Berkecz Balázs blogja

Menekültek a horvát-magyar határon (helyszíni beszámoló)

2015. szeptember 19. 08:45 - BerkeczBalazs

Pénteken Beremenden jártam azért, hogy a saját szememmel lássam a kormány újabb menekültügyi műsorát. Nem csalódtam, egészen elképesztő háborús díszletet rittyentett Orbán és csapata a horvát-magyar határra.

A röszkei helyzettel ellentétben Beremenden minden ellenállás nélkül átengedték a Horvátország irányából érkező menekülteket, akiket csuklós Ikaruszokra ültettek és - a sofőrök beszélgetéseiből kiszűrve - Bicske, Vámosszabadi illetve egyéb menekülttáborokba szállították őket. Sajnos egy nagy részüket étlen-szomjan szállították el a 30 fokos melegben, mert az állami tévé hazugságával ellentétben az ökumenikus segélyszervezet csak kb. 16:30-ra ért le a határhoz, és addigra 4-5 busz elment éhes és szomjas gyerekekkel és szüleikkel. A rendőrök és katonák többsége egyébként tisztességgel végezte a feladatát, volt aki kérésemre vizet adott, hogy egy elájult kisbabának és anyukájának tudjak segíteni.

De volt ott egy rendőr, aki a következőket mondta pénteken a fülem hallatára három várakozó buszsofőrnek Beremenden: "Hamar meg lehetne oldani ezt a problémát, magukat hermetikusan bezárnánk a sofőrfülkébe és hátulra bedobnánk ezeknek egy kis ciánkálit." Szégyen és gyalázat. Ahogy az is, hogy elrettentésül jobbikos zászlóval vonult fel egy futballhuligánnak kinéző ogre is a területen.

kepernyofoto_2015-09-22_0_13_19.png

kepernyofoto_2015-09-21_7_48_51.pngRendőrsorfal a határon

kepernyofoto_2015-09-19_2_14_22.pngÁllig felfegyverzett katonák és rendőrök terelik a menekülteket a csuklós Ikaruszokra

kepernyofoto_2015-09-19_2_14_56.pngGéppuskás fészekkel szerelt Hummerek is felvonultak

kepernyofoto_2015-09-19_2_17_15.pngRengeteg menekült, rengeteg újságíró, és rengeteg rendőr és katona

kepernyofoto_2015-09-19_2_16_14.pngInduló csuklós Ikarusz menekültekkel

kepernyofoto_2015-09-18_20_09_42.pngA csuklós Ikarusz ablakán talált matrica szövege: "rasszista geci a kormány!"

A menekültek ellátását segítő pécsi MigSzol támogatók pénteken ellátogattak a horvátországi Pélmonostoron létesült ideiglenes menekülttáborba, ahol Garzó Gábor szerint (és az általa készített és a Facebookon közzétett fotók alapján) a hazai állapotokat rendesen überelő állomást hoztak össze a horvátok, tisztességes ellátást biztosítva az odaérkezőknek. Eközben itthon azt hallani, hogy a horvátok csődöt mondtak a menekültekkel kapcsolatban.

garzo_2.jpg 

garzo_3.jpg

garzo_4.jpg

garzo_5.jpg

garzo_6.jpg

Az index.hu közben azt is megírta, hogy az év bohózatát hozta össze a magyar kormány a menekülteket szállító vonatot kísérő horvát rendőrök állítólagos lefegyverzésével.

Miközben Orbán annyira felcukkolt egy fél országot, hogy magam is találkoztam a minap olyan terhes kismamával, aki szíve szerint bele is lövetne abba a migráns tömegbe, ahol családok, gyerekek, terhes kismamák is vannak, addig a kormány összerúgta a port szinte minden egyes szomszédunkkal, amivel beláthatatlan mértékű károkat okozott nekünk magyaroknak. 

"Az embereket mindig könnyű a vezérek uralma alá hajtani ... Csak annyit kell tenned, hogy elhiteted velük, hogy támadás alatt állnak, el kell ítélned a pacifistákat, amiért hiányzik belőlük a hazafiság és mert veszélyeztetik az országot. Ez minden országban éppúgy működik." - Hermann Göring, a Harmadik Birodalom Hitler utáni második embere

Szégyelld magad, Orbán Viktor!

 

UPDATE: A fideszes göringek tudják még fokozni, ugyanis az új seprűként jól seprő honvédelmi miniszter elrendelte az önkéntes műveleti tartalékos katonák részleges behívását.

UPDATE2: Van itt egy jó, friss és higgadt hangvételű angol nyelvű videó (magyar felirattal), ami elmagyarázza nemzetközi kontextusban a menekültkérdés okát és aktuális helyzetét. Érdemes megnézni mindenkinek.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr87799650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása