknek, és ehhez Lázár Jánost idézném még: "Putyin nagy iskola, a hatalomgyakorlás speciális kultúrája".

orban_kvota_meme.png

Orbán Viktor egy évig hazudozott a menekültkvótáról, lázított, hergelt és uszított ellene, majd múlt héten Brüsszelben igent mondott rá. Most ezzel az újabb vagyonokat feleslegesen felemésztő népszavazási kezdeményezéssel próbál zavart kelteni, uszítani és támogatókat találni az amúgy is megzavart, megalázott, kiszipolyozott nép körében.

Ráadásul az Alaptörvény 8. cikk (3) bekezdés d) pontja szerint nemzetközi szerződésből eredő kötelezettségről nem lehet országos népszavazást tartani, az uniós szerződésünk pedig nemzetközi szerződés, vagyis ez a népszavazási kezdeményezés alkotmányellenes.

Az Együtt szerint a helyzetet úgy kell megoldani, hogy a nemzetközi és európai jogi előírások betartása mellett a többségi társadalom számára nagyobb biztonságot teremtsünk, míg a menedékkérőkkel emberségesen járjunk el.  Az Együtt a kezdetektől fogva azon az állásponton van, hogy az önkéntes kvóta része a megfelelő megoldásnak, mind a többségi társadalom, mind a menedékkérők számára. 

Az Együtt szerint az uszító plakátkampányok, hazug nemzeti konzultációk, manipulatív önkormányzati határozatok és hazug népszavazási kezdeményezések a magyar polgárok által befizetett adóforintokból szolgálták és szolgálják a Fidesz és a KDNP pártérdekeit, függetlenül Orbán Viktor tényleges döntésétől.

Éppen ezért követeljük, hogy a Fidesz és a KDNP 2016-os költségvetési támogatása terhére írják jóvá ezeket az összegeket a központi költségvetés, így az adófizetők számára! Fizessék vissza, amit elloptak, vonják vissza a hazug népszavazási kezdeményezést.

Javaslom, legyen népszavazás a kormány kezdeményezésére az alábbi kérdésről: „Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés semmisítse meg a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvényt?" 

Elegünk van abból, hogy a Fidesz erőszakkal akadályozza a népakarat érvényesülésének lehetőségét, ezért, az erőszakmentes népi kezdeményezések védelme érdekében az Együtt most vasárnapra, budapesti tüntetést hirdet.

Tarts velünk, csatlakozz hozzánk: http://egyuttpart.hu/csatlakozz/

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr988415908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása