Berkecz Balázs blogja

Nobel-díj esélyes a DK-ból kirúgott homofób háziorvos?

2015. július 09. 08:28 - BerkeczBalazs

A genetikus professzort csókoltatom , add át neki az üzenetem ! tanulja meg a biokémiát is !! - kommentelt egy bejegyzésem alá még néhány órája is a Gyurcsány által kirúgott ex-DK-s Sütő László háziorvos, miután a közmédia beszerezte egy genetikus professzortól a szakvéleményt, miszerint Sütő téved, a homoszexualitás nem betegség, ebben egyetértés van a modern szemléletű orvostársadalmon belül.

kepernyofoto_2015-07-08_23_11_33.png

Sütő László láthatóan nem tudja feldolgozni, hogy a melegekről megfogalmazott kommentje kiverte a biztosítékot Gyurcsány Ferencnél is, és folyamatos, katatón önigazolási kényszerrel bizonygatja számtalan kommentben és több interjúban, hogy a homoszexualitás betegség.

Legnagyobb meglepetésemre az MTVA által működtetett hirado.hu is becsatlakozott a téma feldolgozásába, és Sütő állításai kapcsán megkérdezték prof. dr. Melegh Béla genetikust, a Magyar Tudományos Akadémia doktorát, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Orvosi Genetikai Intézetének igazgatóját, aki a következőket mondta: Először is az orvostudomány nem tart minden kromoszóma-rendellenességet betegségnek. Ezen túlmenően a homoszexualitás nem betegség, ebben egyetértés van a modern szemléletű orvostársadalmon belül. Az emberek különböző adottságokkal és hajlamokkal születnek, ám utóbbiak csak bizonyos hatások következtében, adott környezetben fejlődnek ki. A homoszexualitás is ilyen, nem pedig egy klasszikus genetikai betegség, amely egy vagy több öröklött génhiba miatt biztosan kialakul. Ezt támasztják alá az ikertanulmányok is. Több ezer egypetéjű ikret vizsgáltak meg, és a szinte teljesen megegyező génállomány ellenére számos esetben az egyik testvér homo-, a másik heteroszexuális irányultságú volt – magyarázta a professzor. - Mindamellett, ha valamit betegségnek tartunk, azaz nem tehet róla az érintett, orvosként hogyan ítélhetjük el? – tette fel a kérdést Sütő László kijelentésire utalva.

Erre jött az újabb Sütő-féle komment cunami: "A genetikus professzor nem tanulta meg a biokémiát !! Ugyanis akkor tudná, hogy a gén defektusok által okozott molekula szintézisek elmaradása milyen pl. hormon molekulák alkotórésze is !! A hormon pótlás meg ma már bevett gyógyító eszköz. Ha nem büszkeségnek tartanák a tájékozatlanságukat a nagyokos politikusok, meg szabadságjog védők, hanem betegségnek és nem felvonulni hívnák hanem orvoshoz küldenék őket, nagy részüknél hormonterápiával a Fenomnak megfelelő nemi identitás helyre állítható volna !! "Ostobák vagytok, mint szódás a lovát !!!" (...) A genetikus professzort csókoltatom , add át neki az üzenetem ! tanulja meg a biokémiát is !!"

Majd bekérdezett egy érdeklődő kommentelő: "Uram, Ön meg is gyógyított már homoszexuálist? És ha - tegyük föl - Leonardo da Vinci, Csajkovszkij v. Elton John (stb., stb.) Önnél jelentkeznének, meggyógyítaná ezeket a "betegeket"?"

És jött a háziorvos válasza: "A mai ismeretek szerint nagy részüket igen, a nemi identitásukat helyre lehetne állítani. Viszont sem a genetikai, sem a hormon vizsgálat, sem a hormonkezelés nem háziorvosi kompetencia !! Attól, hogy ismereteim vannak a Univerzumról még nem vagyok űrhajós ! (...) Azt állítani, hogy a homoszexualitás büszke másság, kb ugyanaz mint a veleszületett csípőficamosnak mondanák, hogy ne menj orvoshoz, légy büszke hogy ilyen vagy. Az meg ezt elhinné, és műtét helyett büszkén sántítana egy életen át !!"

kepernyofoto_2015-05-28_14_02_56.jpeg

Nos, ha sem a genetikai, sem a hormon vizsgálat, sem a hormonkezelés nem háziorvosi kompetencia, akkor hogyan lehet az, hogy ennek ellenére Sütő úr azt álltja: a mai ismeretek szerint a melegek nagy részének a nemi identitását helyre lehetne állítani? Ezek szerint Sütő doktor tud valami olyat, ami akár Nobel-díjat is érhet és megmentheti ezt a pusztuló, lezüllő világot?! Sütő úr ismeri a "gyógyírt" a homoszexualitásra, és jövőre már pride sem kell, mert mindenki boldog, utódnemzésre képes párkapcsolatban élhet?! Hűha... 

Egy lélekformáló kúra pillanatképe a Mechanikus Narancs című Stanley Kubrick filmből. 

De térjünk vissza kicsit arra, amit a PTE Genetikai Intézetének igazgatója vetett fel: "Mindamellett, ha valamit betegségnek tartunk, azaz nem tehet róla az érintett, orvosként hogyan ítélhetjük el?"

Aggasztó, amit Sütő László politikusként és orvosként mond a melegekkel kapcsolatban. Nem csak azért, mert homofóbiáról tesz tanúbizonyságot, hanem azért is, mert a katatón önigazolási kényszerében odáig jutott, hogy leszólja az MTA doktorát is, mondván "tanulja meg a biokémiát is" az a professzor, aki 37 éve a a POTE Biokémiai Intézetében kezdte a pályafutását.

Aggódnak mások is Sütő doktorért

tajti_1.jpegTöbben aggódnak Sütő dokiért, az egyik baranyai község fideszes támogatással mandátumot szerzett polgármestere például - miután idézte a valasz.hu témába vágó cikkét - ezt írta nekem a Facebookon privát üzenetben: "Nos, erre mi a válaszod Balázs ??? A Te katonád mondta... És azt hiszem ha a pluralitás élne a szerencsétlen pártodban, akkor nem a kizárás lenne az első válasz a Laci kommentjére..csak, ugye nem vállalható a párt nevében és az idióta ferenctestvéred homofón jelleme mellé.." 

Természetesen válaszoltam ennek a kíváló helyesírású, művelt és nyitott településvezetőnek: Tisztelt Polgármester Úr, Kedves (...)! Polgármesterként, gyakorló politikusként kicsit jobban képben lehetnél a közéleti viszonyokkal, ugyanis nem vagyunk egy pártban Sütő Lacival (Laci Gyurcsány pártjának, a Demokratikus Koalíciónak a megyei önkormányzati képviselője, én pedig az Együtt - a Korszakváltók Pártjának az elnökségi tagja vagyok), így az ő kizárása sem a mi pártunk döntése. Szerintem a Sütő Laci által megfogalmazott homofób állításokra határozott választ kell adni, Gyurcsány egy ilyen választ fogalmazott meg. A fenti üzenetedből azt olvasom ki, hogy Te nem tartod helyesnek Gyurcsányék döntését. Ez azt is jelenti, hogy egyetértesz a Sütő Laci által megfogalmazottakkal? Amúgy a véleményem már megírtam, a blogomon elolvashatod.

Nem csodálkozom azon, hogy egy vidéki kis orbánista így viszonyul ehhez a kérdéshez, hiszen például a fideszes Kocsis Máté a többszöri meghívás ellenére sem ment el a Republikon Intézet által szerdán rendezett LMBTQ és politika nevű konferenciára. Persze értem, hogy az aktuálisan éppen a menekülteket démonizáló, egyre inkább a Jobbikra hajazó gyűlöletpárt reprezentánsai miért maradtak távol ettől a konferenciától. Mindenesetre szégyen, hogy itt tartunk 2015 Magyarországán.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr937611660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása